LIVING

Najlepše H&M prodavnice sveta

Svaka H&M prodavnica je jedinstvena, ali neke se baš ističu. Predstavljamo vam pet najlepših na svetu!


1. Melburn, Australija

Zgrada Bivša Glavna pošta.

Ova prodavnica u Melburnu je jedna od najlepših prodavnica H&M na svetu, a takođe je i prva prodavnica H&M otvorena u Australiji 2014.

Smeštena u zgradu u kojoj se nekad nalazila Glavna pošta, prodavnica zauzima skoro 5.000 kvadratnih metara površine za modu, podeljene na tri ogromna sprata.

Uz izuzetan izvor svetlosti u sredini zgrade, poseduje sjajne detalje koji govore o bogatoj istoriji objekta, kao što je pod od kamenih ploča, vrata sa svodovima i detaljno ukrašeno stepenište.

Zabavne činjenice: Lokacija bivše Pošte i dalje se koristi kao referentna tačka za merenje udaljenosti od centra Melburna, a ruža kompasa za ovo je ponovo postavljena na plafonu odeljenja za muškarce.


2. Marsej, Francuska

Zgrada: Nekadašnja banka.

Prošlog leta Marsej je postao dom za novu prodavnicu H&M u Ulici Rue St Ferréol. Smeštena na nekadašnjoj lokaciji banke, prodavnica dočekuje kupce sjajnim ulazom sa svodom koji je okrenut ka glavnoj ulici za kupovinu u gradu.

Uz četiri sprata povezana pokretnim stepenicama, liftovima i stepenicama, prostire se na površini od 3.300 kvadratnih metara na kojima se nalaze modni artikli za žene, muškarce, decu i omladinu.

Zabavne činjenice: Na sredini prodavnice nalazi se prelep izvor svetlosti koji vodi nagore do izuzetnog, originalnog vitražnog krova, koji unosi deo dnevne svetlosti u svetlu i prostranu prodavnicu.


3. Hag, Holandija

Zgrada: Istorijska zgrada Maison de Bonneterie.

Uz skoro 4.000 kvadratnih metara prostora za modu podeljenog na šest jedinstveno dizajniranih spratova, ovo je vodeća prodavnica H&M u Hagu i jedna je od najvećih i bez sumnje najlepša prodavnica u Holandiji.

Smeštena u istorijsku zgradu Maison de Bonneterie, u kojoj se ranije nalazila moderna robna kuća, prodavnica će vas impresionirati okruglim izvorom svetlosti sa zapanjujućom staklenom kupolom, umetničkim osvetljenjem i drvenim stepenicama.

Uz predstavljanje svih H&M koncepata, glavna prodavnica u Hagu donosi novi modni život u sjajnu staru zgradu. 

Zabavne činjenice: Stara zgrada Maison de Bonneterie napravljena je kao imitacija unutrašnjosti Luvra u Francuskoj.


4. Novi Sad, Srbija

Zgrada: Bivša palata.

Prošle godine H&M je otvorio izuzetnu prodavnicu na lokaciji bivše palate u Novom Sadu. Palata je bila dom porodice Dunđerski, istaknutih trgovaca u Austrougarskom carstvu.

Iako je zgrada u više navrata renovirana, stari sjaj palate je i dalje vidljiv na neverovatnoj fasadi, oslikanim gipsanim plafonima i sjajnim podnim pločicama.

Uz 2.200 kvadratnih metara podeljenih na tri sprata, ova modna palata nudi odeću za žene, muškarce, decu i mlade. 

Zabavne činjenice: Palatu je 1853. sagradio arhitekta Josef Vild.


Peta Avenija, Njujork, SAD

Zgrada: Nekadašnja banka.

“Najbolja flagship prodavnica ikada.” Ovo je bila vizija prilikom izgradnje prodavnice US500 u zgradi bivše banke na uglu 48. ulice/Pete avenije.

Četvorospratna zgrada sa mermernim ulazom otvara se ka užurbanoj ulici u Njujorku pozivajući kupce u moderni modni raj.

Uz svoju svetlu i prostranu atmosferu, kvalitetan enterijer i veliki spektar proizvoda, možemo samo da potvrdimo da je prodavnica nadmašila viziju kompanije H&M.

Zabavne činjenice: Pored svih H&M koncepata, prodavnica takođe nudi luksuzne tretmane kao što je lična kupovina, usluge savetnika i salon za cipele.

Tags:
Povezane teme

LIVING

Ikea: novo izdanje torbe u duginim bojama

Na Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije Ikea lansira novu torbu za kupovinu limitiranog izdanja u duginim bojama.

LIVING

Hermes predstavlja novu kolekciju nameštaja

Hermes je objavio novu kolekciju nameštaja.

LIVING

IKEA predlaže kako da napravite dečje šatore od njihovog nameštaja

Mnoga deca će leto provesti kod kuće zbog pandemije koronavirusa.

LIVING

Narandžasti kauč u enterijeru - 5 ideja

Koliko puta ste u salonu nameštaja sa oduševljenjem pogledali žute, narandžaste ili crvene kauče, a ipak se odlučili za neutralne nijanse?

LIVING

10 SAVETA DIZAJNERA: kako da od doma ne napravimo skladište

Sigurno vam zvuči poznato: šetate salonom nameštaja, ugledate predmet koji bi bio “apsolutno savršen” za vaš dom i kupite ga bez razmišljanja, samo da biste se na kraju zapitali, g...

LIVING

Kako urediti letnju terasu: 5 modernih predloga

Majski dani su stigli, a to znači da je pravo vreme da uredite svoju terasu. Bez obzira na veličinu, uz malo mašte (i naše predloge) možete kreirati savršeno mesto za opuštanje. Ka...

LIVING

SUD DIZAJNERA: Oslobodite dnevnu sobu suvišnih stvari

Ma u kom se pravcu kretala moderna arhitektura, dnevna soba ostaje prostor za okupljanje porodice i gostiju.

LIVING

KAKO PRAVILNO ODNEGOVATI PAPRAT: Moj stan je zelena oaza

Stan vam nije baš velik, ali vam se čini da je polumračan? Imamo predlog kako da ga učinite udobnijim i svetlijim: unesite paprat.

LIVING

Neka cvetni miris proleća uđe u tvoj dom

Odmaraš u izolaciji? Ili radiš kod kuće? Ili si ipak aktivna shodno dozvoljenim merama? Ne zaboravi da ipak na kraju dana kažeš sebi “Divna si! Hrabra si!” Da, zaslužuješ da uživ...

LIVING

Kako maksimalno iskoristiti potencijale rasvete u enterijeru?

O rasveti u enterijeru nikada nije sve rečeno jer je potrebno pomiriti nekoliko važnih  činilaca: neophodnu količinu svetla za zdrav život, stilsko uklapanje uz ostale elemente amb...

LIVING

NAJMANJI DEO DOMA NA ISPITU: 10 grešaka u dizajnu zbog kojih ne volite svoje kupatilo

Verujući da je kupatilo mesto “nužne potrebe” u kojem se zadržavamo samo onoliko koliko moramo, uređenju ove važne prostorije u svom domu obično ne posvećujemo mnogo pažnje.

LIVING

KLASICI U DOMU: Foteljama i stolicama iz polovine prošlog veka popularnost ne bledi

Trendovi dolaze i prolaze, ali dobar dizajn ostaje zauvek.

LIVING

Kako organizovati open space?

Kada je reč o uređenju doma, jedna od najvažnijih prekretnica s kraja 20. veka svakako je koncept X/open space/X (otvoreni prostor). Savremeni način života gotovo da je ukinuo gran...

LIVING

Brokat u trendu: dah kraljevskih palata u vašem domu

Kada pomislite na brokat, verovatno će vam odmah na pamet pasti nameštaj u Versajskoj palati ili zavese u salonskom stanu.

LIVING

Kako da svoj dom učinite istinskom oazom mira i lepote?

Svakodnevno se susrećemo sa novim pokušajima objašenjenja pojma zen. Budističko učenje upućuje nas na svesnu pažnju, koncentraciju i meditaciju ali usmerenu ka sebi. Ka sopstvenom...