GASTRO

Originalan koktel od mleka i ruma

Prolećne večeri možete iskoristiti za uživanje u toplom i nežnom koktelu.

Pokušajte da napravite originalan koktel sa rumom i začinima po našem jednostavnom receptu.

Sastojci:

    150 ml mleka
    30 ml ruma
    10 ml brendija
    vrećica vanilinog šećera
    štapić cimeta
    muskatni oraščić

Topli koktel od mleka može biti odlična alternativa uobičajenom kuvanom vinu. Da biste napravili ovaj neobičan koktel, najbolje je koristiti smeđi ili zlatni rum, a takođe možete napraviti kombinaicju sa konjakom.

U malu posudu sipajte mleko, dodajte vanilin šećer, malo ruma i brendija i dovedite do ključanja. Kuvajte 4-5 minuta, dok mleko ne dobije formu pene.

U staklenu čašu za koktel sipajte toplu mešavinu, ukrasite štapićem cimeta, dodajte muskatni oraščić i odmah poslužite.

Uživajte u ukusnom koktelu koji će popraviti vaše raspoloženje i opustiti vas.

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu