GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

Poznato je da je koncept "Kada proleće sretne leto" bila tema venčanja princa Harija i Megan Markl. Zaljubljeni kraljevski par je odlučio da sva jela na venčanju bude sačinjena od plodova koja su karektiristična za sredinu maja.

Zato je „Violet Cake“ kreirala poseban desert za ovaj događaj.

“Princ Hari i gospođica Markl su nas zamolili da napravimo tortu od limuna za njih, koja će biti ispunjena svežim ukusima proleća. Takođe torta je pokrivena maslacem i ukrašena svežim cvećem." Profesionalci su koristili tradicionalni engleski sirup od bobica, ukusan i mirisan limun, organska jaja i klasične sastojke za testo. Imajte na umu da je broj sastojaka prikazan za proizvod težine 1 kg i 20 cm u prečniku.

Sastojci za tortu:     

200 g šećera     

2-3 kašike soka od limuna     

3 jaja     

180 g brašna     

1 prašak za pecivo     

50 ml sirupa od bobica

Za fil od limuna:     

1 jaje     

40 grama šećera u prahu     

sok od 1 velikog limuna     

15 g maslaca

Za beli krem:     

4 belanca    

200 g šećera     

180 g maragrina     

prstohvat soli     

ekstrakt vanile

Odvojite belanca od žumanaca. Počnite da mutite na najmanjoj brzini miksera. Polako dodajte po jednu kašiku šećera i dodajte vanilu. Uklonite mikser i počnite da dodajete brašno nežno mešajući kašikom odozdo prema gore. Kada je masa spremna, dodajte sok od limuna.

Sipajte testo u kalup. Preporučljivo je pokriti dno komadom papira. Stavite u rernu koja je zagrejana na 190-200 stepeni i pecite 20-25 minuta.

Način kuvanja krema od limuna

Pomešajte jaje sa šećerom u prahu, sipajte limunov sok i dodajte koru limuna. Dobijena smesa se stavlja na paru i dovodi do zgušnjavanja, uz stalno mešanje. Na kraju dodati maslac, promešati i ostaviti da se ohladi.

Sipajte belance u suvu i čistu posudu, dodajte šećer i prstohvat soli. Mutite mikserom velikom brzinom dok masa ne postane čvrsta. Masa treba da bude bujna, sjajna i snežno-bela, mora da zadrži svoj oblik. Postepeno, malo po malo, dodajte mekani (ne rastopljeni ali mekani) puter i nastavite da mutite. U jednom trenutku krema može postati tečna, ali dok se maslac umuti, krema će postati stabilna. Dodajte ekstrakt vanile. Gotova torta se prereže u 2-3 dela i prelije sirupom od bobica - pažljivo zalijte površinu kolača.

Zatim, premažite filom u tankom sloju. Staviti u frižider na 4-5 sati.

foto:elle.ru

Povezane teme

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.