Recept dana: Italijanska fritata sa spanaćem i krompirom

Italijansko jelo slično omletu, kišu ili kajgani savršen je izbor za bilo koji deo dana. Fritata potiče od reči friggere, što znači pržiti. Osnovu jela čine jaja kojima se dodaju sastojci po izboru – meso, sirevi, povrće. Mi vam predstavljamo laganiju varijantu, ali ništa manje neodoljivu od bilo koje druge.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 3 manja krompira (iseckana na kockice ili listiće)
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • 200 g spanaća
  • ulje
  • malo mleka
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

U dubljiem tiganju zagrejte ulje, dodajte sitno iseckan crni i beli luk, kratko propržite pa stavite isečeni krompir. Poklopite tiganj i kuvajte desetak minuta (dok krompir ne omekša). Dodajte spanać, posolite i pobiberite, i kuvajte dva, tri minuta, dok spanać ne omekša.

U posudi srednje veličine umutite jaja i mleko, pa smesu prelijte preko povrća. Pospite kačkavaljem. Pecite na srednjoj temperaturu dok se jaja ne isprže.

Fotografija: Shutterstock