GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

Sastojci:

250 g smeđeg šećera
250 g brašna
100 g tamne čokolade
180 ml jogurta
1 dl ekstra devičanskog maslinovog ulja
prašak za pecivo, prstohvat soli
2 kašike kakaoa
rendana kora pomorandže ili limuna
nekoliko kapi ekstrakta vanile
200 g seckanog suvog voća po izboru (orasi,
grožđe, brusnice, smokve, šljive, kajsije)

Za glazuru:

125 g čokolade (ili šećera u prahu) sa vanilom
2 kašike vode

PRIPREMA:

Suvo voće iseckajte na komadiće. Potom, na maslinovom ulju istopite tamnu čokoladu pa ostavite da se malo ohladi. Zatim dodajte smeđi šećer, ekstrakt vanile, rendanu koru pomorandže i jogurt, pa sve dobro izmešajte. Promešajte brašno i so, prašak za pecivo, kakao i suvo voće, i sipajte smesu od čokolade. Sve dobro izmešajte i sipajte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 50 minuta. Da biste bili sigurni da je kolač pečen, probodite čačkalicom i ako je suva, spreman je. Ostavite kolač da se dobro ohladi, pa prelijte glazurom od čokolade ili šećera

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.