GASTRO

Osvežavajuće voćne lizalice

Ispostavilo se da je osvežavajuće deserte veoma lako pripremiti kod kuće samo vam je potreban plastični kalup za sladoled i sveže voće i bobice sa pijace.

Predlažemo vam danas dva sjajna recepta, a jedan od njih može proći za aperitiv.

Lubenica-jagoda - Limoncello

Jedna od najuspešnijih kombinacija voća, slatko i kiselo, će biti odličan završetak laganoj letnjoj večeri.

Sastojci su dovoljni za 4 osobe. Vreme pripreme 10 minuta.

Sastojci:

    Lubenica - 400g
    Jagoda - 400g
    Limoncello Liker - 60 ml
    Sok od limuna - 3 kašike
    Soda - 220 ml

Priprema:

Iseckajte lubenice i jagode na komade. Stavite komadiće u blender i dobro miksirajte sa LIMONCELLO likerom i sokom od limuna. Kada se masa sjedini, sipajte u kalupe za sladoled i ostavite u zamrzivaču 6-8 sati.


Mohito na štapiću

Zašto ne menjati navike i ponuditi svojim gostima umesto klasičnog kubanskog koktela Mohito osvežavajuću poslasticu na štapiću. Vaši gosti će biti oduševljeni vašim inovativnim pristupom, a koktel na štapiću će osvežiti vaše goste i probuditi apetit.

    
Sastojci:

    Voda - 200 ml
    Šećer - 125 gr
    Sveža menta - 125g
    Sok limete - 200 ml
    Beli Rum - 3 kašike
    Soda - 200 ml
    Limun - 1 kom

Priprema:

Suvajte vodu i šećer dok se šećer u potpunosti ne otopi. Stavte u blender nanu, sok od limuna i rum. Izmiksirajte. Dodajte sirup od šećera i izmešajte sve sastojke, a zatim sipajte u plastične kalupe. Dodajte tanak listić nane u svakom kalupu. Ostavite u zamrzivaču 6-8 sati, kako bi se vaš Mohito dobro ohladio i bio na štapiću.

Uživajte u ukusnim ledenim poslasticama. Budite kreativne domaćica i isprobajte ove “popsicles” sa različitim vrstama voća. Možete koristiti i toplu čokoladu kao preliv, kada vaša ledena poslastica bude dobro ohlađena.

 

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu