GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

Čak i sredinom sedmice, tokom teškog radnog dana, potreban nam je ukusan desert. Zato ovaj put predstavljamo recept za jedan zaista sočan i ukusan desert, koji je mešavina sira i čokolade, dok se na vrhu dodaju maline.

Sastojci za kolače:     

120 g maslaca     

250 tamne čokolade za kuvanje     

4 kašike meda     

3 jajeta     

1 kašika ekstrakta vanile     

100 g brašna     

malo soli

Sastojci za kolač od sira:     

250 g krem sira

1 žumanac     

80 g džema od malina     

1 šolja svežih malina

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i postavite posudu za pečenje. Čizkejk se priprema na sličan način kao i kolačići. Zagrejte puter i čokoladu da se rastopi i sačekajte da se ohladi. Dodajte med, jaja i ekstrakt vanile, a zatim mešajte sa malo brašna i malo soli. Sir stavite u drugu posudu, pomešajte sa žumancem i džemom od malina. U posudu za pečenje izlijte smesu od čokolade, a nakon toga ravnomerno pospite mešavinu sira i dodajte sveže maline na vrh. Pecite u rerni 35 do 40 minuta, a zatim sačekajte nekoliko sati da se ohladi.

 citylife.si

 

Povezane teme

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.