GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

Legendarni španski kafe Rocambolesc, u vlasništvu popularnih kuvara, braće Roka je proglašen – „Best Bar in Eurоре“. Ovde se prodaje neobičan desert.

Poznata braća Žoan, Žozep i Žordi Roka pretvorili su svoj porodični restoran El Celler de Can Roca u jedno od najboljih mesta na svetu i više puta su zauzeli prvu liniju rejtinga 50 najboljih restorana u svetu i dobili tri Mišelin zvezdice.

Jedan od braće, Žordi priprema neobičan sladoled koji je jedinstven po ukusu i obliku. Ove sezone, Žordi nudi novi trend - sladoled u sezonskim... bojama. U maju, svi evropski gradovi su ispunjeni mirisnim jorgovanom, pa je kuvar došao na ideju da predstavi desert od jorgovana.

Šta vas čeka?

Kornet sa dve vrste sladoleda: sladoled od jorgovana i borovnica sa hrskavim bombonama od ruže i crvenim ribizlama. Sladoled se služi i sa ružičastim kolačima od bele čokolade sa vanilom. Kao što znate, jorgovan cveta ne tako dugo, pa požurite - Cafe Roca se nalaze u Madridu, Barseloni i Alikanteu.

 foto:elle.ru

 

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu