GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

To je ukusan desert sa bananama koji će oduševiti svako nepce tokom letnjih dana! Nema ništa bolje od kombinacije banana sa čokoladom i maslacem od kikirikija. Međutim, postoji zdravi desert koji najbolje ističe ova tri ukusa. To je ukusna torta od karamele, kikirikija i urmi. Ne brinite - nećete naći šećer, brašno, ulje, jaja ili kravlje mleko. Ovaj delikates je 100% veganski, a istovremeno ne zahteva pečenje.

Sve što vam je potrebno je dobar mikser i frižider kako bi se banoffee dobro ohladila. Napravićete je od sastojaka prijatnih za figuru - oraha, tamnog kakaa, voća i cimeta, koji pojačavaju metabolizam. Sadrži i sok od limuna, koji je injekcija vitamina C. Desert će biti dijetalna alternativa tiramisu ili sladoledu.

Banoffee torta u fit verziji recept:

Za podlogu:

2 čaše mešavine: bademi, indijski orah, semenke suncokreta

7 mekih urmi (prethodno natopljene vodom)

2 kašike tamnog kakaa

malo cimeta

malo soli

malo vode

2 šolje mekih urmi (prethodno natopljene vodom)

1 kašika maslaca od kikirikija ili karamel krema

4 banane

1 veliki limenka kokosovog mleka

sok od 1 limuna

tamni kakao

1. Pomešajte orahe u blenderu sa urmama, malo vode, kakaa, cimeta i soli. Stavite masu kao dno na okruglu ploču. Stavite je u frižider da se ohladi.

2. Pomešajte urme s maslacem od kikirikija i malo vode. Ako je smesa suviše gusta, dodajte još malo vode. Banane narežite na tanke kriške i raširite ih preko prethodno ohlađene kore. Pokrijte ih slojem karamele.

3. Uzmite kokosovo mleko iz frižidera. Otvorite ga i kašikom izvadite samo debeli, kremasti deo iz limenke. Umutite ga, postepeno dodajući sok od limuna kako biste dobili kremastu konzistenciju. Nanesite ga preko vrha banoffeea.

Stavite tortu u frižider najmanje jedan sat - nakon toga će biti savršena za konzumiranje.

 mojewypieki.com

 

Povezane teme

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.