grazia

GASTRO

Uživanje može da počne - ukusna čorba od cvekle

Uvertira u dobar ručak je čorba.

Probajte novu kombinaciju povrća, oduševićete se. Poput ruskog boršča, čorbu možete obogatiti dinstanim komadićima mesa.

ČORBA OD CVEKLE

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

300 g cvekle

glavica crnog luka

pola manje glavice kupusa

2 šargarepe

2 krompira

3 kašike paradajz pirea

so, biber i mešavina začina (po želji i ukusu)

3 kašike maslinovog ulja

2-3 čena belog luka

peršunovo lišće ili ruzmarin

PRIPREMA:

Očistiti cveklu i izrendati je, kupus iseći na rezance, krompir i šargare­pu na kockice. U šerpu sipati 3 ka­šike maslinovog ulja i dodati sitno iseckani crni luk da se dinsta. Po­tom dodati šargarepu, pa cveklu i paradajz pire. Sve to začiniti i nali­ti vodom (oko litar), da sastojci bu­du prekriveni. Kada čorba proklju­ča, dodati krompir i kuvati desetak minuta, pa dodati kupus, začiniti po ukusu i kuvati još pola sata na laga­noj temperaturi sa polupokloplje­nim poklopcem.

Povezane teme

GASTRO

Vrlo lagana torta od šargarepe koju vredi probati

Nedostaje vam ideja za ukusan i zdrav desert?

GASTRO

Ideja za doručak: tost sa avokadom, sirom i šunkom

Ukoliko ne znate šta danas da doručkujete, predlažemo da isprobate ukusan tost sa avokadom, sirom i šunkom.

GASTRO

Sezona jagoda: 5 načina da uključite jagode u doručak

Napokon je došlo vreme kada možemo uživati u jagodama.

GASTRO

Domaće sa ljubavlju - Mila's Homemade

Lifestyle i food blogerka Mila Vujisic je za aprilsko izdanje magazina Grazia pripremila dva izuzetno brza i lagana recepta.

GASTRO

Ukusna, zdrava i bez kalorija: salata od kvinoje sa paradajzom

Topli dani su pred nama, što znači da je pravo vreme da teške i kalorične obroke zamenimo laganijim.

GASTRO

Štrudla od višanja za 15 minuta

Ukoliko volite štrudlu sa višnjama imamo za vas savršen recept!

GASTRO

Pripremite ukusan tiramisu sa višnjama u čaši

Predlažemo da danas pripremite desert tiramisu sa višnjama.

GASTRO

Umesto mleka: 3 napitka koja možete popiti tokom posta

Pića na biljnoj bazi koja zamenjuju mleko.

GASTRO

Food trend: najlepši tost na Instagramu

Sa maslacem od kikirikija i javorovim sirupom...

GASTRO

Osvežavajući desert od limuna

Ako teški slatkiši ne prijaju vašem stomaku i ljubitelj ste limuna, onda definitivno morate isprobati ovaj recept.

GASTRO

10 začina koji će dati posebnu aromu kafi

Zaljubljenici u kafu uvereni su da u ovaj napitak ne možete da dodate ništa osim kafe i vode, inače ćete narušiti ovo savršenstvo ukusa.

GASTRO

Započnite dan pravim doručkom: recept za ovsenu kašu sa karamelizovanim bananama

Pripremite ukusnu ovsenu kašu sa bananom i započnite dan puni energije.

GASTRO

Food trend: danska palačinka

U Evropi je ovaj desert poznat već duže vreme, iako se pojavio 30-ih godina u Sjedinjenim Državama.