GASTRO

Pečeni grejpfrut: neverovatno jednostavan i ukusan desert

Pečen u pećnici, grejp sa smeđim šećerom i cimetom je ukusni domaći desert koji će iznenaditi vaše goste.

Sastojci:

    3 grejpfruta
    7 kašika smeđeg šećera
    malo cimeta
    50 grama maslaca

Da pripremimo pečeni grejpfrut, koristili smo smeđi šećer, ali možemo ga zameniti uobičajenim. Desert je dobar u toplom i u hladnom obliku, a takođe se savršeno slaže sa sladoledom.

Kako pripremiti pečeni grejpfrut?

Rernu pećnice zagrejte na 250 stepeni. U posudu rastopite maslac i pomešajte sa šećerom i cimetom. Oprati grejpfrut i iseči na pola. Blago iseći dno za stabilnost. Nežno napravite plitki rez između kože i mesa.

Stavite pola grejpfruta na papir za pečenje i ravnomerno premažite sa puno maslaca u koji ste dodali šećer i cimet.

Pecite grejp 10-12 minuta, dok se ne formira karamelni sloj preko voća. Onda izvadite iz rerne i pustite da se malo ohladi.

Uživajte u ukusnom deseru!

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.