grazia

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

Poznato je da je koncept "Kada proleće sretne leto" bila tema venčanja princa Harija i Megan Markl. Zaljubljeni kraljevski par je odlučio da sva jela na venčanju bude sačinjena od plodova koja su karektiristična za sredinu maja.

Zato je „Violet Cake“ kreirala poseban desert za ovaj događaj.

“Princ Hari i gospođica Markl su nas zamolili da napravimo tortu od limuna za njih, koja će biti ispunjena svežim ukusima proleća. Takođe torta je pokrivena maslacem i ukrašena svežim cvećem." Profesionalci su koristili tradicionalni engleski sirup od bobica, ukusan i mirisan limun, organska jaja i klasične sastojke za testo. Imajte na umu da je broj sastojaka prikazan za proizvod težine 1 kg i 20 cm u prečniku.

Sastojci za tortu:     

200 g šećera     

2-3 kašike soka od limuna     

3 jaja     

180 g brašna     

1 prašak za pecivo     

50 ml sirupa od bobica

Za fil od limuna:     

1 jaje     

40 grama šećera u prahu     

sok od 1 velikog limuna     

15 g maslaca

Za beli krem:     

4 belanca    

200 g šećera     

180 g maragrina     

prstohvat soli     

ekstrakt vanile

Odvojite belanca od žumanaca. Počnite da mutite na najmanjoj brzini miksera. Polako dodajte po jednu kašiku šećera i dodajte vanilu. Uklonite mikser i počnite da dodajete brašno nežno mešajući kašikom odozdo prema gore. Kada je masa spremna, dodajte sok od limuna.

Sipajte testo u kalup. Preporučljivo je pokriti dno komadom papira. Stavite u rernu koja je zagrejana na 190-200 stepeni i pecite 20-25 minuta.

Način kuvanja krema od limuna

Pomešajte jaje sa šećerom u prahu, sipajte limunov sok i dodajte koru limuna. Dobijena smesa se stavlja na paru i dovodi do zgušnjavanja, uz stalno mešanje. Na kraju dodati maslac, promešati i ostaviti da se ohladi.

Sipajte belance u suvu i čistu posudu, dodajte šećer i prstohvat soli. Mutite mikserom velikom brzinom dok masa ne postane čvrsta. Masa treba da bude bujna, sjajna i snežno-bela, mora da zadrži svoj oblik. Postepeno, malo po malo, dodajte mekani (ne rastopljeni ali mekani) puter i nastavite da mutite. U jednom trenutku krema može postati tečna, ali dok se maslac umuti, krema će postati stabilna. Dodajte ekstrakt vanile. Gotova torta se prereže u 2-3 dela i prelije sirupom od bobica - pažljivo zalijte površinu kolača.

Zatim, premažite filom u tankom sloju. Staviti u frižider na 4-5 sati.

foto:elle.ru

Pročitajte još

Povezane teme

GASTRO

Recept dana: Zdrave, a ukusne ćufte sa kinoom, spanaćem i sirom

Uživaćete u ovom receptu! Mogu se servirati tople ili hladne. Mogu biti prilog, predjelo, užina ili obrok.

GASTRO

Recept dana: Kokos kolač sa malinama

Hrskavi kokos zavodljivo se prepliće sa ukusom čokolade, dok sočne maline mame sva čula.

GASTRO

Recept dana: Parmigiana od patlidžana

Parmigiana, čuveno jelo sa juga Italije, sa Sicilije, neizostavni je deo njihove kuhinje, uglavnom kao predjelo.

GASTRO

Recept dana: Šumsko voće sa ovsenim pahuljicama

Započnite dan uz čašu punu vitamina!

GASTRO

Recept dana: Pečene paprike sa feta sirom i maslinama

Predstavljamo vam jednostavan recept koji se finalizuje za tili čas.

GASTRO

Brad Pitt, Angelina Jolie, Cameron Diaz: Najpovoljniji brendovi vina koje poseduju poznati

S obzirom da u našoj zemlji nemamo mogućnost kupovine vina koju su proizveli Brad Pitt i Angelina Jolie ili recimo Cameron Diaz, ozbiljno razmišljamo o poručivanju bar jedne flaše,...

GASTRO

Recept dana: Raw kolač sa lešnicima

Bez griže savesti, počastite se zdravim desertom, čak i ako se trudite da izbegavate slatko.

GASTRO

Recept dana: Letnje tortice

Leto ne voli teške, kremaste slatkiše, jer nadohvat ruke nam je raznoliko sveže voće.

GASTRO

Recept dana: Teletina u umaku od paradajza

Sočno meso dobiće poseban ukus uz obilje začina, kiselkastu aromu vina i paradajza.

GASTRO

Recept dana: Vitaminska salata sa susamom i prelivom od kikirikija

Probajte kombinaciju različitog povrća uz neodoljivi ukus prepečenog susama i dresinga od kikirikija!

GASTRO

Otkrivamo ti ideju za doručak koji ne samo da čuva tvoj imunitet, već doprinosi i boljem raspoloženju!

Immuno ovsene pahuljice predstvljaju idealnu kombinaciju ovsenih pahuljica obogaćenih vitaminom D3 i Cinkom koji doprinose normalnoj funkciji imunog sistema.

GASTRO

Recept dana: Piletina sa rukolom, borovnicama i feta sirom

Odlična ideja za zdrav obrok koji ćete poneti na posao. Nikad nije bilo lakše hraniti se kvalitetno, a bez mnogo napora.

GASTRO

Recept dana: Ukusan obrok bez mesa

Bar jednom nedeljno lišite svoju trpezu mesa, organizam će vam biti zahvalan, a unećete sve neophodne nutrijente.

GASTRO

Recept dana: Grilovano meso sa povrćem

Idealan ručak ili večera koji ne iziskuje mnogo angažmana!

GASTRO

Otkrijte novo Plazma iskustvo!

Divna vest iz našeg omiljenog Bambija! Stigao je savršen PLAZMA MIX hranljivi doručak, koji možete da ponesete u tašni!