GASTRO

Ukusne zapečene palačinke sa voćem

 

Leto nam donosi ukusne plodove i predlažemo da omiljeno voće iskoristite na dobar način. Pripremite svojoj porodici palačinke sa voćem!

Sastojci:

250 grama posnog sira;

3 kašike šećera,

½ kašike ekstrakta vanile,

500 grama malina (svežih ili smrznutih),

sladoled od vanile

250 g brašna,

1 kašika šećera,

prstohvat soli,

3 jajeta,

250 ml pavlake za kuvanje i

kašika maslaca

Priprema: U veću posudu pomešajte brašno, šećer i so. Zasebno umutite jaja, pavlaku za kuvanje i maslac dok se smesa ne sjedini. Postepeno dodajte smesu od brašna dok ne postignete glatkoću. Zagrejte tiganj i pre svakog pečenja palačinki dodajte malo maslaca. Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Umutite krem sir, šećer i vanilu. Premažite krem preko svake palačinke, urolajte palačinku ili je savijte u obliku maramice. Poređajte ih u vatrostalnu posudu i pospite maline preko. Pecite 10 minuta na umernoj vatri. Palačinke možete zaliti sirupom ili dekorisati šlagom.

Prijatno!

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu