Uvertira u dobar ručak je čorba.
Probajte novu kombinaciju povrća, oduševićete se. Poput ruskog boršča, čorbu možete obogatiti dinstanim komadićima mesa.
ČORBA OD CVEKLE
SASTOJCI ZA 4 OSOBE:
300 g cvekle
glavica crnog luka
pola manje glavice kupusa
2 šargarepe
2 krompira
3 kašike paradajz pirea
so, biber i mešavina začina (po želji i ukusu)
3 kašike maslinovog ulja
2-3 čena belog luka
peršunovo lišće ili ruzmarin
PRIPREMA:
Očistiti cveklu i izrendati je, kupus iseći na rezance, krompir i šargarepu na kockice. U šerpu sipati 3 kašike maslinovog ulja i dodati sitno iseckani crni luk da se dinsta. Potom dodati šargarepu, pa cveklu i paradajz pire. Sve to začiniti i naliti vodom (oko litar), da sastojci budu prekriveni. Kada čorba proključa, dodati krompir i kuvati desetak minuta, pa dodati kupus, začiniti po ukusu i kuvati još pola sata na laganoj temperaturi sa polupoklopljenim poklopcem.