Fitnes

Da li postoji veza između celulita i čokoladnog kolača?

Prema zahtevima, "anticelulit krema", Google pruža više od 2 miliona stranica, a "anticelulitna masaža" - skoro 5 miliona.

Dugi niz godina za redom, žene nisu umorne od potrage za sastojcima koji su u stanju razgraditi i smanjiti broj masnih ćelija, a u supermarketima postoje cele police za anticelulitnim proizvodima. Ogroman asortiman robe i usluga u cilju borbe protiv celulita ne ostavlja nikakvu sumnju: celulit je apsolutno zlo, protiv kojeg se žene bore celog života – ili bar pola.

Istovremeno, postoje značajne sumnje u svrsishodnost svih ovih mera. Na primer, celulit je odsutan sa liste Međunarodne klasifikacije bolesti, Američka medicinska asocijacija izveštava da dijagnoza celulitisa jednostavno ne postoji, i nijedna od brojnih studija nije otkrila razliku između masnog tkiva i celulita.

Nema sumnje da je malo verovatno da će bilo ko negirati da su spolja vidljive: brdovite, poput narandžine kore, naslage na kukovima i zadnjici deprimirale stotine hiljada žena širom sveta.

Na primer, da li ste znali da oko 85-97% (prema različitim izvorima) žena ima celulit? Inače, uprkos dobro uspostavljenom stereotipu, on je i prisutan i kod muškaraca, ali zbog razlike u strukturi vezivnog tkiva, manje je uočljiv, a najčešće se nalazi iu području struka. Pored toga, procenat masnog tkiva u ženskom telu je veći nego kod muškaraca: ovaj faktor je posledica genetike i važan je za začeće i normalnu trudnoću. Zvuči veoma razočaravajuće, ali normalno u ženskom telu količina masti je 25-31%, a u muškom - 18-25%. Ovaj trend se nastavlja u slučaju sporta (21-24% masti kod žena i 14-17% kod muškaraca) i atletske građe (14-18% kod žena i 6-13% kod muškaraca). Činjenica da žene imaju primetniji celulit je zbog specifičnosti kože: ona je tanja i elastičnija, a masne naslage pod njom izgledaju jače. Takođe, može biti pod uticajem starenja kože i sedentarnog načina života - sportske vežbe, plivanje i drugi sportovi čine celulit manje primetnim zbog povećane elastičnosti kože. Pored toga, možete ojačati kožu i poboljšati limfnu drenažu nakon sprovođenja salona: hidro-masaža, vakuum-valjak, ručna i LPG-masaža, obloge od algi. Prema određenom principu, hormon estrogen je odgovoran za distribuciju masnih ćelija u ženskom telu: upravo je taj hormon dizajniran da akumulira i "šalje" većinu masnih ćelija u zadnjicu, abdomen i butine.

Odnosno, ujutru možete da se odreknete svog užitka - čokoladne torte zajedno sa velikom šoljicom kapućina - i, naravno, započnete proces gubitka težine i smanjite zapreminu tela, ali ne možete promeniti prirodni princip taloženja masti u ženskom telu. U isto vreme, mi uopšte ne pokušavamo da opravdamo ravnodušnost prema našem telu i njegovom obimu, koji često postaje uzrok viška kilograma i zdravstvenih problema. Ali znati da je celulit prisutan kod svake žene je važno. Celulit nije bolest, niti deformitet već pokazatelj zdravlja žena. Volite svoje telo, ali vodite računa o svom zdravlju i aktivno se bavite sportom, kako biste pre svega bili zdrave.

foto: officiel-online

Povezane teme

Fitnes

Kako konzumiranje jabuka utiče na naš organizam?

Kako najpopularnije voće na svetu utiče na vaše telo?

Parfemi

10 neodoljivih parfema sa notom smokve

Voćne, sveže arome sa primesama smokve usklađene su sa sunčanim septembrom, kada se smokve beru na Mediteranu, u Italiji i Grčkoj. Biramo za vas najlepše mirise sa notama smokava...

Make up

Za strastvene poljupce: Barbara Palvin pokazala karmin koji vizuelno čini usne većim

Poznati supermodel sa licem „anđela“ Barbara Palvin osvojio je stotine svetskih modnih pista, postala muza nekoliko modnih kuća i, kao što je to često slučaj sa lepim manekenkama,...

Make up

Dva saveta za otkrivanje CHANEL Le Rouge Duo Ultra Tenue

Dve formule koje kombinuju sastojke visokih performansi sa bojom, osvetljenošću i dugotrajnošću.

Parfemi

Pet finih i toplih mirisa za jesen

Početak svake nove sezone krije potrebu za promenama.

Parfemi

Lejdi Gaga u reklami za novi miris Valentino - Voce Viva

U julu je postalo poznato da je Lejdi Gaga postala zaštitno lice novog mirisa Valentino Voce Viva, a sada je modna kuća predstavila reklamnu kampanju uz učešće zvezde, posvećenu...

Nega kože

CHANEL - LE LIFT Creme de Nuit

Radimo i pronalazimo trenutke da učinimo stvari koje zaista volimo: želimo sve!

Kosa

Top 3 biljna izvora omega-3 za lepu kosu

Ova ulja sadrže više omega-3 masnih kiselina nego riba.

Make up

Misliš da poznaješ Avon? Razmisli ponovo.

Avon lansira novu brend kampanju: ,,Gledaj me sada”

Nega kože

Koja je razlika između oksigenacije i hidratacije kože?

Da li ste ikada išli na tretman lica kiseonikom ili kupili kremu koja sadrži kiseonik kao glavni sastojak?

Parfemi

Rubin, smaragd i safir: „dijamantski“ mirisi sestara Kardašijan

Sestre Kardašijan ne prestaju da oduševljavaju fanove: ovog puta lepotice su objavile kolekciju mirisa koja je inspirisana dragim kamenjem - rubinom, safirom i smaragdom.