Fitnes

Da li postoji veza između celulita i čokoladnog kolača?

Prema zahtevima, "anticelulit krema", Google pruža više od 2 miliona stranica, a "anticelulitna masaža" - skoro 5 miliona.

Dugi niz godina za redom, žene nisu umorne od potrage za sastojcima koji su u stanju razgraditi i smanjiti broj masnih ćelija, a u supermarketima postoje cele police za anticelulitnim proizvodima. Ogroman asortiman robe i usluga u cilju borbe protiv celulita ne ostavlja nikakvu sumnju: celulit je apsolutno zlo, protiv kojeg se žene bore celog života – ili bar pola.

Istovremeno, postoje značajne sumnje u svrsishodnost svih ovih mera. Na primer, celulit je odsutan sa liste Međunarodne klasifikacije bolesti, Američka medicinska asocijacija izveštava da dijagnoza celulitisa jednostavno ne postoji, i nijedna od brojnih studija nije otkrila razliku između masnog tkiva i celulita.

Nema sumnje da je malo verovatno da će bilo ko negirati da su spolja vidljive: brdovite, poput narandžine kore, naslage na kukovima i zadnjici deprimirale stotine hiljada žena širom sveta.

Na primer, da li ste znali da oko 85-97% (prema različitim izvorima) žena ima celulit? Inače, uprkos dobro uspostavljenom stereotipu, on je i prisutan i kod muškaraca, ali zbog razlike u strukturi vezivnog tkiva, manje je uočljiv, a najčešće se nalazi iu području struka. Pored toga, procenat masnog tkiva u ženskom telu je veći nego kod muškaraca: ovaj faktor je posledica genetike i važan je za začeće i normalnu trudnoću. Zvuči veoma razočaravajuće, ali normalno u ženskom telu količina masti je 25-31%, a u muškom - 18-25%. Ovaj trend se nastavlja u slučaju sporta (21-24% masti kod žena i 14-17% kod muškaraca) i atletske građe (14-18% kod žena i 6-13% kod muškaraca). Činjenica da žene imaju primetniji celulit je zbog specifičnosti kože: ona je tanja i elastičnija, a masne naslage pod njom izgledaju jače. Takođe, može biti pod uticajem starenja kože i sedentarnog načina života - sportske vežbe, plivanje i drugi sportovi čine celulit manje primetnim zbog povećane elastičnosti kože. Pored toga, možete ojačati kožu i poboljšati limfnu drenažu nakon sprovođenja salona: hidro-masaža, vakuum-valjak, ručna i LPG-masaža, obloge od algi. Prema određenom principu, hormon estrogen je odgovoran za distribuciju masnih ćelija u ženskom telu: upravo je taj hormon dizajniran da akumulira i "šalje" većinu masnih ćelija u zadnjicu, abdomen i butine.

Odnosno, ujutru možete da se odreknete svog užitka - čokoladne torte zajedno sa velikom šoljicom kapućina - i, naravno, započnete proces gubitka težine i smanjite zapreminu tela, ali ne možete promeniti prirodni princip taloženja masti u ženskom telu. U isto vreme, mi uopšte ne pokušavamo da opravdamo ravnodušnost prema našem telu i njegovom obimu, koji često postaje uzrok viška kilograma i zdravstvenih problema. Ali znati da je celulit prisutan kod svake žene je važno. Celulit nije bolest, niti deformitet već pokazatelj zdravlja žena. Volite svoje telo, ali vodite računa o svom zdravlju i aktivno se bavite sportom, kako biste pre svega bili zdrave.

foto: officiel-online

Povezane teme

Make up

Sezona cvetanja: nova kolekcija šminke Guerlain

Francuski kozmetički brend Guerlain kreirao je prolećnu kolekciju šminke u čast sezone cvetanja trešnje.

Fitnes

Zašto nam je potreban vitamin K

Većina ljudi nikada nije ni čula za postojanje vitamina K.

Nega kože

Oboji zimu jarkim bojama: limitirana kolekcija L'Occitane x OMY

Saradnja popularnog kozmetičkog brenda sa francuskom kompanijom OMY.

Fitnes

Zašto su zimi tople kupke obavezne

Da li volite da pripremite toplu kupku sa svojim omiljenim mirisnim sastojcima i priuštite sebi trenutke opuštanja?

Make up

Ponovite šminku modela sa Chanel Haute Couture revije

Kako napraviti prirodnu šminku poput modela sa revije Chanel couture?

Nega kože

4 beauty lekcije Žizel Bundšen

Pridržavajte se ravnoteže između posla i života, budite bliži prirodi i druge tajne supermodela.

Fitnes

5 namirnica koje izazivaju nadutost

Morate prilagoditi uobičajenu ishranu.

Parfemi

Pink winter: nova Dior aroma voća i bobica

Modna kuća Christian Dior predstavlja novi miris Dior Rouge Trafalgar koji je dopunio parfemsku kolekciju Maison Christian Dior.

Make up

Kolekcija šminke Givenchy posvećena kineskoj Novoj godini

Givenchy predstavlja limitiranu kolekciju Prisme Libre & Le Rouge povodom kineske Nove godine.

Fitnes

8 znakova nedostatka kalijuma u organizmu

Kako prepoznati manjak minerala u organizmu?

Make up

Kolekcija šminke Lunar Illusions brenda M.A.C za kinesku Novu godinu

Puder, karmin, rumenilo i senke ukrašeni su uzorcima iz Zabranjenog grada u Pekingu i obećavaju da će postati talismani dobre sreće za narednu godinu.

Make up

Pet najboljih mat ruževa koje ćemo kupiti u 2020.

Ovi novi proizvodi ne ostavljaju tragove na odeći, ne isušuju usne i mogu izdržati ceo radni dan, ostajući na svom mestu.