Make up

Desert Dream Spring 2020 – makeup kolekcija

"Tražila sam nešto poetično, poput sećanja - prirodni filter koji čini da sve izgleda sanjivo.“ Lucija Pika.

U potrazi za inspiracijom za svoju makeup kolekciju proleće/leto 2020, globalni kreativni šminker i dizajner brenda Chanel Lucia Pica otišla je na putovanje u središte drevne pustinje, ekspediciju koja je otkrila potpuno novu perspektivu kada je reč o bojama.

Prvobitno uvučena u pustinju zbog svojih čuvenih narandžastih dina, svetih pećinskih slika i lunarnih ravnica, Lucia Pica ubrzo je bila očarana neumesnom tišinom ogromnog ništavila koje je tamo zatekla, a snažna tišina pokrenula ju je da ponovo preispita pejzaž svežim očima. Preusmeravajući pogled prema mirnijim nijansama kvarca i bazalta razbacanih po pustinjskom tlu, Lucia Pica otkrila je prigušenu paletu tonova.

DESERT DREAM kolekciju karakterišu breskvasti tonovi ruža i romantične ružičaste nijanse, čija svetlucava, ponekad metalna tekstura odjekuje skrivenim blagom pustinje.

„Bilo je prelepo u pustinji, ali prilično neočekivano“, kaže Lucia Pica. "U pustinji je skoro svemir jedne jedinstvene, dominantne boje - mauve - koja je zaista zaživela sa određenim fotografskim procesom koji smo koristili."
Poput dalekih uspomena, polaroidne slike u srcu DESERT DREAM-a daju senzualni mekani fokus i slikarsku apstrakciju kolekciji šminke.

Koristeći meke boje da unese suptilnu emociju na lice – jak  intenzitet očiju,  toplu svetlost na jagodicama i crvenu, vrelu pustinjsku toplinu na usnama - Lucia Pica evocira stanje unutrašnje smirenosti, samoposedovanje i krajnje zadovoljstvo."

 

Povezane teme

Kosa

Neka svaki dan bude dobar dan za tvoju kosu

Svima nam se to dešavalo - uveče potpuno svesno odaberemo da ne operemo kosu, naivno verujući da će naša frizura i sutradan izgledati dobro. Bezbrižno zaspimo, a ujutru…

Parfemi

Lejdi Gaga - lice novog mirisa Valentino

Kada se Lejdi Gaga i modna kuća Valentino sastanu, događa se magija.

Nega kože

Barbie x GlamGlow: maska za lice protiv akni i masnog sjaja kože

GlamGlow je predstavio Supermud Cearing Treatment masku za lice, koja čisti pore, uklanja masni sjaj, a takođe ublažava upalu.

Make up

Muza Lagerfelda: najupečatljiviji beauty look sa Chanel Haute Couture revije

Pre neki dan održana je prezentacija prve digitalne revije modne kolekcije Chanel Haute Couture 2021, koja je simbolično bila posvećena legendarnom Karlu Lagerfeldu.

Parfemi

Vatrena noć: novi miris Louis Vuitton sa tamjanom

Louis Vuitton predstavio je novi parfem Nuit de Feu, miris za koji njegov kreativac, parfimer Žak Kavalje Beletrud, veruje, da miriše tačno poput letnje noći u pustinji, sa vatrom...

Parfemi

Parfemi za leto 2020: 30 neodoljivih mirisnih noviteta

Mirisi za leto 2020. su himna ženstvenosti.

Kosa

Skupite kosu: 10 jednostavnih frizura za toplo leto

Da biste lakše podnosili tople letnje dane, najbolje je nositi odeću od prirodnih tkanina i, naravno, skupiti kosu.

Trendovi

Margo Robi: 15 najlepših beauty izgleda

Najbolji beauty izgledi jedne od najlepših devojaka u Holivudu.

Fitnes

Korisna svojstva morske vode

Kupanje u moru može biti ne samo zabavna, već i isceljujuća procedura.