GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi. Zahvaljujući njegovoj kremastoj strukturi, jedinstvenom ukusu i aromi pogodan je za pripremu svih vrsta kulinarskih specijaliteta, u šta su nas uverili Chef poslastičarnice hotela Hilton Beograd Marko Trpković i food blogerka Tatjana Miletić (@mytastypot).  Ovi iskusni kulinarski znalci, prisutnima u Saša baru, pripremali su dve vrste čizkejka i tiramisu na bazi A la Krema.

Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je pravi izbor za Vas. Pakovanja su prilagođena upravo potrebama i jednih i drugih te se mogu naći i čaša od 250 g ali i kantica od 2 kg. 

„Svi mi tragamo za inspiracijom tokom pripreme praznične trpeze u želji za nekim novim iskustvom, ukusom ili aromom. Kombinujući stare bakine recepte sa trendovima o kojima se često diskutuje, pravimo trenutke za pamćenje, a Mlekara Šabac Vam nudi A la Krem kao neizostavni sastojak“ – izjavila je Milica Jelić, direktorka marketinga u ovoj kompaniji.

A la Krem čizkejk sa šumskim voćem

Za koru je potrebno: 200g mlevenog keksa, 50g šećera u prahu, 20g putera, 100ml soka od pomorandže.

Način pripreme: Sve sastojke staviti u posudu, umešati ih u kompaktnu masu. Masu rastanjiti na u kalupu.

Krem: 400g slatke pavlake, 400g kisele pavlake 20% mm, 500g A la Krema, 150g šećera u prahu, 15g želatina.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri. Ostale sastojke umutiti mikserom dok se ne dobije gladak i penast krem. Zatim otopiti želatin i dok je još topao sipati u krem. Dobro izmešati da se želatin sjedini sa kremom. Gotov krem sipati preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.

Preliv od šumskog voća: 250g zamrznutog šumskog voća, 100g šećera, 30g gustina.

Način pripreme:  Voće i šećer prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode. Kada voće prokuva dodati gustin uz neprekidno mešanje i kuvati 5 minuta. Gotov preliv prohladiti i sipati preko krema. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Baileys A la Krem čizkejk

Za podlogu je potrebno: 90g mlevenog keksa, 10g nes kafe, 30g vode, 40g putera.

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i spojiti, pa uliti u kalup i poravnati. Ostaviti da se stegne.

Bailyes krem: 500g A la Krema, 300g biljne slatke pavlake, 80ml Baileysa, 15g želatina, 200g šećera u prahu.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. Ostale sastojke mikserom sjediniti i dodati topao otopljen želatin. Sve sjediniti i sipati preko kore. Poravnati i ostaviti da se stegne.

Glazura od čokolade: 150g biljne slatke pavlake, 150g crne čokolade, 20g nes kafe.

Priprema: Pavlaku i nes kafu prokuvati i sipati preko usitnjene čokolade. Dobro izmešati i preliti preko krema. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i servirati po želji.     

 

Mlekara Šabac, sa tradicijom dugom više od pola veka, danas je deo Mediolanum Invest Group. Naša, 100% domaća Mlekara, tržišni je lider i najveći srpski izvoznik mlečnih proizvoda, koji konstantno razvija, proširuje i unapređuje proizvodni portfolio. Zahvaljujući implementaciji najviših međunarodnih standarda za hranu i primeni visoko tehničko-tehnološkog nivoa u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije sveže mleko i mlečne proizvode već postavlja i standarde za budućnost u proizvodnji mleka i kiselo mlečnih proizvoda. Opširnije o našim dobro poznatim brendovima:   A la kajmak, Sirko, Mediteraneo, Poppy čokoladno mleko ali i novim proizvodima na www.mlekara-sabac.rs                                                                  

Povezane teme

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.