Fitnes

Da li postoji veza između celulita i čokoladnog kolača?

Prema zahtevima, "anticelulit krema", Google pruža više od 2 miliona stranica, a "anticelulitna masaža" - skoro 5 miliona.

Dugi niz godina za redom, žene nisu umorne od potrage za sastojcima koji su u stanju razgraditi i smanjiti broj masnih ćelija, a u supermarketima postoje cele police za anticelulitnim proizvodima. Ogroman asortiman robe i usluga u cilju borbe protiv celulita ne ostavlja nikakvu sumnju: celulit je apsolutno zlo, protiv kojeg se žene bore celog života – ili bar pola.

Istovremeno, postoje značajne sumnje u svrsishodnost svih ovih mera. Na primer, celulit je odsutan sa liste Međunarodne klasifikacije bolesti, Američka medicinska asocijacija izveštava da dijagnoza celulitisa jednostavno ne postoji, i nijedna od brojnih studija nije otkrila razliku između masnog tkiva i celulita.

Nema sumnje da je malo verovatno da će bilo ko negirati da su spolja vidljive: brdovite, poput narandžine kore, naslage na kukovima i zadnjici deprimirale stotine hiljada žena širom sveta.

Na primer, da li ste znali da oko 85-97% (prema različitim izvorima) žena ima celulit? Inače, uprkos dobro uspostavljenom stereotipu, on je i prisutan i kod muškaraca, ali zbog razlike u strukturi vezivnog tkiva, manje je uočljiv, a najčešće se nalazi iu području struka. Pored toga, procenat masnog tkiva u ženskom telu je veći nego kod muškaraca: ovaj faktor je posledica genetike i važan je za začeće i normalnu trudnoću. Zvuči veoma razočaravajuće, ali normalno u ženskom telu količina masti je 25-31%, a u muškom - 18-25%. Ovaj trend se nastavlja u slučaju sporta (21-24% masti kod žena i 14-17% kod muškaraca) i atletske građe (14-18% kod žena i 6-13% kod muškaraca). Činjenica da žene imaju primetniji celulit je zbog specifičnosti kože: ona je tanja i elastičnija, a masne naslage pod njom izgledaju jače. Takođe, može biti pod uticajem starenja kože i sedentarnog načina života - sportske vežbe, plivanje i drugi sportovi čine celulit manje primetnim zbog povećane elastičnosti kože. Pored toga, možete ojačati kožu i poboljšati limfnu drenažu nakon sprovođenja salona: hidro-masaža, vakuum-valjak, ručna i LPG-masaža, obloge od algi. Prema određenom principu, hormon estrogen je odgovoran za distribuciju masnih ćelija u ženskom telu: upravo je taj hormon dizajniran da akumulira i "šalje" većinu masnih ćelija u zadnjicu, abdomen i butine.

Odnosno, ujutru možete da se odreknete svog užitka - čokoladne torte zajedno sa velikom šoljicom kapućina - i, naravno, započnete proces gubitka težine i smanjite zapreminu tela, ali ne možete promeniti prirodni princip taloženja masti u ženskom telu. U isto vreme, mi uopšte ne pokušavamo da opravdamo ravnodušnost prema našem telu i njegovom obimu, koji često postaje uzrok viška kilograma i zdravstvenih problema. Ali znati da je celulit prisutan kod svake žene je važno. Celulit nije bolest, niti deformitet već pokazatelj zdravlja žena. Volite svoje telo, ali vodite računa o svom zdravlju i aktivno se bavite sportom, kako biste pre svega bili zdrave.

foto: officiel-online

Povezane teme

Parfemi

Zvanično: Margo Robi je postala lice parfema Gabrielle Chanel Essence

Prva fotografija reklamne kampanje se pojavila na internetu i veoma je lepa!

Parfemi

Gianfranco Ferré Blooming Rose

Đanfranko Fere je bio italijanski modni dizajner koji je dobio nadimak „Arhitekta mode“, kako zbog svog dizajna, tako i zbog svoje arhitekture.

Fitnes

4 hormona zbog kojih dobijate na težini

I saveti, kako ih vratiti u normalu!

Trendovi

Top 10 beauty favorita za mesec jul

Mesec jul je stigao, a sa njim i novi proizvodi u našoj beauty rutini.

Nega kože

Deset grešaka koje narušavaju lepotu a koje činimo svakog jutra

Kada se ujutru probudimo, mehanički obavljamo neke radnje, specifične za našu rutinu.

Parfemi

7 parfema koji su savršeni za vrele letnje dane

Odabrati parfem za vruću letnju sezonu, koji će mirisati jednako dobro i u zagušljivoj metropoli i na prostranoj snežno beloj plaži je prava umetnost.

Make up

Boje leta

Pronađite look koji vam najbolje pristaje.

Make up

Šta treba znati o novom kozmetičkom brendu Lejdi Gage

Lejdi Gaga je objavila svoj vlastiti brend kozmetike – a evo zašto s nestrpljenjem čekamo lansiranje novih proizvoda.

Trendovi

Šta je kanabidiol i zašto svi pričaju o tome?

Nova komponenta koja može postati ogromni velnes trend!

Make up

Sto posto otporna

Pitate se kako da vam makeup traje i po najvećim vrućinama? Rešenje je dugotrajna i vodootporna šminka.

Fitnes

5 razloga za dodavanje spanaća dnevnoj ishrani

Objašnjavamo zašto je ovo povrće postalo pravi "kralj" u Francuskoj i u čemu zaista leži njegova korist.

Parfemi

Điđi Hadid je postala lice novog mirisa Wonderlust - Michael Kors

Američki model pojavila se u reklamnoj kampanji novog mirisa - Michael Kors Wonderlust.