GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi. Zahvaljujući njegovoj kremastoj strukturi, jedinstvenom ukusu i aromi pogodan je za pripremu svih vrsta kulinarskih specijaliteta, u šta su nas uverili Chef poslastičarnice hotela Hilton Beograd Marko Trpković i food blogerka Tatjana Miletić (@mytastypot).  Ovi iskusni kulinarski znalci, prisutnima u Saša baru, pripremali su dve vrste čizkejka i tiramisu na bazi A la Krema.

Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je pravi izbor za Vas. Pakovanja su prilagođena upravo potrebama i jednih i drugih te se mogu naći i čaša od 250 g ali i kantica od 2 kg. 

„Svi mi tragamo za inspiracijom tokom pripreme praznične trpeze u želji za nekim novim iskustvom, ukusom ili aromom. Kombinujući stare bakine recepte sa trendovima o kojima se često diskutuje, pravimo trenutke za pamćenje, a Mlekara Šabac Vam nudi A la Krem kao neizostavni sastojak“ – izjavila je Milica Jelić, direktorka marketinga u ovoj kompaniji.

A la Krem čizkejk sa šumskim voćem

Za koru je potrebno: 200g mlevenog keksa, 50g šećera u prahu, 20g putera, 100ml soka od pomorandže.

Način pripreme: Sve sastojke staviti u posudu, umešati ih u kompaktnu masu. Masu rastanjiti na u kalupu.

Krem: 400g slatke pavlake, 400g kisele pavlake 20% mm, 500g A la Krema, 150g šećera u prahu, 15g želatina.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu i ostaviti da nabubri. Ostale sastojke umutiti mikserom dok se ne dobije gladak i penast krem. Zatim otopiti želatin i dok je još topao sipati u krem. Dobro izmešati da se želatin sjedini sa kremom. Gotov krem sipati preko kore i ostaviti u frižider da se stegne.

Preliv od šumskog voća: 250g zamrznutog šumskog voća, 100g šećera, 30g gustina.

Način pripreme:  Voće i šećer prokuvati. Gustin razmutiti sa malo vode. Kada voće prokuva dodati gustin uz neprekidno mešanje i kuvati 5 minuta. Gotov preliv prohladiti i sipati preko krema. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Baileys A la Krem čizkejk

Za podlogu je potrebno: 90g mlevenog keksa, 10g nes kafe, 30g vode, 40g putera.

Priprema: Sve sastojke staviti u posudu i spojiti, pa uliti u kalup i poravnati. Ostaviti da se stegne.

Bailyes krem: 500g A la Krema, 300g biljne slatke pavlake, 80ml Baileysa, 15g želatina, 200g šećera u prahu.

Način pripreme: Želatin potopiti u hladnu vodu da nabubri. Ostale sastojke mikserom sjediniti i dodati topao otopljen želatin. Sve sjediniti i sipati preko kore. Poravnati i ostaviti da se stegne.

Glazura od čokolade: 150g biljne slatke pavlake, 150g crne čokolade, 20g nes kafe.

Priprema: Pavlaku i nes kafu prokuvati i sipati preko usitnjene čokolade. Dobro izmešati i preliti preko krema. Ostaviti da se ohladi, pa iseći i servirati po želji.     

 

Mlekara Šabac, sa tradicijom dugom više od pola veka, danas je deo Mediolanum Invest Group. Naša, 100% domaća Mlekara, tržišni je lider i najveći srpski izvoznik mlečnih proizvoda, koji konstantno razvija, proširuje i unapređuje proizvodni portfolio. Zahvaljujući implementaciji najviših međunarodnih standarda za hranu i primeni visoko tehničko-tehnološkog nivoa u proizvodnji, Mlekara Šabac ne samo da proizvodi najkvalitetnije sveže mleko i mlečne proizvode već postavlja i standarde za budućnost u proizvodnji mleka i kiselo mlečnih proizvoda. Opširnije o našim dobro poznatim brendovima:   A la kajmak, Sirko, Mediteraneo, Poppy čokoladno mleko ali i novim proizvodima na www.mlekara-sabac.rs                                                                  

Povezane teme

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.