GASTRO

Osvežavajuće limunade – recepti bez šećera

Limunada - u zdravoj verziji, odnosno bez šećera.

Predstavljamo vam tri domaća recepta za limunadu od lubenice, limuna i jagoda!

Kako napraviti limunadu?

Ništa ne osvežava tokom vrelih dana, kao hladna, kod kuće pripremljena limunada! Napitak napravljen na vodenoj bazi i citrusa izrazito hidrira telo i daje energiju. Sve to zahvaljujući vitaminu C i ... malo šećera. Ali, mi odustajemo od druge komponente u korist prirodnih alternativa!

Limunadu možete zasladiti medom ili javorovim sirupom. Upoznajte naše pravila:

1. Limunada sa medom

Limunada sa medom je veoma osvežavajuća i ide savršeno sa svežim začinskim biljem. Možete koristiti nanu ili matičnjak. Ovo klasično piće stimuliše bolje od kafe!

Recept:

1 litar vode
1-2 limuna
3 kašike meda
Prirodna aroma vanile

U šerpu sipajte toplu vodu i rastvorite med. Onda dodajte sok koji ste dobili ceđenjem limuna. Dodati malo vanile. Promešajte dobro, sipajte u staklenu bocu ili teglu i stavite u frižider. Servirajte limunadu sa nanom i kockicama leda.

2. Limunada od lubenice

Limunada od lubenice je osvojila sve prošlog leta. Ove godine želimo da se podseitimo ovog sjajnog ukusa i spremamo piće sa sokom od limuna i slatkog javorovog sirupa. Takođe preporučujemo alternativnu verziju - na osnovu kokosove vode!

Recept:

1 kg lubenica
1,5 litara vode
3 limuna
1-2 kašike javorovog sirupa
led

Očistite lubenicu od semena i izmiksirajte je u blenderu. Zatim sipajte dobijeni sok kroz cediljku da se odvoji od pulpe. Dodajte malo vode i javorovog sirupa. Sve sastojke dobro izmešajte. Limunadu sipati u bokal ili staklenu flašu i ostaviti u frižideru najmanje 3 sata. Servirati sa ledom i kriškom limuna.

3. Limunada od jagoda

Limunada od jagoda je savršeno sezonsko piće sa visokim sadržajem vitamina C! Takva mešavina je pravi saveznik naše lepote, koji ne samo da gasi žeđ, već umiruje vaš apetit za slatkišima!

Recept:

600 g svežih jagoda
2-3 kašike meda
1 litar vode
Sok od 2 limuna
led
bosiljak

Jagode staviti u posudu blendera, a zatim kroz sito usipati u bokal i dodati im limunov sok. Med rastvoriti u čaši tople vode i sipajte ga u tečnost od voća. Zatim dodati ostale sastojke i sve dobro izmiksirati. Ohladite pre serviranja u frižideru. Servirati limunadu sa ledom i bosiljkom.

Povezane teme

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.