GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

Čak i sredinom sedmice, tokom teškog radnog dana, potreban nam je ukusan desert. Zato ovaj put predstavljamo recept za jedan zaista sočan i ukusan desert, koji je mešavina sira i čokolade, dok se na vrhu dodaju maline.

Sastojci za kolače:     

120 g maslaca     

250 tamne čokolade za kuvanje     

4 kašike meda     

3 jajeta     

1 kašika ekstrakta vanile     

100 g brašna     

malo soli

Sastojci za kolač od sira:     

250 g krem sira

1 žumanac     

80 g džema od malina     

1 šolja svežih malina

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i postavite posudu za pečenje. Čizkejk se priprema na sličan način kao i kolačići. Zagrejte puter i čokoladu da se rastopi i sačekajte da se ohladi. Dodajte med, jaja i ekstrakt vanile, a zatim mešajte sa malo brašna i malo soli. Sir stavite u drugu posudu, pomešajte sa žumancem i džemom od malina. U posudu za pečenje izlijte smesu od čokolade, a nakon toga ravnomerno pospite mešavinu sira i dodajte sveže maline na vrh. Pecite u rerni 35 do 40 minuta, a zatim sačekajte nekoliko sati da se ohladi.

 citylife.si

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu