Make up

7 neobičnih činjenica o ruževima koje će vas iznenaditi

Od kosmičke vrednosti do kraljevskog priznanja!

Činjenica br. 1: najskuplji ruž na svetu košta više od automobila. Na listi zapanjujuće skupih predmeta svakodnevice, negde između hamburgera sa zlatnim listom preko crnog kavijara i platinaste koktel-tubice, nalazi se i šminka u zlatnoj futroli koja je okružena dijamantima. Govorimo o karminu Guerlain KissKiss Gold and Diamonds, koji je objavljen 2007. i koštao je 62 hiljade dolara. Od „običnih“ KissKiss ruževa, granica se razlikovala samo u dragocenom „omotaču“ – da bi žene arapskih šejkova koje su kupile ovo blago bile smirene kolekcija je bila dopunjena.

Činjenica br. 2: karmin pojačava moral i mi to nismo smislili, već britanski premijer Vinston Čerčil. Upravo je on naredio lansiranje ruža za usne u Velikoj Britaniji tokom Drugog svetskog rata, jer "povećava moral stanovništva". Proizvodnja bilo koje druge kozmetike u zemlji u to vreme je bila obustavljena.

Činjenica br. 3: „Efekat ruževa“ je stvarni pojam u ekonomiji. Njegova suština se svodi na činjenicu da prodaja ruževa za usne uvek raste kada padne ekonomija neke zemlje ili regiona. Dakle, tokom recesije 1999-2000 u Sjedinjenim Državama naučnici su zabeležili rast prodaje kozmetike za usne za četiri procenta, dok su odeća, nakit i nameštaj pokazali znatno skromniju, ako ne i negativnu dinamiku. Ekonomisti objašnjavaju „efekat ruža“ željom da se udovolji ugodnoj sitnici kada nema novca za ozbiljne kupovine, a raspoloženje zbog nestabilne situacije okolo je nevažno.

Činjenica br. 4: sa karminom izgledate pametnije. Pa, ili barem profesionalnije. Studija koju su sproveli naučnici sa Univerziteta Harvard u saradnji sa Procter & Gamble dokazala je da zaposlene sa šminkom kolege ocenjuju kao kompetentnije i kvalifikovanije.

Činjenica br. 5: šminka je postala popularna zahvaljujući filmu. Sada je ruž jedan od najpopularnijih kozmetičkih proizvoda: prema statistici, 81% žena u svetu ga koristi. Za poređenje, 64% koristi tonske kreme i pudere, a oko 54% ​​rumenilo. Svoju popularnost ruž duguje crno-belim nemim filmovima 20-ih godina prošlog veka - bum u prodaji istorijski se poklopio sa pojavom prvih filmskih zvezda.

Činjenica br. 6: Elizabeta I izumila je olovke za usne. Kraljica Engleske Elizabeta I bila je luda za ružem. Prema glasinama, upravo je ona izmislila podlogu za usne tako što je pomešala pigment, drobljeni gips, vosak i mast i „spakovala“ smesu u olovku za pisanje. Engleska monarhinja je verovala u lekovitu moć šminke i tonirala je usne kad god se nije osećala dobro. Istoričari tvrde da je na smrtnom krevetu na usne nanela pola tube ruža.

Činjenica br. 7: crveni ruž zaista upada u oči. Prema istraživanju na Univerzitetu u Mančesteru, muškarci najduže gledaju žene sa usnama obojenim crvenim karminom. Muškarci su u proseku držali oči 7,3 sekunde. Za poređenje, ispitanici su gledali devojke sa ružičastim ružem otprilike 6,7 sekundi, a devojke sa neobojenim usnama 2,2 sekunde.

elle.ru

Povezane teme

Kosa

Jesenje frizure: 100 najboljih predloga za srednju dužinu kose

Najlepše ideje za dame sa srednjom dužinom kose!

Fitnes

Let's dance: najbolji plesovi za oblikovanje tela

Različiti plesni stilovi vam mogu pomoći da postanete vitki i fit!

Parfemi

L'Arc - arome arhitekture

Arhitektura se često naziva „zamrznuta muzika“, a parfimerija stalno koristi muzičke pojmove.

Make up

L'Oreal Paris je lansirao zajedničku kolekciju šminke sa Karlom Lagerfeldom

Dizajner Karl Lagerfeld lično je učestvovao u razvoju linije!

Fitnes

Koliko kofeina dnevno sme da se unese

Neka digne ruku onaj ko ima sreće da može da preživi naporan radni dan bez kafe.

Parfemi

Miris kiše: parfemi sa aromom svežine

Parfemi koji mirišu na kišu idealni su za prve dane jeseni.

Trendovi

Izbor urednice lepote: 10 neodoljivih

Septembar...vreme za nove početke!

Make up

Kim Kardašijan je lansirala kolekciju kozmetike sa Vini Harlou

Kim Kardašijan je najavila saradnju sa manekenkom Vini Harlou.

Nega kože

Kako zadržati preplanuli ten do kasne jeseni

Jednostavne preporuke koje će vam omogućiti da zadržite preplanuli ten što je duže moguće.

Fitnes

Kako raditi jogu sa mačkom

Motivacija je potrebna za bilo koji posao - ponekad pronaći je u sportu nije baš jednostavno.