GASTRO

Ukusan i zdrav napitak od banane i brusnice

Predstavljamo vam recept za ukusan i zdrav napitak koji će vas oduševiti svojim ukusom.

Delikatna banana sa brusnicama i mlekom je odlična opcija za lagan, ali hranljiv doručak. Napitak se priprema vrlo jednostavno i postaće vaš omiljeni „slatkiš“.

Sastojci:

    2 banane
    1,5 šolje mleka
    50 grama brusnice
    1 kašika meda

Priprema:

Za pripremu koktela najbolje je odabrati zrele, pa čak i neznatno prezrele banane. Umesto mleka, možete koristiti prirodni jogurt, a količina meda se može prilagoditi. Med možete zameniti javorovim sirupom.

Banane oljuštite, iseckajte na komade i stavite u blender. Dodajte brusnice i med, i miksirajte dok ne dobijete gustu homogenu smesu. Sipajte mleko, ili jodurt i opet miksirajte.

Koktel je spreman. Sipajte u čaše i možete dodati komadiće banane, preostale brusnice ili ovsene pahuljice.

Prijatno!

 

Povezane teme

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.

GASTRO

Napravite omiljeni napitak - Aperol Spritz

Aperol Spritz je jedan od najmodernijih letnjih koktela u Evropi.

GASTRO

Krem čorba od tikvica sa mirođijom

Ukoliko ste ljubitelj čorbica onda ne smete propustiti i ne isprobati ovaj recept!

GASTRO

Pljeskavice od tikvica

Predlažemo da ovog proleća tradicionalne pljeskavice zamenite pljeskavicama od tikvica.

GASTRO

Letnji kiš sa tikvicama

Predstavljamo vam recept za ukusan kiš sa tikvicama!

GASTRO

Tikvice punjene mesom i mocarelom

Ukoliko ne znate šta danas da pripremite za ručak, predlažemo sočne tikvice punjene mesom i mocarelom.

GASTRO

Rolnice punjene krem-sirom

Bilo da su pohovane, punjene, grilovane, u musaki, pasti ili deo nekog kolača – tikvice su odličan izbor za trpezu