GASTRO

Neodoljivo ukusan - Snickers cheesecake

Cheesecake je mnogima omiljeni desert.

Postoji jako puna varijacija, ali Snickers cheesecake je definitivno jedan od boljih, pogotovo ako volite ukus čokolade, kikirikija i karamele.

Šta vam je potrebno za ovaj desert i kako se priprema pročitajte u nastavku.

Potrebno vam je:

300 g keksa
1/3 maslaca
100 grama mlečne čokolade
200 grama tamne čokolade
150 grama pečenog slanog kikirikija
600 grama krem sira
1 šoljica šećera
4 jaja
1 šoljica kiselog mleka
1 kašika gustina
malo soli
vanila
preliv od karamele

Postupak:

Izmrvite keks  i pomešajte sa omekšalim maslacem. Smesu rasporedite ravnomerno u pleh i pecite 10 minuta na 180 C. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Pomešajte krem sir i šećer i dobro izmiksirajte. Dodajte kiselo mleko, jaja, ekstrakt vanile i gustin i sjedinite smesu. Podelite smesu na dva dela. U drugi deo dodajte 100 grama rastopljene tamne čokolade. Mlečnu čokladu rastopite i pomešajte je sa kikirikijem i premažite ohlađenu koru. Pričekajte da se čokolada ohladi pa naizmenično sipajte beli i čokladni deo kreme.

Pecite oko 80 minuta na 150 C. Pustite da se ohladi pa prelijte čokoladnom glazurom (100 grama tamne čokolade i malo mleka). Ukrasite kolač prelivom od karamele.

 

Povezane teme

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.