GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

To je ukusan desert sa bananama koji će oduševiti svako nepce tokom letnjih dana! Nema ništa bolje od kombinacije banana sa čokoladom i maslacem od kikirikija. Međutim, postoji zdravi desert koji najbolje ističe ova tri ukusa. To je ukusna torta od karamele, kikirikija i urmi. Ne brinite - nećete naći šećer, brašno, ulje, jaja ili kravlje mleko. Ovaj delikates je 100% veganski, a istovremeno ne zahteva pečenje.

Sve što vam je potrebno je dobar mikser i frižider kako bi se banoffee dobro ohladila. Napravićete je od sastojaka prijatnih za figuru - oraha, tamnog kakaa, voća i cimeta, koji pojačavaju metabolizam. Sadrži i sok od limuna, koji je injekcija vitamina C. Desert će biti dijetalna alternativa tiramisu ili sladoledu.

Banoffee torta u fit verziji recept:

Za podlogu:

2 čaše mešavine: bademi, indijski orah, semenke suncokreta

7 mekih urmi (prethodno natopljene vodom)

2 kašike tamnog kakaa

malo cimeta

malo soli

malo vode

2 šolje mekih urmi (prethodno natopljene vodom)

1 kašika maslaca od kikirikija ili karamel krema

4 banane

1 veliki limenka kokosovog mleka

sok od 1 limuna

tamni kakao

1. Pomešajte orahe u blenderu sa urmama, malo vode, kakaa, cimeta i soli. Stavite masu kao dno na okruglu ploču. Stavite je u frižider da se ohladi.

2. Pomešajte urme s maslacem od kikirikija i malo vode. Ako je smesa suviše gusta, dodajte još malo vode. Banane narežite na tanke kriške i raširite ih preko prethodno ohlađene kore. Pokrijte ih slojem karamele.

3. Uzmite kokosovo mleko iz frižidera. Otvorite ga i kašikom izvadite samo debeli, kremasti deo iz limenke. Umutite ga, postepeno dodajući sok od limuna kako biste dobili kremastu konzistenciju. Nanesite ga preko vrha banoffeea.

Stavite tortu u frižider najmanje jedan sat - nakon toga će biti savršena za konzumiranje.

 mojewypieki.com

 

Povezane teme

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.