Recept dana: Pljeskavice od povrća

Sastojci:

2 veće tikvice

3 šargarepe

1 krompir

1 manji crni luk

1 paprika, sitno iseckana

peršunovo lišće, sitno iseckano

2 jajeta

5 kašika brašna ili prezle

pola kesice praška za pecivo

so, biber, suvi začin od povrća

kašičica karija

ulje

Priprema:

Izrendajte tikvice, malo ih posolite i ostavite pet minuta da  puste vodu, pa ih rukama iscedite.

Iseckajte luk (ili izrendajte) i papriku na sitno, izrendajte šargarepu i krompir pa pomešajte sa tikvicama, peršunovim lišćem, jajima i začinima. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Ukoliko smesa bude ređa, dodajte još malo brašna ili prezle. Kašikom vadite smesu I na vrelom ulju pecite pljeskavice, na srednjoj temperaturi, oko pet minuta sa svake strane.

Poslužite sa kiselim mlekom ili pavlakom.