grazia

GASTRO

Recept dana: Osvežavajući oslić sa povrćem pečen u rerni

Aromatična kombinacija raznovrsnog povrća ribi daje posebno neodoljiv ukus, zato obavezno isprobajte ovaj lagani, a osvežavajući recept.

Sastojci:

  • 1 kg oslića
  • 3 glavice crnog luka (isečenog na kolutove)
  • 1 manji karfiol
  • 1 šargarepa
  • 1 manja tikvica
  • 3 manja krompira
  • celer
  • 3 manja paradajza
  • so, biber
  • beli luk (nekoliko čenova, usitnjenih)
  • peršunovo lišće
  • maslinovo ulje
  • limun

Priprema:

Najpre ribu očistite, mada je zgodnije i praktičnije kupiti smrznutog oslića ili filete. Ukoliko se opredelite za smrznutu, prvo nek se otopi na sobnoj temperaturi, potom ribu operite, prosušite, pa začinite solju i biberom.

Potom, skuvajte karfiol dopola (da cvetovi ostanu u komadu, a u rerni će se potpuno ispeći). Šargarepu, luk, tikvicu i krompir isecite na kolutove, srednje debljine, paradajz prepolovite (ukoliko je veći) ili ostavite u komadu (ako su manji plodovi).

Zagrejte rernu na 180 C. Tepsiju nauljite, ravnomerno rasporedite povrće, koje ste prethodno začinili, pa preko stavite oslić i sve prelijte sa malo maslinovog ulja. Pokrijte alu-folijom i pecite 30-40 minuta. Desetak minuta pred kraj pečenja, otkrijte foliju i ostavite da se sve lepo zapeče.

Poslužite uz komade limuna i salatu po izboru.

Fotografija: Shutterstock

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Dimmidisi - recite DA zdravim i ukusnim obrocima!

Intervju sa rukovodiocem komercijalnog sektora La Linea Verde - Irenom Dani.

GASTRO

Osvežite se i produžite leto

Lidl je sve već pripremio za Vas!

GASTRO

Recept dana: Kremasti kolač sa šljivama i hrskavom penom od belanaca

Iskoristite sezonu šljiva i nek se nađu u vašem jelovniku. Jednako su ukusne i sočne i u slanoj i u slatkoj kombinaciji.

GASTRO

Volite avokado? Evo kako da napravite sladoled od njega

Ovo je savršen recept za omiljenu letnju poslasticu.

GASTRO

Vreme je za detoks: Predlažemo recept za savršenu obrok salatu

Lako i brzo se sprema, lagana je i što je najbolje - možete da je nosite na posao.

GASTRO

Recept dana: Voćne sladoled kocke

Ledeno, kremasto, sočno, osvežavajuće uživanje.

GASTRO

Korisni saveti italijanske none: Večera gotova za 10 minuta

Zapratite Nonna Finu, a onda, zahvaljujući njenim savetima, postanite stručnjak za spremanje špageta.

GASTRO

Šta kafa koju pijete govori o vama?

Kapućino vole sanjari, moka je za druželjubive, dok espreso biraju lideri.

GASTRO

Recept dana: Sufle od limuna

Lagan, vazdušast desert savršeno je slatko-limunkasto osveženje tokom vrelih dana.

GASTRO

Zašto je dobro piti čaj tokom vrelih dana?

Kada vam je vruće, topao čaj je sigurno poslednje što vam pada na pamet. Ali, razuverićemo vas.

GASTRO

Ovo je Vasa iz “Vasine torte”

Da li ste znali da ovaj reecpt za jednu od najlepših srpskih torti, počiva iz davne 1908. godine?

GASTRO

Novi Somersby jagoda i limeta - nestvarno dobar ukus, stvarno bez alkohola!

Kako bi svečano predstavio najsvežijeg člana porodice, omiljeni sajder brend, Somersby, održao je nestvarno dobru žurku koju je svojim nastupom ulepšala Sara Jo.