Fitnes

Velnes savet nedelje: meditacija ispred ogledala

Kako zavoleti svoje telo i postati srećniji?

Za neke stanovnike metropola joga i meditacija su sastavni deo savremenog života: časovi pomažu da se apstrahirate od problema, usporite, pogledate spolja i sakupite misli.

Postoji mnogo opcija za meditaciju, u naprednim studijima za klijente stvaraju se svi uslovi za najdublje uranjanje u sebe. Sa rastućom popularnošću pozitivnosti tela (ideologija prihvatanja bilo koje vrste tela) pojavio se novi format meditacije.

Iako nije toliko popularan za sada, to ne negira njegovu efikasnost. Radi se o meditaciji ispred ogledala.

Samoprihvatanje je sastavni deo unutrašnje ravnoteže, u običnom životu pomaže da se osećate samouverenije i srećnije. Kolumnista Mindbodygreen -a je rekla kako je, nakon šestomesečne prakse joge u Indiji, njena učiteljica rekla da je spremna da pređe na novi nivo. Preduslov za sledeći korak bila je svakodnevna nezavisna meditacija: novinarka je morala da sedi gola ispred ogromnog ogledala 10 meseci svakodnevno u toku jednog meseca.

"Osudićete se, potražiti nedostatke i nakon nekog vremena će proći", rekao joj je instruktor.

Devojci prvi dani nisu bili laki, kritikovala je ono što vidi i primetila je sve nesavršenosti. Kasnije je osuđujući glas u glavi postao tiši, fokusirala se na disanje i ponovila sebi da voli i prihvata svoje lepo i snažno telo. Rezultat ovog eksperimenta je bio veoma pozitivan.

„Naučila sam da opraštam sebi i rešila sam se beskrajnog unutrašnjeg monologa koji osuđuje mene i moje postupke. Naučila sam takođe da opraštam onima koji su me povredili namećući stereotipe o lepoti. Zaljubila sam se u sebe, naučila da cenim svoje telo i zahvalim mu se“, piše kolumnista.

Ovakav jednostavan eksperiment može ozbiljno promeniti vaš stav prema sebi. Važno je pronaći pravu motivaciju: da idete u teretanu ne zato što se niste uklopili u farmerke, već zato što će vas učiniti jačim, zdravijim i otpornijim; za ručak pojedite zdravu činiju pahuljica umesto pice, da bi telo dobilo više hranljivih sastojaka, napustite zabavu rano da priuštite više spavanja i oporavka. Ovaj pristup je moguć samo ako naučite da istinski volite sebe i počnete da zahvaljujete svom telu.

foto:elle.ru

Povezane teme

Parfemi

Lejdi Gaga - lice novog mirisa Valentino

Kada se Lejdi Gaga i modna kuća Valentino sastanu, događa se magija.

Nega kože

Barbie x GlamGlow: maska za lice protiv akni i masnog sjaja kože

GlamGlow je predstavio Supermud Cearing Treatment masku za lice, koja čisti pore, uklanja masni sjaj, a takođe ublažava upalu.

Make up

Muza Lagerfelda: najupečatljiviji beauty look sa Chanel Haute Couture revije

Pre neki dan održana je prezentacija prve digitalne revije modne kolekcije Chanel Haute Couture 2021, koja je simbolično bila posvećena legendarnom Karlu Lagerfeldu.

Parfemi

Vatrena noć: novi miris Louis Vuitton sa tamjanom

Louis Vuitton predstavio je novi parfem Nuit de Feu, miris za koji njegov kreativac, parfimer Žak Kavalje Beletrud, veruje, da miriše tačno poput letnje noći u pustinji, sa vatrom...

Parfemi

Parfemi za leto 2020: 30 neodoljivih mirisnih noviteta

Mirisi za leto 2020. su himna ženstvenosti.

Kosa

Skupite kosu: 10 jednostavnih frizura za toplo leto

Da biste lakše podnosili tople letnje dane, najbolje je nositi odeću od prirodnih tkanina i, naravno, skupiti kosu.

Trendovi

Margo Robi: 15 najlepših beauty izgleda

Najbolji beauty izgledi jedne od najlepših devojaka u Holivudu.

Fitnes

Korisna svojstva morske vode

Kupanje u moru može biti ne samo zabavna, već i isceljujuća procedura.