Make up

Kako virtualna šminka zamenjuje dekorativnu kozmetiku

Interes za dekorativnom kozmetikom ne može se uporediti sa devedesetim godinama - moderne devojke mnogo više ulažu u negu.

A novi trend čini da odložimo torbu za šminku - svi koriste virtuelni makeup. Prebacivanjem svoje omiljene AR maske, tj. maske povećane stvarnosti, na svoj instagram i nanesete je na lice, u sekundi ćete dobiti glatke strelice ajlajnera i sloj tamnog ruža koji neće nestati sa usana kada želite da popijete čašu soka. Nema finansijskih i vremenskih troškova: snimili smo fotografiju, podelili sa prijateljima na društvenim mrežama i nastavili sa aktivnostima. Nakon sat vremena možete se mirno pojaviti u kadru na drugoj slici.

Mi otkrivamo odakle je došao i zašto je trenutno popularan trend virtuelne šminke. U 2018. godini samo poznate ličnosti i brendovi koji sarađuju sa Instagramom mogli su kreirati sopstvenu AR masku. Među njima su bili Gucci, Ariana Grande, Rijana, Kajli Džener. Ako su oni napravili filtere koji više deluju poput zabave, onda je uz pomoć filtera Kajli Džener sasvim moguće napraviti fatalni selfi dok ležite na sofi u kućnoj odeći. Morate priznati da je mnogo lakše nego otići u prodavnicu po novu nijansu ruža za usne, koji verovatno još uvek ne možete naneti normalno - nažalost, nemaju svi veštinu upotrebe kozmetike.

Od danas, da biste izgledali cool na Instagramu, nije vam potrebno da tražite šminkanje od svog omiljenog šminkera ili da satima provedete i učite na YouTube-u. Pretplatite se na Kajli, a make-up maske automatski će biti dodate na vašu listu dostupnih filtera u priči.

Naravno, Kajli je daleko od jedinog spasioca devojaka koje imaju težak odnos sa šminkom, jer su joj se od 2018. godine pridružili i druge influenserke.

Posebno interesovanje za virtuelnu šminku probudilo se upravo sada. U  avgustu Fejsbuk, koji uključuje i Instagram platformu, objavio je da od sada, svaki korisnik može kreirati masku. Kompanija je lansirala javnu beta verziju Spark AR-a, koja je ranije bila dostupna samo programerima, kao i objavila materijale za obuku za početnike. Zbog toga se u poslednje dve nedelje na Instagramu pojavilo toliko novih i cool maski – pitamo se da li će ih biti još?

Jedna od prvih koja je testirala uslugu bila je suosnivačica komunikacijske agencije Belong Agency Ksenia Dukalis. „Kao osoba koja radi u ovoj industriji, pratim sve vesti. Na dan kada je Facebook uveo beta verziju, odmah sam podnela prijavu - maske su u početku mogli da preuzimaju samo oni koji imaju status beta testera. Bilo je očigledno da postoji dobar potencijal. I uopšte, budućnost leži u ovome. Proširena stvarnost, sada je očigledan trend u digitalnom obliku.“

Sasvim je moguće da ćemo se vrlo brzo boriti ne za najslađe nove artikle na policama prodavnica, već za prvi koji će se okušati ili stvoriti novu masku na Instagramu - korist od takvih eksperimenata biće bez štete za kožu i novčanik.

 Da li rado koristite virtuelnu šminku umesto prave dekorativne kozmetike?

vogue.ru

Povezane teme

Make up

Kolekcija šminke Givenchy posvećena kineskoj Novoj godini

Givenchy predstavlja limitiranu kolekciju Prisme Libre & Le Rouge povodom kineske Nove godine.

Fitnes

8 znakova nedostatka kalijuma u organizmu

Kako prepoznati manjak minerala u organizmu?

Make up

Kolekcija šminke Lunar Illusions brenda M.A.C za kinesku Novu godinu

Puder, karmin, rumenilo i senke ukrašeni su uzorcima iz Zabranjenog grada u Pekingu i obećavaju da će postati talismani dobre sreće za narednu godinu.

Make up

Pet najboljih mat ruževa koje ćemo kupiti u 2020.

Ovi novi proizvodi ne ostavljaju tragove na odeći, ne isušuju usne i mogu izdržati ceo radni dan, ostajući na svom mestu.

Kosa

Želite lepu i zdravu kosu?

Saznajte koji su to profesionalni tretmani namenjeni za kućnu upotrebu i praktični saveti koji će vašu kosu maksimalno revitalizovati.

Parfemi

Natali Portman u novoj kampanji Miss Dior Rose n'Roses

Natali Portman blista u haute Couture haljini u reklamnoj kampanji za novi miris Miss Dior Rose n'Roses.

Fitnes

Kako prevazići migrenu: 6 načina

Prirodne metode za uklanjanje glavobolje!

Fitnes

Šta se događa sa telom kada jedemo mandarine

Koliko je novogodišnje voće bogato? Otkrivamo devet neverovatnih detalja!

Make up

Beauty trendovi za 2020.

Pitate se šta će biti popularno u novoj godini? Predstavljamo vam listu najnovijih tendencija ulepšavanja.

Nega kože

Nova koža

Početak godine je vreme promena.

Parfemi

Kaja Gerber kreće na plažu u novoj kampanji mirisa Marc Jacobs Daisy

U najnovijoj kampanji za miris Marc Jacobs Daisy, supermodel Kaja Gerber kreće do plaže.