GASTRO

Psihodelični smoothie - ova umetnička dela zaista možete jesti

Psihodelični smutiji izgledaju kao obojeni pravim bojama. Međutim, možete ih jesti jer su od prirodnih sastojaka!

U poslednje vreme crtanje po frapeima postalo je veliki trend. Primer ovoga su slike životinja umetnika Hazela Zakarija, koji kreira ilustracije od jestivih proizvoda. Prilikom oslikavanja frapea umetnici se trude da koriste jestive boje, a svoja umetnička dela dekorišu kurkumom ili aktivnim ugljem koji blagotvorno deluju na organizam.

Iako se formiraju na glatkoj i vlažnoj podlozi izgledaju kao da su nacrtani na papiru. Mislili smo da nas više ništa ne može iznenaditi. Međutim, Instagram je uspeo da nas ponovo iznenadi.

Pronašli smo profil Rejčel Lorton, koja stvara psihodelične frapee. Gledajući ove posude, ne možemo da verujemo da ih zaista možemo jesti. Mozaici izrađeni u činijama oduševljavaju intenzivnim bojama, među kojima se pojavljuju i neonske boje koje svetle. Pored toga, ukrašeni su plodovima koji imaju neobične izrezane obrasce. Njihov autor snima video tutorijale na kojima stvara originalne radove.

Dakle, imamo dokaz da ovo nije efekat 3D štampača, i da "boje" nisu veštačke i mogu se jesti.

Foto: instagram.com/rachelrenelorton/

Povezane teme

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.