LIVING

Najlepše H&M prodavnice sveta

Svaka H&M prodavnica je jedinstvena, ali neke se baš ističu. Predstavljamo vam pet najlepših na svetu!


1. Melburn, Australija

Zgrada Bivša Glavna pošta.

Ova prodavnica u Melburnu je jedna od najlepših prodavnica H&M na svetu, a takođe je i prva prodavnica H&M otvorena u Australiji 2014.

Smeštena u zgradu u kojoj se nekad nalazila Glavna pošta, prodavnica zauzima skoro 5.000 kvadratnih metara površine za modu, podeljene na tri ogromna sprata.

Uz izuzetan izvor svetlosti u sredini zgrade, poseduje sjajne detalje koji govore o bogatoj istoriji objekta, kao što je pod od kamenih ploča, vrata sa svodovima i detaljno ukrašeno stepenište.

Zabavne činjenice: Lokacija bivše Pošte i dalje se koristi kao referentna tačka za merenje udaljenosti od centra Melburna, a ruža kompasa za ovo je ponovo postavljena na plafonu odeljenja za muškarce.


2. Marsej, Francuska

Zgrada: Nekadašnja banka.

Prošlog leta Marsej je postao dom za novu prodavnicu H&M u Ulici Rue St Ferréol. Smeštena na nekadašnjoj lokaciji banke, prodavnica dočekuje kupce sjajnim ulazom sa svodom koji je okrenut ka glavnoj ulici za kupovinu u gradu.

Uz četiri sprata povezana pokretnim stepenicama, liftovima i stepenicama, prostire se na površini od 3.300 kvadratnih metara na kojima se nalaze modni artikli za žene, muškarce, decu i omladinu.

Zabavne činjenice: Na sredini prodavnice nalazi se prelep izvor svetlosti koji vodi nagore do izuzetnog, originalnog vitražnog krova, koji unosi deo dnevne svetlosti u svetlu i prostranu prodavnicu.


3. Hag, Holandija

Zgrada: Istorijska zgrada Maison de Bonneterie.

Uz skoro 4.000 kvadratnih metara prostora za modu podeljenog na šest jedinstveno dizajniranih spratova, ovo je vodeća prodavnica H&M u Hagu i jedna je od najvećih i bez sumnje najlepša prodavnica u Holandiji.

Smeštena u istorijsku zgradu Maison de Bonneterie, u kojoj se ranije nalazila moderna robna kuća, prodavnica će vas impresionirati okruglim izvorom svetlosti sa zapanjujućom staklenom kupolom, umetničkim osvetljenjem i drvenim stepenicama.

Uz predstavljanje svih H&M koncepata, glavna prodavnica u Hagu donosi novi modni život u sjajnu staru zgradu. 

Zabavne činjenice: Stara zgrada Maison de Bonneterie napravljena je kao imitacija unutrašnjosti Luvra u Francuskoj.


4. Novi Sad, Srbija

Zgrada: Bivša palata.

Prošle godine H&M je otvorio izuzetnu prodavnicu na lokaciji bivše palate u Novom Sadu. Palata je bila dom porodice Dunđerski, istaknutih trgovaca u Austrougarskom carstvu.

Iako je zgrada u više navrata renovirana, stari sjaj palate je i dalje vidljiv na neverovatnoj fasadi, oslikanim gipsanim plafonima i sjajnim podnim pločicama.

Uz 2.200 kvadratnih metara podeljenih na tri sprata, ova modna palata nudi odeću za žene, muškarce, decu i mlade. 

Zabavne činjenice: Palatu je 1853. sagradio arhitekta Josef Vild.


Peta Avenija, Njujork, SAD

Zgrada: Nekadašnja banka.

“Najbolja flagship prodavnica ikada.” Ovo je bila vizija prilikom izgradnje prodavnice US500 u zgradi bivše banke na uglu 48. ulice/Pete avenije.

Četvorospratna zgrada sa mermernim ulazom otvara se ka užurbanoj ulici u Njujorku pozivajući kupce u moderni modni raj.

Uz svoju svetlu i prostranu atmosferu, kvalitetan enterijer i veliki spektar proizvoda, možemo samo da potvrdimo da je prodavnica nadmašila viziju kompanije H&M.

Zabavne činjenice: Pored svih H&M koncepata, prodavnica takođe nudi luksuzne tretmane kao što je lična kupovina, usluge savetnika i salon za cipele.

Tags:
Povezane teme

LIVING

Zara Home lanisra kolekciju od potpuno recikliranog stakla

Kolekcija uključuje čaše, posude, posuđe i još mnogo toga.

LIVING

IKEA unosi vesele boje u sivu jesen s četiri nove kolekcije

Ograničene kolekcije GRATULERA s predmetima iz 1970-ih i 1980-ih, zatim SJÄLVSTÄNDIG, kao i dugoročna kolekcija LUSTIGT, u prodaji su od ovog meseca. Ali to nije sve – stiže zima,...

LIVING

IKEA proslavlja svoj prvi rođendan u Srbiji

10. avgusta IKEA Beograd proslavlja prvu godinu poslovanja u Srbiji.

LIVING

IKEA predstavlja SAMMANHANG – novu kolekciju stvorenu za kolekcionare

Dani posedovanja “previše stvari” su prošlost. Stvorena u saradnji sa sedam dizajnera, od raznovrsnih materijala i ciljem da ponudi inovativna reše...

LIVING

IKEA: Dani demokratskog dizajna 2018

U današnje vreme, pored svih novih mogućnosti i tehnologija koje su nam na raspolaganju, nijedan dizajn ne mora i ne sme biti običan...

LIVING

Tražite idealan poklon za kuću?

U dobra stara vremena se znalo - kad kupite neku stvar za kuću, bilo za sebe ili kao poklon dragim ljudima nekim bitnim povodom, to je trajalo decenijama!

LIVING

Cooking chef secka, meša i kuva za vas!

Kenwood je u predivnom ambijentu restorana Little Bay proslavio 70. rođendan i organizovao druženje na kojem je predstavljen jedinstveni kuhinjski aparat Cooking Chef – koji...

LIVING

GROHE Blue® Home – lični izvor vode koji nudi nenadmašan ukus i užitak

Kada god nastojite da unesete korenitu promenu u život, kuhinja je dobro mesto za početak.

LIVING

Bračni par koji je stvorio savremeni dizajn

S velikim osećajem za avanturu, Charles i Ray Eames pretvorili su svoju radoznalost i entuzijazam u najpoznatije kreacije industrijskog dizajna 20. veka.

LIVING

Predeo naslikan snagom ideje

Čitavu deceniju mladi pančevački umetnik Vuk Vučković istrajan je u ideji da svojim kreativnim zanosom istraži ljudsku intimu, unutrašnji i spoljašnji svet koji ga čine i okružuju....

LIVING

Nastavak kampanje „Cif čisti Srbiju“

Društveno odgovorna kampanja „Cif čisti Srbiju“ kompanije Unilever tradicionalno će biti organizovana i ovog proleća, četvrtu godinu zaredom, sa ciljem da povrati prvobitni sjaj sp...

LIVING

(Ne)Savršena lepota

Mala kuća u britanskoj prestonici iza svojih vrata krije ostatke nekadašnje radionice za obradu čelika, koja je sa dubokim poštovanjem pretvorena u topao jednoporodičan dom...

LIVING

Vodič za odmor u kući

Naš dom je sigurna luka koja kako nama tako i našim ukućanima treba da pruži mir i sigurnost. Ukoliko nismo u mogućnosti da ostvarimo balans van zidova stana ili kuće, unutar njih...

LIVING

SAVEZNICI U KUĆI

Za besprekorno čist dom zahvaljujući proizvodima FINO

LIVING

Ambar kao mesto stanovanja

Intenzivnim procesima konverzacije, renoviranja i restauracije oronuli ambar u Kentu postao je neuobičajeno mesto za stanovanje. Kreativna kolizija između poljoprivrenog imanja iz...