grazia
X

GASTRO

Kulinarski trend u 2017. – crni sladoled

Sladoled u crnom kornetu će biti hit ovog leta. Ovaj desert je zdrav, ukusan i zasniva se na aktivnom uglju!

Imamo dobre vesti za sve ljubitelje "all black everything". Crna je postala najmodernija boja ove godine u kulinarstvu!

Iznenadila nas je ne samo u napicima, kao što je crna limunada, već i u poslasticama. Ovog leta najveći trend u kulinarstvu je sladoled u tamnim bojama - ljubičasta, plava, siva, tamno zelena i služi se u crnom kornetu.

Ova poslastica je korisna za zdravlje, jer je za boju sladoleda odgovoran aktivni ugalj. Tamna supstanca je tu da pomogne telu da se očisti od toksina. U prošlosti je korišćen za probavne probleme. Danas, on ima mnogo širu primenu – i koristit se kao prirodni sastojak za negu kože. Hit su crne maske za lice ili čak crne paste za zube sa aktivnim ugljem.

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Šta sa ostacima božićne trpeze? Džejmi Oliver ima savršeno rešenje

Goli kuvar obožava ostatke ručkova i večera i od njih pravi savršenu pitu.

GASTRO

Povratak zdravijoj hrani: Zapečeni batat sa leblebijama

Praznici se privode kraju, i vreme je da privedemo kraju i bogatu gozbu prazničnih đakonija

GASTRO

Ramstek punjen na mediteranski način

Veoma ukusno i dekorativno posluženje, idealno za praznične dane.

GASTRO

Okrepljujuća čorba sa belim mesom

Za dane kad vam je potrebna "ekstra" snaga.

GASTRO

Rolnice sa cimetom

Hrskav kolač, savršen za druženje uz popodnevnu kafu.

GASTRO

Rižoto sa sušenim paradajzom

Lagano jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao prilog

GASTRO

Kako đumbir pomaže u ublažavanju prehlade i kašlja

Lekari savetuju da prehladu lečimo đumbirom

GASTRO

Govedina Stroganov sa pireom od celera

Recept francuskog kuvara za ruskog grofa Pavela Stroganova.

GASTRO

Zdrav slatkiš sa samo tri sastojka, gotov je za pet minuta

Potrebne su vam samo urme, a ostale sastojke možete menjati po želji.

GASTRO

Hrskava krilca sa đumbirom

Dajemo vam recept kojim ćete ih u svom domu napraviti podjednako dobro. Aromatična, sočna, hrskava zabava je u najavi.

GASTRO

Sicilijanska kasata

Torta koja je neizostavna na trpezi tokom praznika.

GASTRO

Mafini od spelte, jabuka i nara

Jednostavan recept za neobičnu poslasticu.

GASTRO

Jesenji čizkejk od bundeve

Sezona je bundeve i sve njene prednosti treba iskoristiti