LIVING

Najlepše H&M prodavnice sveta

Svaka H&M prodavnica je jedinstvena, ali neke se baš ističu. Predstavljamo vam pet najlepših na svetu!


1. Melburn, Australija

Zgrada Bivša Glavna pošta.

Ova prodavnica u Melburnu je jedna od najlepših prodavnica H&M na svetu, a takođe je i prva prodavnica H&M otvorena u Australiji 2014.

Smeštena u zgradu u kojoj se nekad nalazila Glavna pošta, prodavnica zauzima skoro 5.000 kvadratnih metara površine za modu, podeljene na tri ogromna sprata.

Uz izuzetan izvor svetlosti u sredini zgrade, poseduje sjajne detalje koji govore o bogatoj istoriji objekta, kao što je pod od kamenih ploča, vrata sa svodovima i detaljno ukrašeno stepenište.

Zabavne činjenice: Lokacija bivše Pošte i dalje se koristi kao referentna tačka za merenje udaljenosti od centra Melburna, a ruža kompasa za ovo je ponovo postavljena na plafonu odeljenja za muškarce.


2. Marsej, Francuska

Zgrada: Nekadašnja banka.

Prošlog leta Marsej je postao dom za novu prodavnicu H&M u Ulici Rue St Ferréol. Smeštena na nekadašnjoj lokaciji banke, prodavnica dočekuje kupce sjajnim ulazom sa svodom koji je okrenut ka glavnoj ulici za kupovinu u gradu.

Uz četiri sprata povezana pokretnim stepenicama, liftovima i stepenicama, prostire se na površini od 3.300 kvadratnih metara na kojima se nalaze modni artikli za žene, muškarce, decu i omladinu.

Zabavne činjenice: Na sredini prodavnice nalazi se prelep izvor svetlosti koji vodi nagore do izuzetnog, originalnog vitražnog krova, koji unosi deo dnevne svetlosti u svetlu i prostranu prodavnicu.


3. Hag, Holandija

Zgrada: Istorijska zgrada Maison de Bonneterie.

Uz skoro 4.000 kvadratnih metara prostora za modu podeljenog na šest jedinstveno dizajniranih spratova, ovo je vodeća prodavnica H&M u Hagu i jedna je od najvećih i bez sumnje najlepša prodavnica u Holandiji.

Smeštena u istorijsku zgradu Maison de Bonneterie, u kojoj se ranije nalazila moderna robna kuća, prodavnica će vas impresionirati okruglim izvorom svetlosti sa zapanjujućom staklenom kupolom, umetničkim osvetljenjem i drvenim stepenicama.

Uz predstavljanje svih H&M koncepata, glavna prodavnica u Hagu donosi novi modni život u sjajnu staru zgradu. 

Zabavne činjenice: Stara zgrada Maison de Bonneterie napravljena je kao imitacija unutrašnjosti Luvra u Francuskoj.


4. Novi Sad, Srbija

Zgrada: Bivša palata.

Prošle godine H&M je otvorio izuzetnu prodavnicu na lokaciji bivše palate u Novom Sadu. Palata je bila dom porodice Dunđerski, istaknutih trgovaca u Austrougarskom carstvu.

Iako je zgrada u više navrata renovirana, stari sjaj palate je i dalje vidljiv na neverovatnoj fasadi, oslikanim gipsanim plafonima i sjajnim podnim pločicama.

Uz 2.200 kvadratnih metara podeljenih na tri sprata, ova modna palata nudi odeću za žene, muškarce, decu i mlade. 

Zabavne činjenice: Palatu je 1853. sagradio arhitekta Josef Vild.


Peta Avenija, Njujork, SAD

Zgrada: Nekadašnja banka.

“Najbolja flagship prodavnica ikada.” Ovo je bila vizija prilikom izgradnje prodavnice US500 u zgradi bivše banke na uglu 48. ulice/Pete avenije.

Četvorospratna zgrada sa mermernim ulazom otvara se ka užurbanoj ulici u Njujorku pozivajući kupce u moderni modni raj.

Uz svoju svetlu i prostranu atmosferu, kvalitetan enterijer i veliki spektar proizvoda, možemo samo da potvrdimo da je prodavnica nadmašila viziju kompanije H&M.

Zabavne činjenice: Pored svih H&M koncepata, prodavnica takođe nudi luksuzne tretmane kao što je lična kupovina, usluge savetnika i salon za cipele.

Tags:
Povezane teme

LIVING

IKEA unosi vesele boje u sivu jesen s četiri nove kolekcije

Ograničene kolekcije GRATULERA s predmetima iz 1970-ih i 1980-ih, zatim SJÄLVSTÄNDIG, kao i dugoročna kolekcija LUSTIGT, u prodaji su od ovog meseca. Ali to nije sve – stiže zima,...

LIVING

IKEA proslavlja svoj prvi rođendan u Srbiji

10. avgusta IKEA Beograd proslavlja prvu godinu poslovanja u Srbiji.

LIVING

IKEA predstavlja SAMMANHANG – novu kolekciju stvorenu za kolekcionare

Dani posedovanja “previše stvari” su prošlost. Stvorena u saradnji sa sedam dizajnera, od raznovrsnih materijala i ciljem da ponudi inovativna reše...

LIVING

IKEA: Dani demokratskog dizajna 2018

U današnje vreme, pored svih novih mogućnosti i tehnologija koje su nam na raspolaganju, nijedan dizajn ne mora i ne sme biti običan...

LIVING

Tražite idealan poklon za kuću?

U dobra stara vremena se znalo - kad kupite neku stvar za kuću, bilo za sebe ili kao poklon dragim ljudima nekim bitnim povodom, to je trajalo decenijama!

LIVING

Cooking chef secka, meša i kuva za vas!

Kenwood je u predivnom ambijentu restorana Little Bay proslavio 70. rođendan i organizovao druženje na kojem je predstavljen jedinstveni kuhinjski aparat Cooking Chef – koji...

LIVING

GROHE Blue® Home – lični izvor vode koji nudi nenadmašan ukus i užitak

Kada god nastojite da unesete korenitu promenu u život, kuhinja je dobro mesto za početak.

LIVING

Bračni par koji je stvorio savremeni dizajn

S velikim osećajem za avanturu, Charles i Ray Eames pretvorili su svoju radoznalost i entuzijazam u najpoznatije kreacije industrijskog dizajna 20. veka.

LIVING

Predeo naslikan snagom ideje

Čitavu deceniju mladi pančevački umetnik Vuk Vučković istrajan je u ideji da svojim kreativnim zanosom istraži ljudsku intimu, unutrašnji i spoljašnji svet koji ga čine i okružuju....

LIVING

Nastavak kampanje „Cif čisti Srbiju“

Društveno odgovorna kampanja „Cif čisti Srbiju“ kompanije Unilever tradicionalno će biti organizovana i ovog proleća, četvrtu godinu zaredom, sa ciljem da povrati prvobitni sjaj sp...

LIVING

(Ne)Savršena lepota

Mala kuća u britanskoj prestonici iza svojih vrata krije ostatke nekadašnje radionice za obradu čelika, koja je sa dubokim poštovanjem pretvorena u topao jednoporodičan dom...

LIVING

Vodič za odmor u kući

Naš dom je sigurna luka koja kako nama tako i našim ukućanima treba da pruži mir i sigurnost. Ukoliko nismo u mogućnosti da ostvarimo balans van zidova stana ili kuće, unutar njih...

LIVING

SAVEZNICI U KUĆI

Za besprekorno čist dom zahvaljujući proizvodima FINO

LIVING

Ambar kao mesto stanovanja

Intenzivnim procesima konverzacije, renoviranja i restauracije oronuli ambar u Kentu postao je neuobičajeno mesto za stanovanje. Kreativna kolizija između poljoprivrenog imanja iz...

LIVING

Nesvakidašnji enterijer salona nameštaja GIR

GIR Store je salon nameštaja na Novom Beogradu iza kog stoji GIR, kraljevačka fabrika i jedan od najvećih izvoznika nameštaja od punog drveta u regionu bivše Jugoslavije.