GASTRO

Čokoladni mus sa avokadom

Delikatan i hladni čokoladni mus sa avokadom je odličan domaći desert, koji će privući i odrasle i decu.

Sastojci:

    2 avokada
    2 kašike kakaa
    3 kašike limunovog soka
    2 kašike meda
    kesica vanilinog šećera
    malo soli

Da bi pripremili ovaj mus, važno je da izaberete meke, čak i blago prezrele plodove avokada, tako da možete da pripremite homogenu masu.

Količinu meda i kakaoa možete prilagoditi po vašoj želji, a umesto limunovog sokova možete koristiti i sok narandže. Zbog nedostatka jaja i masti, ovaj desert će odgovarati i osobama koje su na dijeti.

Kako napraviti čokoladni mus sa avokadom?

Uklonite kost iz avokada, oljuštite ga i isecite meso na komade. Stavite komadiće avokada u blender. Kada dobijete lepu i ujednačenu smesu dodajte vanilin šećer, malo soli, med i limunov sok, i ponovo izmiksirajte sve sastojke. Postepeno dodajte kakao u prahu, a zatim na najjačoj brzini mutite još jedan minut.

Pripremljeni mus stavite u čaše i ostaviti u frižider 30 minuta.

Foto:edinstvennaya.ua

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.