GASTRO

Novogodišnji punč

Punč sa „prosecco“ vinom je divan voćni napitak za odrasle. Ovo je odličan način da napitkom zadržite vaše goste!

Sastojci za 18-20 porcija:

    2 litra soka od brusnice
    700ml (oko 3 čaše) soka od nara
    500ml (oko 2 šolje) soka od klementina (koristite sok od narandže ako ne možete pronaći sok od klementina)
    Sok od 2 limete
    3 limete, rezane
    3 klementine, rezane
    100 g (1 šolja) svežih ili smrznutih brusnica
    Led
    1 boca Prosecco vima
    300ml vodke
    listovi mente

Sipajte u veliku posudu za punč sok od brusnice, sok od nara, sok od klementina i sok od limete i promešajte. Dodajte narezane limete, klementine i brusnicu. Kada dodate sve sastojke ostavite da ova mešavina odstoji u frižideru 2-3 sata.

Pre služenje, svežim sokovima i voću dodajte prosecco vino, vodku i kockice leda. Promešajte sve sastojke i dekorišite svežim listovima mente.

foto:kitchensanctuary.com

Povezane teme

GASTRO

NAJBOLJA GRICKALICA ZA FILMSKO VEČE: Ovakve kokice još nismo probali

Iako nas je poslednjih nedelja izolacija dovela dotle da gledamo filmove i serije više nego ikad, jedna stvar se nije promenila - kokice su i dalje najbolja zanimacija za filmske v...

GASTRO

Krem čorba od šargarepe sa pirinčem

Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za večeru.

GASTRO

EKSPRESNA KUHINJA: Džejmi Oliver snimio serijal sa receptima za izolaciju

Čim su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u samoizolaciju, mnogima omiljeni kuvar, Džejmi Oliver, istog trena se raspitao među svojim prijateljima na Facebooku...

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?