Fitnes

Da li postoji veza između celulita i čokoladnog kolača?

Prema zahtevima, "anticelulit krema", Google pruža više od 2 miliona stranica, a "anticelulitna masaža" - skoro 5 miliona.

Dugi niz godina za redom, žene nisu umorne od potrage za sastojcima koji su u stanju razgraditi i smanjiti broj masnih ćelija, a u supermarketima postoje cele police za anticelulitnim proizvodima. Ogroman asortiman robe i usluga u cilju borbe protiv celulita ne ostavlja nikakvu sumnju: celulit je apsolutno zlo, protiv kojeg se žene bore celog života – ili bar pola.

Istovremeno, postoje značajne sumnje u svrsishodnost svih ovih mera. Na primer, celulit je odsutan sa liste Međunarodne klasifikacije bolesti, Američka medicinska asocijacija izveštava da dijagnoza celulitisa jednostavno ne postoji, i nijedna od brojnih studija nije otkrila razliku između masnog tkiva i celulita.

Nema sumnje da je malo verovatno da će bilo ko negirati da su spolja vidljive: brdovite, poput narandžine kore, naslage na kukovima i zadnjici deprimirale stotine hiljada žena širom sveta.

Na primer, da li ste znali da oko 85-97% (prema različitim izvorima) žena ima celulit? Inače, uprkos dobro uspostavljenom stereotipu, on je i prisutan i kod muškaraca, ali zbog razlike u strukturi vezivnog tkiva, manje je uočljiv, a najčešće se nalazi iu području struka. Pored toga, procenat masnog tkiva u ženskom telu je veći nego kod muškaraca: ovaj faktor je posledica genetike i važan je za začeće i normalnu trudnoću. Zvuči veoma razočaravajuće, ali normalno u ženskom telu količina masti je 25-31%, a u muškom - 18-25%. Ovaj trend se nastavlja u slučaju sporta (21-24% masti kod žena i 14-17% kod muškaraca) i atletske građe (14-18% kod žena i 6-13% kod muškaraca). Činjenica da žene imaju primetniji celulit je zbog specifičnosti kože: ona je tanja i elastičnija, a masne naslage pod njom izgledaju jače. Takođe, može biti pod uticajem starenja kože i sedentarnog načina života - sportske vežbe, plivanje i drugi sportovi čine celulit manje primetnim zbog povećane elastičnosti kože. Pored toga, možete ojačati kožu i poboljšati limfnu drenažu nakon sprovođenja salona: hidro-masaža, vakuum-valjak, ručna i LPG-masaža, obloge od algi. Prema određenom principu, hormon estrogen je odgovoran za distribuciju masnih ćelija u ženskom telu: upravo je taj hormon dizajniran da akumulira i "šalje" većinu masnih ćelija u zadnjicu, abdomen i butine.

Odnosno, ujutru možete da se odreknete svog užitka - čokoladne torte zajedno sa velikom šoljicom kapućina - i, naravno, započnete proces gubitka težine i smanjite zapreminu tela, ali ne možete promeniti prirodni princip taloženja masti u ženskom telu. U isto vreme, mi uopšte ne pokušavamo da opravdamo ravnodušnost prema našem telu i njegovom obimu, koji često postaje uzrok viška kilograma i zdravstvenih problema. Ali znati da je celulit prisutan kod svake žene je važno. Celulit nije bolest, niti deformitet već pokazatelj zdravlja žena. Volite svoje telo, ali vodite računa o svom zdravlju i aktivno se bavite sportom, kako biste pre svega bili zdrave.

foto: officiel-online

Povezane teme

Make up

Dolce & Gabbana Beauty predstavlja prazničnu makeup kolekciju Baroque Lights

Dolce & Gabbana Beauty predstavlja Baroque Lights, novu make up limitiranu kolekciju inspirisanu prazničnom atmosferom i bogatstvom baroka.

Parfemi

Chanel lansira novu prazničnu kampanju No. 5 L'Eau u kojoj glumi Lili-Rouz Dep

Lepa i zabavna, ambasadorka kuće Chanel, Lili-Rouz Dep odiše dečjom radošću u novoj Chanel prazničnoj kampanji.

Fitnes

Priprema za zimu: sezonsko povrće idealno za vašu kožu

Temperatura se spušta, džemperi su sve deblji, a koža postaje suva.

Parfemi

Novi provokativni miris Paco Rabanne

Erotic Me - senzualni miris iz nove kolekcije Paco Rabanne Pacollection.

Trendovi

10 neodoljivih beauty proizvoda za novembar

Urednica lepote magazina Grazia izabrala je za vas top 10 beauty proizvoda za novembarske dane.

Make up

Kako virtualna šminka zamenjuje dekorativnu kozmetiku

Interes za dekorativnom kozmetikom ne može se uporediti sa devedesetim godinama - moderne devojke mnogo više ulažu u negu.

Nega kože

10 beauty saveta za jesen

Pronađite brzo i jednostavno rešenje, saznajte nešto što možda niste znali i unapredite vašu negu lica i tela za predstojeći hladni period.

Fitnes

Studija otkriva - Anoreksija nije samo mentalni poremećaj

Takođe je povezana sa metaboličkim procesima.

Fitnes

Čitava istina o gvožđu: kako utiče na telo i ko ga treba piti

Da li je vredno prihvatiti popularni velnes trend? Doktor odgovara!

Trendovi

Moramo isprobati: pametna ogledala

Ogledalo je otkriće zlata vredno, ali vremena prolaze i u savremenom svetu nije dovoljno samo da vidimo svoj odraz.

Nega kože

Kako zaštititi kožu od zagađenog vazduha

Kako se izboriti sa zagađenim vazduhom tokom jeseni i zime?

Parfemi

Sestre Kardašijan lansiraju kolekciju mirisa

Kim, Kortni i Kloi Kardašijan najavile su lasniranje zajedničke kolekcije mirisa.

Fitnes

Kako poboljšati imunitet tokom jeseni

Reći ćemo vam zašto treba jesti bakin kupus i kojim danima se ne treba svađati ni sa kim!