Fitnes

Unesite balans u svoj život uz pomoć Ajurvede

U ovo doba godine, kada iz leta prelazimo u jesen, mnogi od nas osećaju disbalans kada se radi o našem mentalnom stanju.

Život može biti težak i naporan, to je svima jasno, a ponekad, sesija omiljene serije, flaše vina ili grickalica jednostavno nije dovoljna da nas vrati na pravi put. Ipak, ne brinite, u ovom tekstu vam otkrivamo najbolje načine da postignete savršeni balans tela i uma uz pomoć moćne Ajurvede.

Šta je Ajurveda?

Ova antička mudrost potiče iz Indije, a fokusirana je da nam pomogne da ponovo izbalansiramo svoj život poboljšanjem zdravlja i dobrostanja Wellness i lepota nikada nisu bili više povezani, i kao jedan od najpopularnijih trendova u ovom trenutku jeste ajurvedski sistem.. Ova praksa za cilj ima da pročisti i nahrani energiju, kako bi učinila da se osećamo bolje i manje pod stresom.

Pronađite svoju doshu

Prvi korak u poboljšanju vašeg životnog stila kroz Ajurvedsku praksu je otkrivanje vaše doshe. U pitanju je u suštini vaš tip uma i tela, a važno je otkriti kojoj doshi pripadate kako biste pronašli pravi način da se izbalansirate i osetite zdravije, kao i u boljem skladu sa svetom oko vas.

Postoje tri doshe: Vata, Pitta i Kapha. Iako ćete se ultimativno povezati sa jednom ponajviše, svako od nas poseduje pomalo od sve tri. Vata se povezuje sa vazdušnim elementom i obično je kreativna i osetljiva, odnosno van balansa kada se osetite uplašeno ili anksiozno. Pitta je najviše poravnata sa elementom vatre, pa se obično povezuje sa inteligentnim ljudima koji su puni razumevanja. Ipak, ako su oni van balansa, često se ponašaju frustrirano i besno. Kapha se povezuje sa elementima vode i zemlje, i predstavlja kohezivne i razumne ljude. Kaphe van balansa pate od pohlepnosti, posesivnosti i tvrdoglavosti.

Odvojte vreme da izbalansirate svoj život

Kada otkrijete sa kojom se doshom najviše povezujete, vreme je da otkrijete kako da izbalansirate stvari. Tradicionalno Ajurveda princip preporučuje povezivanje sa elementima. Ako ste Vata na primer, čiji je element vazduh, izađite u prirodu i odvojte trenutak da dišete i odmarate. Oni čija je dosha Pitta moraju se ohladiti ako su besni i vatreni, bilo provođenjem vremena u vodi ili konzumacijom hladnih, vodenih namirnica. Kaphas doshe bi trebalo da se ponovo aktiviraju i vrate pravim rutinama.
Kojoj god doshi da pripadate, morate voditi računa o sebi, kako biste smanjili stres, bili balansirani i osetili se bolje. Da biste to učinili, morate izdvojiti vreme za brigu o sebi, a ona se lako izvodi kroz beauty rutinu.

Predstavljamo vam vodič od tri koraka:

Uzmite jedno veče samo za sebe i skuvajte sebi šolju čaja indijske ruže sa himalajskim medom, kako bste se smrili i potpomogli uspostavljanje balansa.

Nakon ispijanja čaja, zapalite sveću i uskočite u tuš, koristeći gel ili scrub sa indijskom ružom i uljem badema. Kada izađete iz tuša, izmasirajte se suvim uljem, pre nego što se zavučete u krevet u svojoj čistoj i udobnoj pidžami.

Život nam zvuči lepše dok razmišljamo o ovome. A vama?

Povezane teme

Nega kože

LE BAIN DE CHANCE: šta ako kupanje postane vaš novi srećni ritual?

CHANEL predstavlja tri nova proizvoda iz linije CHANCE za negu tela koji podstiču sreću.

Fitnes

Šta se dešava sa telom nakon tuširanja hladnom vodom

Zašto je ledeni tuš koristan i kako se naviknuti?

Fitnes

3 mita o sagorevanju masti u koje morate prestati da verujete

Sagorevanje masti je ključni deo gubitka kilograma.

Kosa

Homemade maske za kosu – par koraka do blistavosti

Oduvek smo znali da je u prirodi spas, međutim tu mantru smo tek skoro počeli ozbiljno da primenjujemo.

Nega kože

Da li koristite kremu za predeo oko očiju?

Okoloočno područje je veoma osetljivo i nežno, a prve bore se najčešće javljaju upravo na ovom delu lica.

Trendovi

Manikir trendovi : minimalizam

Trend minimalizma je sve prisutniji u svetu mode i kozmetike. Jednostavnost i vraćanje prirodi su obeležili prethodnu godinu, a na tom tragu se i nastavlja.

Nega kože

Da li pravilno kombinujemo kreme sa različitim sastojcima?

Retko koja žena se oslanja na minimalizam u negovanju. Žene uglavnom koriste niz preparata, počev od pene za umivanje preko tonika ili micelarne vode do kreme ili seruma, uz naravn...

Nega kože

Hijaluronska kiselina i fileri Šta postižemo njima?

Hijaluronska kiselina u kremama je za mnoge najveći izum kozmetologije u poslednjih sto godina.

Make up

Gucci beauty noviteti kako bi vaše lice zablistalo nakon praznika

Postepeno se vraćamo u režim rada nakon praznika, a Gucci Beauty je predstavio novu podlogu Fluide De Beauté Fini Nature i prajmer Sérum De Beauté Fluide Soyeux.

Fitnes

Koliko često treba trenirati?

Ako ste ljubitelj fitnesa ili uživate da budete aktivni, sigurno ste se zapitali koliko treninga je našem telu dovoljno?

Nega kože

Slugging – novi trend u borbi protiv suve kože

Društvene mreže je zaludeo novi beauty trend – slugging. 

Fitnes

Hormonski stomak: zašto raste i kako ga se rešiti

Tanak struk je sinonim za vitkost i mladost, ali šta ako stomak ne želi da „ode“? Šta je uzrok "hormonskog stomaka" i kako se nositi sa tim?

Nega kože

Piling usana – zašto treba dati šansu ovom jednostavnom tretmanu

Tokom zime koža je suva i ispucala i zaslužuje više brige i nege nego inače. Isti je slučaj i sa usnama, s tim što se taj tretman iz nepoznatih razloga zaobilazi. Ispucalost usana...