Fitnes

Malim ritualima do čiste svežine

Obaveze savremenog čoveka diktiraju zahtevan tempo realizacije. Da biste ostvarili uspešnu karijeru, ostvarili se kao roditelj, prijatelj, aktivan član zajednice, neophodno je da uložite pregršt energije i truda. Često ne mislimo na sebe. Ulažemo sve što je u našoj moći kako bismo ljude oko sebe učinili srećnim. A šta je sa nama? Koliko naše telo može da podnese napora?

Potpuna je predrasuda da održavanje idealnog zdravstvenog stanja podrazumeva apsolutni fizički i mentalni angažman. Mali rituali sasvim su dovoljni da pozitivno doprinesete svom zdravlju, ali i lepoti. Osim redovnih fizičkih aktivnosti koje ne moraju biti intenzivne i teške, pametne navike podrazumevaju i pravilnu hidrataciju.

Voda, bila izvorska ili flaširana, uz redovnu i pravilnu konzumaciju vrlo brzo donosi vidljive promene u život. Dobra hidriranost za tren oka utiče na eliminaciju umora, hidriranost kože, na njenu elastičnost i lep ten. Voda nas štiti od starenja, osvežava i deluje na koncentraciju, puni naše baterije i daje snagu da se izborimo sa svim dnevnim izazovima.

„Koliko je vode potrebno zdravoj osobi zavisi od više faktora, kao što su pol, starost, posebna stanja (npr. trudnoća, dojenje), stepen fizičke aktivnosti, izloženost toplom ambijentu. Svetska zdravstvena organizacija sugeriše da bi prosečna žena trebalo da unosi 2.2 l vode dnevno a prosečan muškarac 2.5 vode dnevno. Za hidraciju se preporučuju sve higijenski i zdravstveno ispravne vode – od vode iz javnog vodovoda do oligomineralnih flaširanih voda, u skladu sa specifičnim potrebama pojedinačne osobe“, sugeriše  profesor dr Sergej Ostojić, lekar i višedecenijski fiziolog vrhunski sportista.

Pravilna hidratacija mora da postane dnevni ritual svakog ko želi da dovede u balans svoje fizičko zdravlje, ambicije i potencijale. Uvođenje nekoliko pametnih odluka u život može promeniti mnogo toga – od fizičke spremnosti da se izborite sa izazovima, unutrašnje sigurnosti u sebe, svoj izgled i odluke, do toga kako vas drugi doživljavaju.

Tags:
Povezane teme

Kosa

Najmoderniji aksesoari za kosu ovog leta

Za ukrašavanje kose, dovoljno je dodati jedan aksesoar (ili više njih).

Parfemi

Zvanično: Margo Robi je postala lice parfema Gabrielle Chanel Essence

Prva fotografija reklamne kampanje se pojavila na internetu i veoma je lepa!

Parfemi

Gianfranco Ferré Blooming Rose

Đanfranko Fere je bio italijanski modni dizajner koji je dobio nadimak „Arhitekta mode“, kako zbog svog dizajna, tako i zbog svoje arhitekture.

Fitnes

4 hormona zbog kojih dobijate na težini

I saveti, kako ih vratiti u normalu!

Trendovi

Top 10 beauty favorita za mesec jul

Mesec jul je stigao, a sa njim i novi proizvodi u našoj beauty rutini.

Nega kože

Deset grešaka koje narušavaju lepotu a koje činimo svakog jutra

Kada se ujutru probudimo, mehanički obavljamo neke radnje, specifične za našu rutinu.

Parfemi

7 parfema koji su savršeni za vrele letnje dane

Odabrati parfem za vruću letnju sezonu, koji će mirisati jednako dobro i u zagušljivoj metropoli i na prostranoj snežno beloj plaži je prava umetnost.

Make up

Boje leta

Pronađite look koji vam najbolje pristaje.

Make up

Šta treba znati o novom kozmetičkom brendu Lejdi Gage

Lejdi Gaga je objavila svoj vlastiti brend kozmetike – a evo zašto s nestrpljenjem čekamo lansiranje novih proizvoda.

Trendovi

Šta je kanabidiol i zašto svi pričaju o tome?

Nova komponenta koja može postati ogromni velnes trend!

Make up

Sto posto otporna

Pitate se kako da vam makeup traje i po najvećim vrućinama? Rešenje je dugotrajna i vodootporna šminka.

Fitnes

5 razloga za dodavanje spanaća dnevnoj ishrani

Objašnjavamo zašto je ovo povrće postalo pravi "kralj" u Francuskoj i u čemu zaista leži njegova korist.