GASTRO

Uživanje može da počne - ukusna čorba od cvekle

Uvertira u dobar ručak je čorba.

Probajte novu kombinaciju povrća, oduševićete se. Poput ruskog boršča, čorbu možete obogatiti dinstanim komadićima mesa.

ČORBA OD CVEKLE

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

300 g cvekle

glavica crnog luka

pola manje glavice kupusa

2 šargarepe

2 krompira

3 kašike paradajz pirea

so, biber i mešavina začina (po želji i ukusu)

3 kašike maslinovog ulja

2-3 čena belog luka

peršunovo lišće ili ruzmarin

PRIPREMA:

Očistiti cveklu i izrendati je, kupus iseći na rezance, krompir i šargare­pu na kockice. U šerpu sipati 3 ka­šike maslinovog ulja i dodati sitno iseckani crni luk da se dinsta. Po­tom dodati šargarepu, pa cveklu i paradajz pire. Sve to začiniti i nali­ti vodom (oko litar), da sastojci bu­du prekriveni. Kada čorba proklju­ča, dodati krompir i kuvati desetak minuta, pa dodati kupus, začiniti po ukusu i kuvati još pola sata na laga­noj temperaturi sa polupokloplje­nim poklopcem.

Povezane teme

GASTRO

ZABORAVLJENA HRANA: Sočivo na sto načina

U jurnjavi za brašnom, kvascem i konzervama, na policama samousluga ostala su čitava pakovanja jedne zaboravljene mahunarke, koja je sa razlogom bila osnova u ishrani nakon posledn...

GASTRO

Food blogerka savetuje: trikovi za čuvanje namirnica

Jedan od načina da očuvamo imunitet je, naravno, što kvalitetnija ishrana.

GASTRO

Pire od šargarepe i luka

Ukoliko vam je dosadio pire krompir kao dodatak mesu, predlažemo da pripremite ukusan pire od šargarepe i luka.

GASTRO

Pasta sa kuvanom šunkom i graškom

Jednostavan recept za pastu koja je idealna za svakodnevni ručak, koji cene odrasli i deca.

GASTRO

Tartlete sa džemom i orasima

Za ukusnu užinu i malo šika za vreme čaja ili za oduševljenje gostiju, evo kolača s džemom i orasima.

GASTRO

Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Patlidžani su najsvestranija vrsta povrća u kuhinji i neprikosnoveni su protagonisti ovog Grazia recepta: patlidžani punjeni mlevenim mesom!

GASTRO

Sendviči sa krompirom i sirovom slaninom

Krompir punjen sirom i prekriven hrskavom slaninom sa mirisom timijana - predjelo kojem će se teško odoleti.

GASTRO

Novogodišnji detoks: zdrav desert

Kako ući u pantalone za posao posle 8 dana odmora?

GASTRO

Božićni Tiramisu

Mirisni božićni Tiramisu je desert koji možete pripremiti neposredno pre dolaska gostiju.

GASTRO

Rerna kao najvažniji kuhinjski pomoćnik

Za savršenu novogodišnju trpezu potrebni su dobri recepti, poznavanje ukusa najmilijih i malo veštine da sve bude idealno termički obrađeno.

GASTRO

Čokoladni kolač sa suvim voćem

Dani decembra su idealni da iznenadite svoje najmilije ukusnim desertima. Predlažemo da pripremite čokoladni kolač sa suvim voćem.

GASTRO

Inspiracija za prazničnu trpezu – A la Krem!

Mlekara Šabac predstavila je danas A la Krem sirni namaz napravljen od pažljivo biranog i kontrolisanog mleka sa domaćih farmi.

GASTRO

Krem čorba od brokolija

Sa dolaskom hladnijih dana ključna reč je imunitet.

GASTRO

Recept za svadbenu tortu princa Harija i Megan Markl

Pripremite tortu koja je postala najtraženija nakon kraljevskog venčanja.

GASTRO

Trendovi u hrani: hleb u boji

Plavi sendviči, ružičasto-žute lepinje, hleb u duginim bojama - švedski kuvari uveli su u modu neobičan trend.