Recept dana: Lagani juneći gulaš u kom ćete uživati čak i tokom leta!

Ovde nije reč o teškom jelu, iako je prva asocijacija na reč gulaš masno a slasno. Odaberite kvalitetne komade mesa koji se krčkanjem raspadaju, a potom tope u ustima.

SASTOJCI:

  • 600 g junećeg mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 lovorova lista
  • 3 krompira
  • 250 ml soka od paradajza
  • so, biber i začinsko bilje
  • mlevena slatka i ljuta paprika (prema ukusu)
  • peršunovo lišće

PRIPREMA:

Na malo ulja izdinstati sitno iseckani crni luk. Kada omekša i dobije staklastu boju, dodati na kockice isečenu šargarepu i meso, takođe isečeno na kocke. Šerpu poklopiti i kuvati na laganoj temperaturi, kada provri dodati začine i ostaviti da se krčka. Po potrebi dolivati vodu, a kada je meso omekšalo, dodajte sok od paradajza, slatku mlevenu papriku i ljutu začinsku i lovorov list. Petnaestak minuta pred kraj dodajte krompir isečen na kocke. Što se duže kuva, gulaš je ukusniji. Pre serviranja pospite peršunom. Poslužite uz omiljenu sezonsku salatu.

Fotografije: Shutterstock