GASTRO

Uživanje može da počne - ukusna čorba od cvekle

Uvertira u dobar ručak je čorba.

Probajte novu kombinaciju povrća, oduševićete se. Poput ruskog boršča, čorbu možete obogatiti dinstanim komadićima mesa.

ČORBA OD CVEKLE

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

300 g cvekle

glavica crnog luka

pola manje glavice kupusa

2 šargarepe

2 krompira

3 kašike paradajz pirea

so, biber i mešavina začina (po želji i ukusu)

3 kašike maslinovog ulja

2-3 čena belog luka

peršunovo lišće ili ruzmarin

PRIPREMA:

Očistiti cveklu i izrendati je, kupus iseći na rezance, krompir i šargare­pu na kockice. U šerpu sipati 3 ka­šike maslinovog ulja i dodati sitno iseckani crni luk da se dinsta. Po­tom dodati šargarepu, pa cveklu i paradajz pire. Sve to začiniti i nali­ti vodom (oko litar), da sastojci bu­du prekriveni. Kada čorba proklju­ča, dodati krompir i kuvati desetak minuta, pa dodati kupus, začiniti po ukusu i kuvati još pola sata na laga­noj temperaturi sa polupokloplje­nim poklopcem.

Povezane teme

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.

GASTRO

Šta su Džeki Kenedi, Sofija Loren i Margaret Tačer doručkovale

Otkrivamo vam šta su jele najpoznatije dame na svetu za doručak i delimo recepte.

GASTRO

Savršena pratnja jutarnje kafe: mafini od cimeta

Recept za omiljeni desert koji će vas razveseliti ujutru i biće odličan dodatak doručku i kafi.

GASTRO

Finski čokoladni moka kolač za Dan prijatelja

Tradicionalni finski desert za proslavu Dana prijatelja, a ne Dana zaljubljenih.

GASTRO

Zaslužili ste: počastite se ukusnim vaflima od banane

Predlažemo da se danas zasladite ukusnim vaflima od banane.

GASTRO

Testenina sa povrćem

Praznici su prošli, a sada nam svima trebaju jela puna zdravih sastojaka, sa malo masti i ugljenih hidrata.

GASTRO

Uživajte u cimetu što češće

Ukusan štapić pun vitamina za veću otpornost organizma u januarskim danima

GASTRO

Čoko mafini za iznenadne goste

Znamo ih kao mafine, kapkejk ili „slatke projice“. Bez obzira na naziv, ovaj dezert  je jedan od omiljenih na poslastičarskom meniju.

GASTRO

Recept: pečeni kesten u rerni

Gradske ulice su već preplavljene mirisom pečenih kestena, koji se lako mogu pripremiti i kod kuće.

GASTRO

Brzi kolačići po receptu Džejmija Olivera

Ako nemate ideju kojom poslasticom da obradujete najmilije, predlažemo vam brze keksiće sa belom čokoladom i brusnicom. Jednostavan recept, uz zagarantovano oduševljenje  najmlađih...

GASTRO

Recept dana: štrudla od jabuka sa bademima

Štrudla od jabuka i vruće kuvano vino savršeni su par, posebno uoči Nove godine.

GASTRO

Omiljeni kolač kraljice Viktorije koji se služi u Bakingemskoj palati

Najomiljeniji desert britanske kraljevske porodice, koji je na dvoru popularan već 200 godina.

GASTRO

Mali zanati velike magije

U vreme modernih tehnologija, mašina masovne proizvodnje i fabrika koje su veće od pojedinih naselja, porodična ili mala zanatska proizvodnja, nekako je pala u zapećak...