GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

Ovaj efekat se postiže zbog različitih vrsta brašna. Na primer, ako dodate brašnu kurkumu, hleb će biti svetlo žut, ako dodate spanać, on će postati zelen, a ako dodate sok od crvenog kupusa, biće ružičast. Postoje ljubitelji crnog hleba. U ovu svrhu u brašno se dodaje aktivni ugljeni prah.

Skandinavci su počeli da prave šareni hleb pre nekoliko godina. Dodali su seme, orašaste plodove i bobice  pecivu, čineći njegovu konzistenciju zanimljivijom. I naravno, za hleb koriste samo prirodne i eko-prijateljske aditive bez hemijskih boja. Nakon Šveđana, obojeni hleb se pojavio u pekarama i restoranima u SAD, Australiji, Kanadi, Rusiji itd. Hleb u boji jedu kao i svaki drugi - sa sirevima, džemovima ili maslinovim uljem.

Postoji mnogo načina da se hleb obogati.

Najčešći su:     

dodati sveže povrće ili voćni sok;     

dodajte suve začine i bilje ili sušeno povrće i voće;     

dodajte pire od povrća ili voća.

Ali u dozama morate biti oprezni, inače će hleb dobiti prejaki ukus proizvoda koji dodajete i postaće neukusan.

Koje se boje mogu koristiti za pečenje hleba?

Za žutu:     

prah kurkume ili sok od kurkume     

šafran     

žumanca (za slatko testo)

Za narandžastu:     

sok od šargarepe ili prah     

sok od bundeve ili pire krompir

Za crvenu:     

hibiskus     

sok od repe ili prah

Za roze:     

malina    

sok od crvenog kupusa     

Za braon:     

raž / ječam

kakao prah     

cimet     

kafa

 

foto:elle.ru

 

Povezane teme

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.

GASTRO

Zeleno svetlo: ukusni recepti sa graškom

Junski grašak, sa svojim još uvek mlečnim ukusom, vodi nas pravo u detinjstvo.

GASTRO

Recept dana: sladoled od limete sa medom

Letnje vrućine su pred nama.

GASTRO

Zašto volimo jagode i trešnje (+ recept za sorbet)

Početak juna je savršeno vreme glavnih "slatkiša" koji obeležavaju dolazak leta: jagode i trešnje.

GASTRO

Recepti za mafin od banana i kolačiće od čokolade hotela Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Svetski šampion u poslastičarstvu Mondial des Arts Sucrés i glavni kuvar u hotelu Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort stalno smišlja nove recepte za goste hotela i rado deli jednos...

GASTRO

Ukusna torta sa jagodama – bez pečenja

Isprobajte ukusnu tortu sa želeom, jagodama i bogatim kremom.

GASTRO

TikTok recept: pahuljice u obliku kroasana

Bilo je samo pitanje vremena kada će se neko setiti nove verzije pahuljica.

GASTRO

Ada Mall - različit kao i ti

Kad razmišljate o šoping centrima, prva asocijacija jesu gužve, redovi, zatvoren prostor i zagušljivost. Kad razmislite malo bolje, setite se ADA MALL-a, koji je po svemu različit,...

GASTRO

Kulinarski eksperiment: 3 jedinstvena jela iz knjige Dior recepata

Modna kuća Dior objavila je besplatnu digitalnu verziju knjige recepata iz 1972. godine.

GASTRO

Zara Home otkriva recept za penušavu timijan limunadu

Odeljak „Recepti“ pojavio se u internet prodavnici Zara Home, gde brend deli razne recepte za pripremu ukusnih jela i pića.

GASTRO

Detoks sokovi: 3 recepta za mršavljenje i uklanjanje toksina

Detoks sokovi podstiču drenažu tečnosti i pomažu vam da izgubite kilograme.