GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

Danas, ovo piće amber-narandžaste nijanse može se naći na brojnim terasama u velikim gradovima i u udobnim objektima negde na obali Mediterana, kao i na najbučnijim zabavama.

Međutim, istorija pića je stara 100 godina, a Italija i Austrija se i dalje svađaju oko prava ko je izumeo ovaj koktel. Aperol Spritz je nazvan po Aperolo, koji je prvi put proizveden 1919. godine u italijanskoj Padovi. Strukturu ovog lakog aperitiva čine narandže, encijan, rabarbara, aromatično bilje i plodovi cinchona koji rastu u blizini Pijemonta. Ovaj brendirani biljni gorki napitak idealan je za koktel "Spritans" koji je bio popularan početkom dvadesetog veka, a predstavlja mešavinu lokalnih vina i bezalkoholnog tonika.

Kao rezultat ove kombinacije, pojavio se Aperol Spritz koktel, čiju svežinu i prijatnu kiselost vole milioni Evropljana.

Recept ovog koktela je izuzetno jednostavan:

40 ml Aperola

60 ml Proseccoa (ili drugog penušavog suvog vina)

20 ml gazirane vode ili tonika, led i parče narandže

Pomešajte sve sastojke i poslužite odmah. Koristite ohlađeni blender.

foto:Vogue,ua

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.