GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

500 g mešanog mlevenog mesa

300 g pečuraka

3 jajeta

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

prezla (po potrebi)

so, biber, peršunov list

3 nara

3 kašike šećera

čili

PRIPREMA:

Glavicu sitno iseckanog luka izdinstati na malo ulja, dodati na tanke listiće isečene pečurke, začiniti biberom i solju i nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne ispari.

U dubljoj posudi pomešati mleveno meso sa prezlom, jajima, usitnjenim belim lukom i sitno seckanim peršunovim lišćem i sve dobro izraditi, tako da dobijete glatku masu. Ostaviti u frižider bar sat vremena da odstoji.

Na papiru za pečenje ili alu-foliji, podmazane uljem, razvući koru u obliku pravougaonika debljine oko 1,5 cm. Na sredinu smese rasporedite nadev od pečuraka, pa lagano uvijte u rolat. Veknu od mesa staviti u podmazan pleh, prekriti folijom i peći u zagrejanoj pećnici na 200 C oko pola sata. Nakon toga, skinuti foliju i peći dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Za preliv: Očišćeni nar i kašiku vode stavite u blender i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete sok. Procedite kroz gustu cediljku, premestite u manju šerpu, dodajte šećer i čili i kuvajte dok ne dobijete sirup. Kada se malo prohladi, meso isecite na komade.

 

Povezane teme

GASTRO

Krem čorba od šargarepe sa pirinčem

Lagana i kremasta čorba od svežeg povrća je ukusna i prijatno nežna za nepce - idealna za večeru.

GASTRO

EKSPRESNA KUHINJA: Džejmi Oliver snimio serijal sa receptima za izolaciju

Čim su se i Britanci pridružili ostatku sveta koji je zatvoren u samoizolaciju, mnogima omiljeni kuvar, Džejmi Oliver, istog trena se raspitao među svojim prijateljima na Facebooku...

GASTRO

Kompletan vodič kroz svet vitamina

Priče o vitaminima slušaš celog života, a potrebno je da znaš samo dve stvari – zašto su važni i gde da ih nađeš Zabluda je mišljenje da vegetarijanci i vegani svojom ishranom ne m...

GASTRO

SLATKIŠ ZA POČETNIKE: Tiramisu od 10 minuta

Jede vam se nešto slatko, ali niste naročito vešti u kuhinji? Evo kako ćete napraviti jednostavan tiramisu u rekordnom roku.

GASTRO

RECEPT ŠEFA DŽONSONA: Lepinje od tri sastojka koje sigurno imate u kući

Ako ste primetili da ste ostali bez hleba baš kada su prodavnice zatvorene, nemojte jadikovati - postoje recepti za koje su vam dovoljna samo tri osnovna sastojka.

GASTRO

ZA TESTO KOJE RASTE KAO LUDO: Domaći kvasac od jabuka

Dok razvijene zemlje zapada beleže bizarnu poteru za toalet papirom, u domaćim prodavnicama zavladala je prava jagma za brašnom, a ujedno i za kvascem...

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.