Fitnes

Unesite balans u svoj život uz pomoć Ajurvede

U ovo doba godine, kada iz leta prelazimo u jesen, mnogi od nas osećaju disbalans kada se radi o našem mentalnom stanju.

Život može biti težak i naporan, to je svima jasno, a ponekad, sesija omiljene serije, flaše vina ili grickalica jednostavno nije dovoljna da nas vrati na pravi put. Ipak, ne brinite, u ovom tekstu vam otkrivamo najbolje načine da postignete savršeni balans tela i uma uz pomoć moćne Ajurvede.

Šta je Ajurveda?

Ova antička mudrost potiče iz Indije, a fokusirana je da nam pomogne da ponovo izbalansiramo svoj život poboljšanjem zdravlja i dobrostanja Wellness i lepota nikada nisu bili više povezani, i kao jedan od najpopularnijih trendova u ovom trenutku jeste ajurvedski sistem.. Ova praksa za cilj ima da pročisti i nahrani energiju, kako bi učinila da se osećamo bolje i manje pod stresom.

Pronađite svoju doshu

Prvi korak u poboljšanju vašeg životnog stila kroz Ajurvedsku praksu je otkrivanje vaše doshe. U pitanju je u suštini vaš tip uma i tela, a važno je otkriti kojoj doshi pripadate kako biste pronašli pravi način da se izbalansirate i osetite zdravije, kao i u boljem skladu sa svetom oko vas.

Postoje tri doshe: Vata, Pitta i Kapha. Iako ćete se ultimativno povezati sa jednom ponajviše, svako od nas poseduje pomalo od sve tri. Vata se povezuje sa vazdušnim elementom i obično je kreativna i osetljiva, odnosno van balansa kada se osetite uplašeno ili anksiozno. Pitta je najviše poravnata sa elementom vatre, pa se obično povezuje sa inteligentnim ljudima koji su puni razumevanja. Ipak, ako su oni van balansa, često se ponašaju frustrirano i besno. Kapha se povezuje sa elementima vode i zemlje, i predstavlja kohezivne i razumne ljude. Kaphe van balansa pate od pohlepnosti, posesivnosti i tvrdoglavosti.

Odvojte vreme da izbalansirate svoj život

Kada otkrijete sa kojom se doshom najviše povezujete, vreme je da otkrijete kako da izbalansirate stvari. Tradicionalno Ajurveda princip preporučuje povezivanje sa elementima. Ako ste Vata na primer, čiji je element vazduh, izađite u prirodu i odvojte trenutak da dišete i odmarate. Oni čija je dosha Pitta moraju se ohladiti ako su besni i vatreni, bilo provođenjem vremena u vodi ili konzumacijom hladnih, vodenih namirnica. Kaphas doshe bi trebalo da se ponovo aktiviraju i vrate pravim rutinama.
Kojoj god doshi da pripadate, morate voditi računa o sebi, kako biste smanjili stres, bili balansirani i osetili se bolje. Da biste to učinili, morate izdvojiti vreme za brigu o sebi, a ona se lako izvodi kroz beauty rutinu.

Predstavljamo vam vodič od tri koraka:

Uzmite jedno veče samo za sebe i skuvajte sebi šolju čaja indijske ruže sa himalajskim medom, kako bste se smrili i potpomogli uspostavljanje balansa.

Nakon ispijanja čaja, zapalite sveću i uskočite u tuš, koristeći gel ili scrub sa indijskom ružom i uljem badema. Kada izađete iz tuša, izmasirajte se suvim uljem, pre nego što se zavučete u krevet u svojoj čistoj i udobnoj pidžami.

Život nam zvuči lepše dok razmišljamo o ovome. A vama?

Povezane teme

Parfemi

Chanel No.5 - novo poglavlje o legendarnom putovanju najpoznatijeg parfema na svetu

Ponovo je predstavljen najpoznatiji parfem na svetu, Chanel No.5, ovog puta sa novom poznatom ambasadorkom, koja oličava francusku finoću i senzualnost koju predstavlja.

Fitnes

Kako odabrati pravi čaj za dobro zdravlje i raspoloženje

Da li ste znali da je prvi čaj stvoren u Kini pre skoro 5000 godina?

Fitnes

Dvostruka korist: najbolji sportski treninzi protiv stresa

Pet vrsta vežbanja koje vam mogu pomoći da postanete srećniji i ublažite anksioznost.

Nega kože

Kako da se otarasite jagodičastih nogu

I šta su uopšte jagodičaste noge?

Nega kože

Hidrolat – kakav je to proizvod i čemu služi?

Neočekivani odgovor na pitanje da li kozmetički proizvod koji sadrži samo jedan sastojak može biti efikasan.

Fitnes

Šta se dešava sa telom kada jedemo urme

Urme se uzgajaju u mnogim tropskim regionima sveta.

Parfemi

Novi parfem Nina Ricci sa aromom karamele

Još jedna slatka jabuka Nine Ricci.

Fitnes

Vreme je da pokrenete organizam

Joga je idealan vid rekreacije koja krepi dušu i telo i svima se preporučuje.

Nega kože

Spa kao u Provansi: recept za piling za telo od lavande

Razmazite sebe kod kuće u najboljim tradicijama spa hotela u Provansi.

Parfemi

Top 10: najlepši parfemi koje treba isprobati ove jeseni

Pored garderobe, promena sezone zahteva i nove mirise.