GASTRO

Osvežavajuće voćne lizalice

Ispostavilo se da je osvežavajuće deserte veoma lako pripremiti kod kuće samo vam je potreban plastični kalup za sladoled i sveže voće i bobice sa pijace.

Predlažemo vam danas dva sjajna recepta, a jedan od njih može proći za aperitiv.

Lubenica-jagoda - Limoncello

Jedna od najuspešnijih kombinacija voća, slatko i kiselo, će biti odličan završetak laganoj letnjoj večeri.

Sastojci su dovoljni za 4 osobe. Vreme pripreme 10 minuta.

Sastojci:

    Lubenica - 400g
    Jagoda - 400g
    Limoncello Liker - 60 ml
    Sok od limuna - 3 kašike
    Soda - 220 ml

Priprema:

Iseckajte lubenice i jagode na komade. Stavite komadiće u blender i dobro miksirajte sa LIMONCELLO likerom i sokom od limuna. Kada se masa sjedini, sipajte u kalupe za sladoled i ostavite u zamrzivaču 6-8 sati.


Mohito na štapiću

Zašto ne menjati navike i ponuditi svojim gostima umesto klasičnog kubanskog koktela Mohito osvežavajuću poslasticu na štapiću. Vaši gosti će biti oduševljeni vašim inovativnim pristupom, a koktel na štapiću će osvežiti vaše goste i probuditi apetit.

    
Sastojci:

    Voda - 200 ml
    Šećer - 125 gr
    Sveža menta - 125g
    Sok limete - 200 ml
    Beli Rum - 3 kašike
    Soda - 200 ml
    Limun - 1 kom

Priprema:

Suvajte vodu i šećer dok se šećer u potpunosti ne otopi. Stavte u blender nanu, sok od limuna i rum. Izmiksirajte. Dodajte sirup od šećera i izmešajte sve sastojke, a zatim sipajte u plastične kalupe. Dodajte tanak listić nane u svakom kalupu. Ostavite u zamrzivaču 6-8 sati, kako bi se vaš Mohito dobro ohladio i bio na štapiću.

Uživajte u ukusnim ledenim poslasticama. Budite kreativne domaćica i isprobajte ove “popsicles” sa različitim vrstama voća. Možete koristiti i toplu čokoladu kao preliv, kada vaša ledena poslastica bude dobro ohlađena.

 

 

Povezane teme

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.