GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

500 g mešanog mlevenog mesa

300 g pečuraka

3 jajeta

2 glavice crnog luka

3 čena belog luka

prezla (po potrebi)

so, biber, peršunov list

3 nara

3 kašike šećera

čili

PRIPREMA:

Glavicu sitno iseckanog luka izdinstati na malo ulja, dodati na tanke listiće isečene pečurke, začiniti biberom i solju i nastaviti sa dinstanjem dok sva tečnost ne ispari.

U dubljoj posudi pomešati mleveno meso sa prezlom, jajima, usitnjenim belim lukom i sitno seckanim peršunovim lišćem i sve dobro izraditi, tako da dobijete glatku masu. Ostaviti u frižider bar sat vremena da odstoji.

Na papiru za pečenje ili alu-foliji, podmazane uljem, razvući koru u obliku pravougaonika debljine oko 1,5 cm. Na sredinu smese rasporedite nadev od pečuraka, pa lagano uvijte u rolat. Veknu od mesa staviti u podmazan pleh, prekriti folijom i peći u zagrejanoj pećnici na 200 C oko pola sata. Nakon toga, skinuti foliju i peći dok ne dobije lepu zlatno-smeđu boju. Za preliv: Očišćeni nar i kašiku vode stavite u blender i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete sok. Procedite kroz gustu cediljku, premestite u manju šerpu, dodajte šećer i čili i kuvajte dok ne dobijete sirup. Kada se malo prohladi, meso isecite na komade.

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu