GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

Čak i sredinom sedmice, tokom teškog radnog dana, potreban nam je ukusan desert. Zato ovaj put predstavljamo recept za jedan zaista sočan i ukusan desert, koji je mešavina sira i čokolade, dok se na vrhu dodaju maline.

Sastojci za kolače:     

120 g maslaca     

250 tamne čokolade za kuvanje     

4 kašike meda     

3 jajeta     

1 kašika ekstrakta vanile     

100 g brašna     

malo soli

Sastojci za kolač od sira:     

250 g krem sira

1 žumanac     

80 g džema od malina     

1 šolja svežih malina

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i postavite posudu za pečenje. Čizkejk se priprema na sličan način kao i kolačići. Zagrejte puter i čokoladu da se rastopi i sačekajte da se ohladi. Dodajte med, jaja i ekstrakt vanile, a zatim mešajte sa malo brašna i malo soli. Sir stavite u drugu posudu, pomešajte sa žumancem i džemom od malina. U posudu za pečenje izlijte smesu od čokolade, a nakon toga ravnomerno pospite mešavinu sira i dodajte sveže maline na vrh. Pecite u rerni 35 do 40 minuta, a zatim sačekajte nekoliko sati da se ohladi.

 citylife.si

 

Povezane teme

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.