Nega kože

Beauty rutina nalik zabavi

Početak proleća je pravo vreme da opremite vaš arsenal za lepotu novim proizvodima.

Zvanično, proleće počinje 20. marta. To je period kada će svako od nas debele jakne i džempere zameniti tanjim jaknama i laganim bluzama. Imajući to u vidu, isto važi i za negu lica. Kao što znate, zimske kreme su jače, imaju gustu teksturu kako bi sprečile uticaj ekstremnijih vremenskih uslova. Međutim, kada se vreme promeni, i iz hladnog i suvog prelazi u toplije i vlažnije, važno je da proizvodi koje koristimo prate sezonske promene. U proleće, vaša prirodna ulja koje koža luči dolaze u balans posle hladne zime. Stoga, vaše guste i masnije kreme zamenite laganijim.

LAKŠE TEKSTURE

Prvenstveno vam je potreban adekvatan proizvod za hidrataciju. Jer, prolećno vreme u praksi znači topliju temperaturu, kišu i vlagu, što može dovesti vašu kožu u stanje pojačanog mašćenja. Zato vam je potrebna lagana krema ili nešto jači serum, kako bi koža povratila balans što brže. Takođe, preporuka je da birate proizvode prirodnijeg sastava. Sada na tržištu možete pronaći mnoštvo opcija kako kod skupljih, tako i kod jeftinijih brendova, koji u svojoj ponudi imaju linije sa između 80 i 90 posto prirodnih sastojaka u sebi.

ULJA TOKOM CELE GODINE

Ne potcenjujete moć ulja. Ona se, nažalost, nerado koriste jer većina ne voli mastan osećaj na koži. Pored toga, većina veruje da ulja zapušavaju pore i da će samo naneti štetu. U tim ubeđenjima ima vrlo malo istine. Potrebno je naći ulje koje odgovara vašoj koži i telu. Takođe, mnoga ulja rade baš suprotno od onoga u šta se veruje, pa tako mogu da otpuše pore, očiste kožu i generalno su vrlo moćni anti-age proizvodi. Dobro formulisan uljani serum može potpuno da vam preporodi kožu, i zato odbacite predrasude koje ste možda imali i počnite da uvodite ulje u večernju negu.

DOBAR SPF

Dobar SPF proizvod je poželjan tokom cele godine, ali posebno u periodu kada sunce postaje jače i temperatura raste. Potražnja dobre zaštitne kreme koja ima i teksturu koja vam godi nije baš

jednostavna. Nepisano pravilo je da su skuplje kreme za zaštitom i bolje, najviše zbog toga što imaju prijatnu teksturu, pa su lagane na koži.

POJAČAJTE HIDRATACIJU TELA

Voda, voda, voda! Nikada dosta priče o tome koliko je voda važna za organizam. Naravno, zimi imamo mnogo manju potrebu za hidratacijom tela jer se manje znojimo i voda se lakše zadržava u telu. Ali ulaskom u novo godišnje doba i već pomenute vremenske promene ta potreba se pojačava a često je nismo svesni. Obratite pažnju na to da pijete dovoljno vode - neka vam neka okvirna mera bude osam čaša dnevno.

MASKE KAO RAZONODA

U poslednjih godinu dana desila se neverovatna popularnost maski za lice u Srbiji. Pa sada imate čitave rafove u drogerijama prepunih raznoraznih maski za sve potrebe i namene. Korejske maske naravno prednjače, kako po sastavu i dejstvu, tako i po ambalaži kojima prosto ne možete odoleti. Preporuka je da ih uvrstite u svoju rutinu jednom nedeljno.

 

Povezane teme

Make up

Dva saveta za otkrivanje CHANEL Le Rouge Duo Ultra Tenue

Dve formule koje kombinuju sastojke visokih performansi sa bojom, osvetljenošću i dugotrajnošću.

Parfemi

Pet finih i toplih mirisa za jesen

Početak svake nove sezone krije potrebu za promenama.

Parfemi

Lejdi Gaga u reklami za novi miris Valentino - Voce Viva

U julu je postalo poznato da je Lejdi Gaga postala zaštitno lice novog mirisa Valentino Voce Viva, a sada je modna kuća predstavila reklamnu kampanju uz učešće zvezde, posvećenu...

Nega kože

CHANEL - LE LIFT Creme de Nuit

Radimo i pronalazimo trenutke da učinimo stvari koje zaista volimo: želimo sve!

Kosa

Top 3 biljna izvora omega-3 za lepu kosu

Ova ulja sadrže više omega-3 masnih kiselina nego riba.

Make up

Misliš da poznaješ Avon? Razmisli ponovo.

Avon lansira novu brend kampanju: ,,Gledaj me sada”

Nega kože

Koja je razlika između oksigenacije i hidratacije kože?

Da li ste ikada išli na tretman lica kiseonikom ili kupili kremu koja sadrži kiseonik kao glavni sastojak?

Parfemi

Rubin, smaragd i safir: „dijamantski“ mirisi sestara Kardašijan

Sestre Kardašijan ne prestaju da oduševljavaju fanove: ovog puta lepotice su objavile kolekciju mirisa koja je inspirisana dragim kamenjem - rubinom, safirom i smaragdom.

Fitnes

Pripremite čaj od banane za dobar san

Recept za najpopularnije "umirujuće" piće nam otkriva šef kuhinje joga centra u Indiji!

Nega kože

Eliksir mladosti: omiljeni preparat za lice Žizel Bundšen

Poznati supermodel Žizel Bundšen prepoznata je kao jedna od najlepših žena na svetu.