Fitnes

Kako poboljšati imunitet tokom jeseni

Reći ćemo vam zašto treba jesti bakin kupus i kojim danima se ne treba svađati ni sa kim!

Najbolji način da se izbegne sezonska epidemija je prevencija.

Hrana

Vaš glavni prijatelj ove jeseni je đumbir. Dodajte ga u čaj i supu ili jedite svež (na primer, dodajte ga u salatu). Ne zaboravite na magična svojstva belog luka, posebno ako ste već bolesni. Oni koji ne mogu priuštiti da pojedu karanfilić trebalo bi da ga stavljaju u salate ili, na primer, u sveže ceđeni sok. I sećate se kako je u detinjstvu baka pažljivo nadopunjavala zalihe kiselog kupusa svake jeseni? U sezoni prehlade telo će podržati korisne bakterije u procesu fermentacije - probiotike. Većina imunih ćelija nalazi se u crevima, pa je veza između creva i vašeg imunološkog sistema najneposrednija. U ishranu dodajte i kisele krastavce.

Tuširanje

Nekoliko minuta pod mlazom ledene vode na kraju jutarnjeg tuširanja ubrzaće metabolizam, a on će zauzvrat povećati imunitet. Pokušajte sa krioterapijom - postupak ne samo da deluje na vašu figuru, već će i aktivirati adaptacione procese u telu. Nijedan virus ne može pristupiti tako pripremljenom imunitetu.

Trening

Fizička aktivnost pomoći će vam da ne uhvatite grip. Izaberite intervalne vežbe: glavna stvar je aktivno se uključiti i odmoriti se ne manje efikasno, tako da se nivo stresa ne povećava, već smanjuje. Stalni umor od fizičkog napora negativno utiče na nervni sistem, čineći ga ranjivijim. Ne zaboravite da sve mora biti uravnoteženo: ako volite boks, dodajte mirnije aktivnosti, na primer jogu.

Spavanje

Spavanje je glavno vreme za ponovno punjenje imunog sistema. Prvo vreme prirodnog "popravljanja" tela događa se u 22:00 - otprilike u to vreme počinje da se proizvodi hormon rasta, koji pomaže telu da se oporavi. Spavajte u potpunom mraku, bez svetlosnih ekrana telefona i televizora.

Upravljanje stresom

Stres nam u život dolazi redovno, u različitim oblicima i razmerama, ulje se dodaje na vatru smanjenjem broja sunčanih dana s dolaskom jeseni. Uvek imajte na umu važno pravilo - većina stvari o kojima brinemo nikada se neće dogoditi. Prihvatite ideju da je normalno nemati sve odjednom. I pažljivo gledajte fascinantan tok koji vas nosi kroz život. Zamislite - čak i svađa sa voljenom osobom može da oslabi vaše telo na par dana. Dakle, u vašem je interesu da odložite svađu za sledeći dan, a možda će i sama potreba za tim nestati. Odvojite vreme za meditaciju i jogu, prijavite se na masažu - emocionalno ćete se opustiti, a telo će vam zahvaliti zdravljem.

 

Povezane teme

Fitnes

Zašto nam je potreban vitamin K

Većina ljudi nikada nije ni čula za postojanje vitamina K.

Nega kože

Oboji zimu jarkim bojama: limitirana kolekcija L'Occitane x OMY

Saradnja popularnog kozmetičkog brenda sa francuskom kompanijom OMY.

Fitnes

Zašto su zimi tople kupke obavezne

Da li volite da pripremite toplu kupku sa svojim omiljenim mirisnim sastojcima i priuštite sebi trenutke opuštanja?

Make up

Ponovite šminku modela sa Chanel Haute Couture revije

Kako napraviti prirodnu šminku poput modela sa revije Chanel couture?

Nega kože

4 beauty lekcije Žizel Bundšen

Pridržavajte se ravnoteže između posla i života, budite bliži prirodi i druge tajne supermodela.

Fitnes

5 namirnica koje izazivaju nadutost

Morate prilagoditi uobičajenu ishranu.

Parfemi

Pink winter: nova Dior aroma voća i bobica

Modna kuća Christian Dior predstavlja novi miris Dior Rouge Trafalgar koji je dopunio parfemsku kolekciju Maison Christian Dior.

Make up

Kolekcija šminke Givenchy posvećena kineskoj Novoj godini

Givenchy predstavlja limitiranu kolekciju Prisme Libre & Le Rouge povodom kineske Nove godine.

Fitnes

8 znakova nedostatka kalijuma u organizmu

Kako prepoznati manjak minerala u organizmu?

Make up

Kolekcija šminke Lunar Illusions brenda M.A.C za kinesku Novu godinu

Puder, karmin, rumenilo i senke ukrašeni su uzorcima iz Zabranjenog grada u Pekingu i obećavaju da će postati talismani dobre sreće za narednu godinu.

Make up

Pet najboljih mat ruževa koje ćemo kupiti u 2020.

Ovi novi proizvodi ne ostavljaju tragove na odeći, ne isušuju usne i mogu izdržati ceo radni dan, ostajući na svom mestu.

Kosa

Želite lepu i zdravu kosu?

Saznajte koji su to profesionalni tretmani namenjeni za kućnu upotrebu i praktični saveti koji će vašu kosu maksimalno revitalizovati.