GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

500 g mešanog mlevenog mesa

300 g pečuraka

3 jajeta

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

prezla (po potrebi)

so, biber, peršunov list

3 nara

3 kašike šećera

čili

PRIPREMA:

Glavicu sitno iseckanog luka izdinstati na malo ulja, dodati na tanke listiće isečene pečurke, začiniti biberom i solju i nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne ispari.

U dubljoj posudi pomešati mleveno meso sa prezlom, jajima, usitnjenim belim lukom i sitno seckanim peršunovim lišćem i sve dobro izraditi, tako da dobijete glatku masu. Ostaviti u frižider bar sat vremena da odstoji.

Na papiru za pečenje ili alu-foliji, podmazane uljem, razvući koru u obliku pravougaonika debljine oko 1,5 cm. Na sredinu smese rasporedite nadev od pečuraka, pa lagano uvijte u rolat. Veknu od mesa staviti u podmazan pleh, prekriti folijom i peći u zagrejanoj pećnici na 200 C oko pola sata. Nakon toga, skinuti foliju i peći dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Za preliv: Očišćeni nar i kašiku vode stavite u blender i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete sok. Procedite kroz gustu cediljku, premestite u manju šerpu, dodajte šećer i čili i kuvajte dok ne dobijete sirup. Kada se malo prohladi, meso isecite na komade.

 

Povezane teme

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.

GASTRO

MIMI TORISON NAM OTKRIVA: Najjednostavniji limunov tart na svetu

Mimi Torison je zaljubljenica u finu hranu, autorka odličnih francuskih kuvara i vlasnica jednog od najzanivljivijih kuvarskih profila na Instagramu, na kojem možete provesti čitav...

GASTRO

SVE JE DOZVOLJENO: Sloboda za špagete ala karbonara

Od svih italijanskih jela, špageti a la karbonara ubedljivo vode na listi popularnosti.

GASTRO

ŽIVOT U SKLADU SA PRIRODOM: Granola - omiljeni doručak hipika

Granola je, za one koji ne znaju, onaj hrskavi musli koji svi volimo, a nalazimo ga uglavnom u gotovom pakovanju, punom dodatog šećera.

GASTRO

Savršenstvo od jagoda: kremasti napitak koji je osvojio društvene mreže

Jagode su stigle i predlažemo da isprobate recept za ukusan kremasti napitak koji je apsolutni hit na društvenim mrežama.