Make up

Kako virtualna šminka zamenjuje dekorativnu kozmetiku

Interes za dekorativnom kozmetikom ne može se uporediti sa devedesetim godinama - moderne devojke mnogo više ulažu u negu.

A novi trend čini da odložimo torbu za šminku - svi koriste virtuelni makeup. Prebacivanjem svoje omiljene AR maske, tj. maske povećane stvarnosti, na svoj instagram i nanesete je na lice, u sekundi ćete dobiti glatke strelice ajlajnera i sloj tamnog ruža koji neće nestati sa usana kada želite da popijete čašu soka. Nema finansijskih i vremenskih troškova: snimili smo fotografiju, podelili sa prijateljima na društvenim mrežama i nastavili sa aktivnostima. Nakon sat vremena možete se mirno pojaviti u kadru na drugoj slici.

Mi otkrivamo odakle je došao i zašto je trenutno popularan trend virtuelne šminke. U 2018. godini samo poznate ličnosti i brendovi koji sarađuju sa Instagramom mogli su kreirati sopstvenu AR masku. Među njima su bili Gucci, Ariana Grande, Rijana, Kajli Džener. Ako su oni napravili filtere koji više deluju poput zabave, onda je uz pomoć filtera Kajli Džener sasvim moguće napraviti fatalni selfi dok ležite na sofi u kućnoj odeći. Morate priznati da je mnogo lakše nego otići u prodavnicu po novu nijansu ruža za usne, koji verovatno još uvek ne možete naneti normalno - nažalost, nemaju svi veštinu upotrebe kozmetike.

Od danas, da biste izgledali cool na Instagramu, nije vam potrebno da tražite šminkanje od svog omiljenog šminkera ili da satima provedete i učite na YouTube-u. Pretplatite se na Kajli, a make-up maske automatski će biti dodate na vašu listu dostupnih filtera u priči.

Naravno, Kajli je daleko od jedinog spasioca devojaka koje imaju težak odnos sa šminkom, jer su joj se od 2018. godine pridružili i druge influenserke.

Posebno interesovanje za virtuelnu šminku probudilo se upravo sada. U  avgustu Fejsbuk, koji uključuje i Instagram platformu, objavio je da od sada, svaki korisnik može kreirati masku. Kompanija je lansirala javnu beta verziju Spark AR-a, koja je ranije bila dostupna samo programerima, kao i objavila materijale za obuku za početnike. Zbog toga se u poslednje dve nedelje na Instagramu pojavilo toliko novih i cool maski – pitamo se da li će ih biti još?

Jedna od prvih koja je testirala uslugu bila je suosnivačica komunikacijske agencije Belong Agency Ksenia Dukalis. „Kao osoba koja radi u ovoj industriji, pratim sve vesti. Na dan kada je Facebook uveo beta verziju, odmah sam podnela prijavu - maske su u početku mogli da preuzimaju samo oni koji imaju status beta testera. Bilo je očigledno da postoji dobar potencijal. I uopšte, budućnost leži u ovome. Proširena stvarnost, sada je očigledan trend u digitalnom obliku.“

Sasvim je moguće da ćemo se vrlo brzo boriti ne za najslađe nove artikle na policama prodavnica, već za prvi koji će se okušati ili stvoriti novu masku na Instagramu - korist od takvih eksperimenata biće bez štete za kožu i novčanik.

 Da li rado koristite virtuelnu šminku umesto prave dekorativne kozmetike?

vogue.ru

Povezane teme

Fitnes

Sezonsko voće koje mora biti na zimskom meniju

Super hrana koju svako može da priušti!

Trendovi

U Njujorku se otvara prvi svetski muzej šminke

U maju 2020. godine na zapadu Menhetna biće otvoren muzej šminke.

Fitnes

4 znaka viška soli u organizmu

Do čega dolazi i šta treba učiniti u vezi s tim?

Parfemi

Noviteti brenda Chanel – mirisne olovke i ulje za kosu

U 2020. godini Chanel donosi nova mirisna iskustva u dva formata koja su dostupna u limitiranom izdanju.

Parfemi

Buket cveća i slatka kruška u novom mirisu Louis Vuitton

Novost je predstavila oskarovska glumica Ema Stoun.

Fitnes

13 zdravstvenih koristi badema

Zašto morate hitno dodati bademe u svoj obrok?

Make up

Pripremite se za Novu godinu uz makeup kolekciju Kiko Milano

Najavljujemo da je sezona novogodišnje kupovine otvorena!

Fitnes

4 znaka da vam nedostaje vitamin D

Čekajući sunčane dane...

Make up

6 najlepših ruževa koji će postati vredan aksesoar

Kao što je Koko Šanel rekla, ako ste malo tužni, obucite se, nanesite ruž i krenite u ofanzivu.

Nega kože

Kako odabrati ulje za lice prema tipu kože

Ulja za negu kože definitivno moraju naći mesto u vašoj beauty rutini.

Make up

Novi voćni karmini brenda L'Occitane

Voćni nektar i aroma 3 u 1!