GASTRO

Jednostavan desert neverovatne lepote

Desert „Višneva“ posvećen je prima balerini Dijani Višnevoj.

U čast dugogodišnjeg prijateljstva sa prima balerinom Dijanom Višnevom, neobičan desert sada se služi u Sankt Peterburgu.

Kao osnovu, poslastičari su koristili omiljeni ukus balerine - brusnice u šećeru, pečenu jabuku i kuvano kondenzovano mleko. Desert izgleda kao kutija za nakit, samo je jestiva - od bele čokolade, a unutra se nalaze slatke dragocene perle od brusnice punjene mlekom i musom od jogurta i brusnica. Kolač sadrži karamelizovane listiće, rezance pečenih jabuka sa cimetom i brusnicu u šećeru.

"Balerina desert je posebna tema. Na kraju krajeva, veruje se da balerine "jedu vazduh" ili da su stalno na dijeti. Sve ovo je daleko od istine. Zapravo, balerine  samo imaju drugačiji odnos prema slatkišima. Na primer, čokolada za umetnika nije desert u njegovom uobičajenom smislu, to je prilično lagana užina i način održavanja snage pre nego što ode na scenu. Za mene, desert je ono što možete razgledati, nešto izuzetno.", objašnjava potnata balerina.

foto: Vogue.ru

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.