GASTRO

Brusketi sa Zlatiborac čajnom kobasicom

Da li volite bruskete? Hrskavi i lagani mogu se pripremiti na bezbroj načina.

Danas predlažemo da isprobate ukusnu verziju brusketa sa neodoljivom Zlatiborav čajnom kobasicom.

SASTOJCI:

240 g Zlatiborac čajna kobasica

1 baget

160 g paprika (crvena, zelena, žuta)

140 g paradajza

50 g zelenih maslina

50 g crnih maslina

20 g belog luka

0,05l maslinovog ulja

so i biber, po želji

za dekoraciju: listovi bosiljka

PRIPREMA:

Baget iseći na kriške i ispeći ih da budu hrskave. Papriku oprati, očistiti od semenki i iseći na kockice

dimenzija 0,5cm x 0,5cm. Paradajz oprati i očistiti od semena i iseći na kockice istih dimenzija. Masline iseći na kolutove. Beli luk očistiti, oprati i iseći na sitno. Sve iseckano povrće staviti u činiju, začiniti i sjediniti u kompaktnu masu. Na prepečen hleb stavljati salsu, kolutove Zlatiborac čajne kobasice i listiće bosiljka.

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.