GASTRO

Fit užina: Voćne prolećne rolnice sa mangom i lubenicom

Da li tražite ideju za osvežavajuću užinu?

Predstavljamo vam lagani recept za voćne prolećne rolnice!

Ova fit užina je idealna za tople prolećne i letnje dane. Za najbolji efekat, potrebno je prolećne rolnice zamotati u pirinčani papiri.

Ali, nemojte ih mešati sa prženim prolećnim rolnicama! Ova verzija se jede sirova, bez termičke obrade. Kao rezultat toga, vaše telo dobija vredne vitamine, antioksidante uz osvežavajući ukusa leta!

Voćne prolećne rolnice - Recept

sastojci:

nekoliko listova pirinčanog papira
1/2 manga
1/3 ohlađene lubenice
1 Pitaia
2 kriške ananasa
menta
Plus: soja sos, pirinačano sirće, med

Mango iseći na štapiće, ananas i lubenicu na kockice. Uzmite list papira pirinča i nežno ga umočite u vodu, a zatim stavite na kuhinjsku krpu. Zatim, popunite centar  voćem i nanom ili bosiljkom. Zapamtite, nemojte prepuniti rolnice. Zamotajte pirinčani papir kao kada mutate krokete. Servirati prolećnu rolnicu sa sirćetom i kriškom belog luka, medom ili soja sosom, prema ukusu.

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu