GASTRO

Smoothie sa kruškom i đumbirom

Đumbir je lek za mnoge bolesti.

Ojačava krvne sudove, odličan je za prehlade, koristi se kao začin, a takođe – dobar sagorevač masti. Kruška će dati posebnu aromu i neutralisati ljut ukus đumbira. Možete piti ovaj napitak u toploj ili hladnoj verziji.

Sastojci:

    kruške - 2 kom.
    đumbir - 20 gr. (idealno koren)
    bademovo mleko - 1,5 šolje
    javorev sirup  
    cimet – jedna kašičica

Dobro operite kruške i isecite ih na kocke  srednje veličine. Ako imate koren đumbira, oljuštite ga i iseckajte na manje komade. Stavite sve u blender i miksirajte. Zatim dodajte bademovo mleko i cimet, a na kraju - javorov ili sirup od karamele.

Ponovo mutite 2-3 minuta kako bi se svi sastojci sjedinili. Ukoliko volite topli napitak, zagrejte ga par minuta, a ukoliko želite hladno osvežavajuće piće dodajte nekoliko kockica leda.

foto:posteat.ua

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.