GASTRO

Isprobajte „Zlatno mleko“

Mleko sa kurkumom, ili „zlatno mleko“ ima izvanredna lekovita svojstva.

Saznajte moć kurkume i recept za napitak koji deluje kao prirodni antibiotik!

Sunca skoro da nema napolju, dani su kratki i temperature padaju. Imamo manje energije za obavljanje poslova i ne želimo da napustimo kuću. A kada se prvi put prehladite, teško je brzo se izlečiti. Srećom postoji način!

Najjači prirodni lek za jačanje imuniteta poznat je kao "zlatno mleko". Napitak je prigodno nazvan eliksir kurkuma, jer se smatra super hranom. Ovaj napitak se stotinama godina koristi u istočnoj medicini. Sa velikom dozom antioksidanata, napitak ima analgetska i antiinflamatorna svojstva i efikasan je protiv virusa.

Mleko sa kurkumom je savršen lek za bolove u grlu, curenje nosa i bolove mišićima i zglobovima. Pošto je ovo piće veoma zdravo, najbolje je da njime započnete dan ili popijete uveče, za bolji san.

Zlatni eliksir je ukusna alternativa za mnoge babske sirupe sa lukom. Slatko je, umirujuće i zagreva telo, pa je ovo piće preporučljivo piti svaki dan!

Recept za mleko sa kurkumom:

Sastojci:

čaša kravljeg mleka

kašika kurkume

kašika meda

pola kašičice cimeta

kašičica narendanog đumbira

anis

Dodaci: sok od pola pomorandže, vanila

Priprema se vrlo jednostavno - samo temeljno kombinujete sve sastojke i na kraju koktel ukrasite anisom. Mleko sa kurkumom ima najbolji ukus dok je toplo, tako da prvo zagrejte mleko, a zatim dodajte sve ostale sastojke.

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu