GASTRO

Torta sa kokicama od karamele

Ukoliko želite da iznenadite svoje ukućane, predlažemo da napravite tortu sa karamel kokicama!

Da biste napravili karamel kokice, potrebne su vam obične kokice bez soli koje ćete natopiti karamelom.

Sastojci:

300 grama slatke pavlake

300 grama maslaca

30 grama šećera

200 grama Mascarpone sira

150 grama karamel kokica

malo soli

320 ml vode

200 grama pšeničnog brašna

8 jaja

skuvana kafa 150 ml

Odvojite belanca od žumanaca i umutite žumaca zajedno sa šećerom dok ne dobijete penastu belu penu. Dodajte brašno, prašak za pecivo i toplu vodu u smesu, a onda ponovo umutite.

Sipajte malo so i promešajte. Okruglu posudu za pečenje podmažite uljem, ulijte testo u nju i pecite oko sat vremena na 180 ° C.

Ohlađenu koru isecite na 3 dela i svaku koru prelijte slatkom skuvanom kafom.

Pripremite kremu:

Umutite 200 ml slatke pavlake sa šećerom u prahu, dodajte maskarponski sir i dobro promešajte. Namažite kore kremom i takođe namažite strane i vrh torte.

Za karamelu, pomešajte šećer i vodu i zagrevajte dok se šećer ne istopi i ne dobije boju karamele. Nakon uklanjanja sa vatre dodati malo maslaca, 100 ml pavlake i malo soli. Ponovo stavite na vatru i kuvajte karamel još 3 minuta, a zatim prohladite. Sipajte karamel preko torte i ukrasiti karamel kokicama.

 valio.ru/sicilianicreativiincucina.it

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.