grazia

Fitnes

7 prednosti soka od aloja vere

Aloja vera može izlečiti rane i opekotine, ali to nije jedino lekovito dejstvo ove čarobne biljke.

Poboljšava varenje

Sledeći put kad naiđete na probavne tegobe, pomislite na čudesni sok od aloja vere. Kao što aloja vera umiruje kožu, ima i protivupalni učinak na želudac i creva. Oslobodiće vas žgaravice, opstipacije i sindroma iritabilnog creva. Uzgred, ovaj sok takođe povećava broj korisnih bakterija u crevima.

Jača imunitet

Ako u ishranu uključite sok aloja vere, dobićete deo antioksidanata, vitamina, minerala i aminokiselina koji pomažu jačanju imunološkog sistema. Aloja vera se takođe smatra jednim od najboljih sredstava za održavanje acidobazne ravnoteže. To znači da biljka smanjuje upalne procese u telu.

Promoviše zdravlje srca

Postoji nekoliko načina za poboljšanje zdravlja srca pomoću aloja vere. Prvo, polifenoli koji se nalaze u biljci smanjuju rizik od bolesti srca. Drugo, redovno konzumiranje soka od aloja vere snižava holesterol, snižava visoki krvni pritisak i poboljšava cirkulaciju krvi.

Poboljšava rad jetre

Aloja vera je koktel vitamina, minerala i aminokiselina, kao i odličan detoksikator. Sadrži veliki broj elemenata u tragovima koji utiču na čišćenje i skladno funkcionisanje organizma.

Normalizuje težinu

S obzirom da sok aloja vere poboljšava varenje i pokreće mehanizme detoksikacije, pomaže u održavanju zdrave težine. Kada vaši organi optimalno funkcionišu, vaše telo se lakše oslobađa od toksina i nivo energije se povećava - to daje ozbiljan impuls metabolizmu.

Smanjuje stres

Ne mislite da samo vaše telo prima bonuse od konzumiranja soka od aloja  vere. Vaše mentalno zdravlje takođe učestvuje u univerzalnoj "zabavi". Aloja vera je adaptogen, što znači da se telo prilagođava stresu. Ako popijete čašu dnevno, osetićete kako će vam raspoloženje biti ravnomernije, živci će se smiriti, a problemi neće izazvati osećaj anksioznosti.

Čisti kožu

Svi znaju da je aloja vera spasitelj naše kože. Ali ona nema samo lekovito dejstvo. Antioksidanti koji se nalaze u biljci uspešno se bore sa slobodnim radikalima, koji imaju ključnu ulogu u procesu starenja. Sok od aloja vere takođe sadrži prirodne hormone koji pospešuju rast novih ćelija i proizvodnju kolagena.

M.L.

foto..loreal-paris.ru/marieclaire.ua

Pročitajte još

Povezane teme

Trendovi

Vraća nam se prirodna lepota

Za sada samo jedna, ali vredna, advertajzing kompanija više neće raditi sa inluenserima koji retuširaju svoja tela ili iltriraju lica za reklame. Jesmo li počeli da okrećemo leđa v...

Fitnes

Opsesija zdravom hranom

Fokus na navodno zdrave namirnice može se pretvoriti u suprotnost i dovesti do ortoreksije, sve češćeg problema koji ugrožava zdravlje

Nega kože

Sve većoj popularnost LED maski za lice svedoči i "Emili u Parizu"

Poznati je toliko vole, da je prenose i na svoje likove.

Kosa

11 navika koje oštećuju kosu

Proverite li da pravilno negujete kosu.