GASTRO

Ukusna pasta sa pršutom i graškom

Ukoliko ne znate šta danas da kuvate, imamo za vas sjajan recept. Predlažemo da vaš dom danas zamiriše na ukusnu pastu sa pršutom!

SASTOJCI:

1 šolja pavlake za kuvanje

1/2 šolje pavlake

4 kašike putera

So i biber

Muskatni oraščić

1 ½ šolja graška

4 kriške pršute

sveža pasta

1 kašika tanko iseckanog vlašca

PRIPREMA:

Sipajte vodu u lonac, posolite je i sačekajte da provri. Zatim, stavite pavlaku, pavlaku za kuvanje i puter u tiganj, sačekajte da se smesa spoji i omekša i onda je sklonite sa ringle. Začinite tako što ćete dodati so, biber i muskatni oraščić. Grašak kuvajte minut, i onda ga pomešajte sa smesom u kojoj su pavlaka i puter. Stavite pastu u kipuću vodu i kuvajte je dok se ne izdigne do površine. Zatim, iscedite testeninu i stavite je u tiganj sa sosom. Pospite je pršutom i vlašcem, a zatim i sosom. 

Ovaj ukusan i lagani obrok kombinujte sa penušavim vinom!

foto:rfsdelivers.com

Povezane teme

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu

GASTRO

Čizkejk brauni sa malinama

Ukusna mešavina koja će zadovoljiti i najveće gurmane.

GASTRO

Trendi hrana: sladoled od jorgovana

Španski kuvar pravi jedinstveni sladoled!

GASTRO

Banoffee torta sa karamelom (bez pečenja)

Mi volimo torte bez pečenja - naša omiljena je zdrava verzija Banoffee torte.

GASTRO

Rolat od mesa punjen pečurkama sa sosom od nara

Dobro poznatu mesnu deliciju možete poslužiti i hladnu, baš kao i kiselkasto-slatki voćni preliv.

GASTRO

Meso na inovativan način – Juneći gulaš

Neizostavno meso pripremljeno na tradicionalan, a opet inovativan način.

GASTRO

Ukusni sok od četiri citrusa

Ukusni kokteli puni vitamina jačaju imuni sistem i dovode telo u fomu.