grazia

GASTRO

Novogodišnji punč

Punč sa „prosecco“ vinom je divan voćni napitak za odrasle. Ovo je odličan način da napitkom zadržite vaše goste!

Sastojci za 18-20 porcija:

    2 litra soka od brusnice
    700ml (oko 3 čaše) soka od nara
    500ml (oko 2 šolje) soka od klementina (koristite sok od narandže ako ne možete pronaći sok od klementina)
    Sok od 2 limete
    3 limete, rezane
    3 klementine, rezane
    100 g (1 šolja) svežih ili smrznutih brusnica
    Led
    1 boca Prosecco vima
    300ml vodke
    listovi mente

Sipajte u veliku posudu za punč sok od brusnice, sok od nara, sok od klementina i sok od limete i promešajte. Dodajte narezane limete, klementine i brusnicu. Kada dodate sve sastojke ostavite da ova mešavina odstoji u frižideru 2-3 sata.

Pre služenje, svežim sokovima i voću dodajte prosecco vino, vodku i kockice leda. Promešajte sve sastojke i dekorišite svežim listovima mente.

foto:kitchensanctuary.com

Povezane teme

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

GASTRO

Osvežavajući desert od limuna

Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.

GASTRO

10 začina koji će dati posebnu aromu kafi

Zaljubljenici u kafu uvereni su da u ovaj napitak ne možete da dodate ništa osim kafe i vode, inače ćete narušiti ovo savršenstvo ukusa.

GASTRO

Započnite dan pravim doručkom: recept za ovsenu kašu sa karamelizovanim bananama

Pripremite ukusnu ovsenu kašu sa bananom i započnite dan puni energije.

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.