GASTRO

Panakota sa narom: ukusni desert

Ostalo je još desetak dana do Nove godine 2018. Vreme je da razmislite o novogodišnjem meniju. Panakota sa narom će definitivno ukrasiti praznični sto!


Sastojci:

    500 ml slatke pavlake
    200 ml mleka
    15 grama želatina
    150 grama šećera
    vanila

Želatin prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri.

U malu šolju pomešajte želatin sa mlekom. Stavite vanilu i šećer. Na niskoj temperaturi dovedite smesu do ključanja. Uzmite štapić vanile, pomešajte sa pavlakom i ponovo stavite na vatru.

Zagrejanu smesu procedite i sipajte u kalupe koje ste prethodno podmazali ujem. Ohladite i stavite u frižider 3 sata da se zamrzne.

Pre služenja, u posud sipajte belu smesu, zatim sipajte malo soka od nara i ukrasite zrnima i svežom mentom.

Od želatina i soka takođe možete pripremiti žele od nara koji ćete aranžirati preko bele kreme.

Uživajte u praznicima i ukusnom desertu.

foto:edinstvennaya.ua

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.