Fitnes

3 zanimljive psihološke činjenice koje će vam olakšati život

I ko bi razmišljao o tome?

Verovatno vam se mnogo puta desilo da ste umorni i da niste dovoljno spavali. Možete sebe lako uveriti da ste dovoljno spavali. I ovo nije šala! Studije pokazuju da stalne žalbe na loše zdravlje i umor samo pogoršavaju situaciju. Rešenje je jednostavno: čak i ako ste spavali vrlo malo, ne obraćajte pažnju – bolje je naprotiv da razmislite o tome kako energije imate danas više nego ikada. Ipak, šta god da kažete, psihosomatika je veoma moćna stvar.

Ako želite da donesete neku važnu odluku, pokušajte da razmislite o tome na stranom jeziku. To će trajati mnogo duže, ali vaše kognitivne sposobnosti će biti povećane ne za 100, već za 1000 procenata - kao rezultat, misli će postati racionalnije i razumnije. Probajte ovaj metod kada ponovo razmišljate o tome da li vam je zaista potrebna druga ljubičasta haljina (ili možete i bez nje).

Ako previše često govorite o svojim ciljevima to vas lišava motivacije. I ovo je naučna činjenica. Kada stalno govorite o tome šta želite da postignete, imate nerazumno osećanje samozadovoljstva. Tako da je ponekad stvarno bolje ćutati (a zatim će se vaša porodica i prijatelji šokirati vašim uspjehom!).

Povezane teme

Parfemi

Lejdi Gaga - lice novog mirisa Valentino

Kada se Lejdi Gaga i modna kuća Valentino sastanu, događa se magija.

Nega kože

Barbie x GlamGlow: maska za lice protiv akni i masnog sjaja kože

GlamGlow je predstavio Supermud Cearing Treatment masku za lice, koja čisti pore, uklanja masni sjaj, a takođe ublažava upalu.

Make up

Muza Lagerfelda: najupečatljiviji beauty look sa Chanel Haute Couture revije

Pre neki dan održana je prezentacija prve digitalne revije modne kolekcije Chanel Haute Couture 2021, koja je simbolično bila posvećena legendarnom Karlu Lagerfeldu.

Parfemi

Vatrena noć: novi miris Louis Vuitton sa tamjanom

Louis Vuitton predstavio je novi parfem Nuit de Feu, miris za koji njegov kreativac, parfimer Žak Kavalje Beletrud, veruje, da miriše tačno poput letnje noći u pustinji, sa vatrom...

Parfemi

Parfemi za leto 2020: 30 neodoljivih mirisnih noviteta

Mirisi za leto 2020. su himna ženstvenosti.

Kosa

Skupite kosu: 10 jednostavnih frizura za toplo leto

Da biste lakše podnosili tople letnje dane, najbolje je nositi odeću od prirodnih tkanina i, naravno, skupiti kosu.

Trendovi

Margo Robi: 15 najlepših beauty izgleda

Najbolji beauty izgledi jedne od najlepših devojaka u Holivudu.

Fitnes

Korisna svojstva morske vode

Kupanje u moru može biti ne samo zabavna, već i isceljujuća procedura.