GASTRO

Praznična trpeza uz Zlatiborac

Dani praznovanja i slavlja su pred nama, vreme kada se okuplja porodica, vode prijatni razgovori i uživa u toplini doma. Slavska trpeza, ukrašena jelka, zdravice i pokloni najbolje opisuju završetak godine, koja se najlepše ispraća uz slasne zalogaje. Gurmanske đakonije, ukusni komadi mesa, mirisna peciva i salate svojim aromama slavski i praznični sto čine bogatijim, a uz „Zlatiborac“ proizvode svaka trpeza još je zanimljivija, slasnija i drugačija.

Svi se sećamo vremena kada su naše bake, ti vrhunski šefovi kuhinje, na stolove iznosile najlepše delicije. Tradicionalna jela i dalje su nezamenjivi deo prazničnog ugođaja, a zahvaljujući vrhunskom kvalitetu i trajanju, „Zlatiborac“ proizvodi dobili su svoje mesto u domaćinskoj priči. Danas vam je za besprekornu trpezu dovoljno da imate ljubav prema hrani, želju za kuvanjem i „Zlatiborac“ proizvode.

Svinjske rolnice punjene „Zlatiborac“ šunkom, pečenje punjeno „Zlatiborac“ čvarcima, torta od palačinki i „Zlatiborac“ slanine samo su neki od predloga koji će savršeno upotpuniti dane radosti i veselja u svakom domu. Prepustite se mašti i poklonite sebi, članovima porodice i dragim gostima izuzetno gurmansko iskustvo. Želimo vam ukusnu trpezu, jer ne postoji iskrenija ljubav od one prema hrani!    

Vreme je darivanja, stoga radosno sa vama delimo ovaj „Zlatiborac“ praznični recept:

Mimoza salata sa Zlatiborac stišnjenom šunkom

(4-6 porcija)

•    1 kg krompira
•    400 g Zlatiborac stišnjene šunke
•    4 jaja
•    300 kg kačkavalja 
•    300 g majoneza 
•    200 g kisele pavlake 
•    so, po ukusu
•    peršunov list 

Dobro oprati krompir, pa ga kuvati sa ljuskom oko 30-35 min. Skuvan krompir ostaviti van vode da se ohladi. Obariti jaja kuvanjem dužim od 7 minuta. Zlatiborac stišnjenu šunku iseckati na kockice. 

Oljuštiti krompir, pa ga narendati na krupno rende. Narendan krompir staviti na dno posude za salatu, malo ga posoliti, pa preko njega rasporediti majonez, a zatim posuti kockice Zlatiborac stišnjene šunke. Narendati belanca, pa ih premazati kiselom pavlakom, zatim krupno narendati kačkavalj. Kao poslednji sloj narendati, na sitno rende, tvrdo kuvana žumanca.

Salatu ukrasiti sitno seckanim peršunom i ostaviti je u frižideru minimum 1h pre serviranja. 

Tags:
Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.