GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

Poznato je da je koncept "Kada proleće sretne leto" bila tema venčanja princa Harija i Megan Markl. Zaljubljeni kraljevski par je odlučio da sva jela na venčanju bude sačinjena od plodova koja su karektiristična za sredinu maja.

Zato je „Violet Cake“ kreirala poseban desert za ovaj događaj.

“Princ Hari i gospođica Markl su nas zamolili da napravimo tortu od limuna za njih, koja će biti ispunjena svežim ukusima proleća. Takođe torta je pokrivena maslacem i ukrašena svežim cvećem." Profesionalci su koristili tradicionalni engleski sirup od bobica, ukusan i mirisan limun, organska jaja i klasične sastojke za testo. Imajte na umu da je broj sastojaka prikazan za proizvod težine 1 kg i 20 cm u prečniku.

Sastojci za tortu:     

200 g šećera     

2-3 kašike soka od limuna     

3 jaja     

180 g brašna     

1 prašak za pecivo     

50 ml sirupa od bobica

Za fil od limuna:     

1 jaje     

40 grama šećera u prahu     

sok od 1 velikog limuna     

15 g maslaca

Za beli krem:     

4 belanca    

200 g šećera     

180 g maragrina     

prstohvat soli     

ekstrakt vanile

Odvojite belanca od žumanaca. Počnite da mutite na najmanjoj brzini miksera. Polako dodajte po jednu kašiku šećera i dodajte vanilu. Uklonite mikser i počnite da dodajete brašno nežno mešajući kašikom odozdo prema gore. Kada je masa spremna, dodajte sok od limuna.

Sipajte testo u kalup. Preporučljivo je pokriti dno komadom papira. Stavite u rernu koja je zagrejana na 190-200 stepeni i pecite 20-25 minuta.

Način kuvanja krema od limuna

Pomešajte jaje sa šećerom u prahu, sipajte limunov sok i dodajte koru limuna. Dobijena smesa se stavlja na paru i dovodi do zgušnjavanja, uz stalno mešanje. Na kraju dodati maslac, promešati i ostaviti da se ohladi.

Sipajte belance u suvu i čistu posudu, dodajte šećer i prstohvat soli. Mutite mikserom velikom brzinom dok masa ne postane čvrsta. Masa treba da bude bujna, sjajna i snežno-bela, mora da zadrži svoj oblik. Postepeno, malo po malo, dodajte mekani (ne rastopljeni ali mekani) puter i nastavite da mutite. U jednom trenutku krema može postati tečna, ali dok se maslac umuti, krema će postati stabilna. Dodajte ekstrakt vanile. Gotova torta se prereže u 2-3 dela i prelije sirupom od bobica - pažljivo zalijte površinu kolača.

Zatim, premažite filom u tankom sloju. Staviti u frižider na 4-5 sati.

foto:elle.ru

Povezane teme

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.