GASTRO

Uživanje može da počne - ukusna čorba od cvekle

Uvertira u dobar ručak je čorba.

Probajte novu kombinaciju povrća, oduševićete se. Poput ruskog boršča, čorbu možete obogatiti dinstanim komadićima mesa.

ČORBA OD CVEKLE

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

300 g cvekle

glavica crnog luka

pola manje glavice kupusa

2 šargarepe

2 krompira

3 kašike paradajz pirea

so, biber i mešavina začina (po želji i ukusu)

3 kašike maslinovog ulja

2-3 čena belog luka

peršunovo lišće ili ruzmarin

PRIPREMA:

Očistiti cveklu i izrendati je, kupus iseći na rezance, krompir i šargare­pu na kockice. U šerpu sipati 3 ka­šike maslinovog ulja i dodati sitno iseckani crni luk da se dinsta. Po­tom dodati šargarepu, pa cveklu i paradajz pire. Sve to začiniti i nali­ti vodom (oko litar), da sastojci bu­du prekriveni. Kada čorba proklju­ča, dodati krompir i kuvati desetak minuta, pa dodati kupus, začiniti po ukusu i kuvati još pola sata na laga­noj temperaturi sa polupokloplje­nim poklopcem.

Povezane teme

GASTRO

Najlepše Instagram knedle

Knedle neobičnih boja sa sočnim mlevenim mesom...

GASTRO

Čorba od spanaća i komorača

Ceo članak naše food blogerke Tanje Leković možete pročitati u oktobarskom izdanju magazina Grazia.

GASTRO

Dolce vita: klasični recept za pastu Else Hosk

Kada želite da se razmazite italijanskom kuhinjom...

GASTRO

Druženje je slađe uz voćne korpice

Nije vam potreban poseban povod, pozovite prijatelje i obradujte ih slatkim delicijama. Ova šarena remek-dela pariraće svakoj torti.

GASTRO

Probajte boršč, oduševićete se

Mirisna, slatkasto-kiselkasta, pikantnog ukusa, upečatljive boje, najpopularnija ruska čorba osvojiće sva vaša čula

GASTRO

Sočno, ukusno, osvežavajuće

Predstavljamo vam tri salate koje vas mogu inspirisati da osmislite sopstvenu kreaciju za zdrav obrok

GASTRO

Zdrav namaz od avokada za dobro jutro

Veoma lagan obrok koji će vas zasititi, pa ga možete uvrstiti u jelovnik i za večeru

GASTRO

Kokteli su tu, zabava može da počne

3 koktela za vesele letnje noći

GASTRO

Kurkuma za jačanje vašeg imunog sistema

Nekoliko lepih načina da se osvežite i okrepite telo najzdravijim začinom.

GASTRO

Kako napraviti legendarnu pitu od šljiva po receptu The New York Times-a

Godine 1983., kulinarski stručnjak Marian Buros objavio je u The New York Times-u recept za tortu od šljiva, koja je postala prava strast čitaocima novina i recept je objavljivan š...

GASTRO

Recept dana: torta od banane za početak vikenda

Kuvar restorana Black Thai podelio je izuzetan recept za jedan od najpopularnijih deserta.

GASTRO

Zašto je sok od đumbira koristan i kako ga napraviti

Recept za čudesni eliksir koji je svima potreban.