Nega kože

Beauty rutina nalik zabavi

Početak proleća je pravo vreme da opremite vaš arsenal za lepotu novim proizvodima.

Zvanično, proleće počinje 20. marta. To je period kada će svako od nas debele jakne i džempere zameniti tanjim jaknama i laganim bluzama. Imajući to u vidu, isto važi i za negu lica. Kao što znate, zimske kreme su jače, imaju gustu teksturu kako bi sprečile uticaj ekstremnijih vremenskih uslova. Međutim, kada se vreme promeni, i iz hladnog i suvog prelazi u toplije i vlažnije, važno je da proizvodi koje koristimo prate sezonske promene. U proleće, vaša prirodna ulja koje koža luči dolaze u balans posle hladne zime. Stoga, vaše guste i masnije kreme zamenite laganijim.

LAKŠE TEKSTURE

Prvenstveno vam je potreban adekvatan proizvod za hidrataciju. Jer, prolećno vreme u praksi znači topliju temperaturu, kišu i vlagu, što može dovesti vašu kožu u stanje pojačanog mašćenja. Zato vam je potrebna lagana krema ili nešto jači serum, kako bi koža povratila balans što brže. Takođe, preporuka je da birate proizvode prirodnijeg sastava. Sada na tržištu možete pronaći mnoštvo opcija kako kod skupljih, tako i kod jeftinijih brendova, koji u svojoj ponudi imaju linije sa između 80 i 90 posto prirodnih sastojaka u sebi.

ULJA TOKOM CELE GODINE

Ne potcenjujete moć ulja. Ona se, nažalost, nerado koriste jer većina ne voli mastan osećaj na koži. Pored toga, većina veruje da ulja zapušavaju pore i da će samo naneti štetu. U tim ubeđenjima ima vrlo malo istine. Potrebno je naći ulje koje odgovara vašoj koži i telu. Takođe, mnoga ulja rade baš suprotno od onoga u šta se veruje, pa tako mogu da otpuše pore, očiste kožu i generalno su vrlo moćni anti-age proizvodi. Dobro formulisan uljani serum može potpuno da vam preporodi kožu, i zato odbacite predrasude koje ste možda imali i počnite da uvodite ulje u večernju negu.

DOBAR SPF

Dobar SPF proizvod je poželjan tokom cele godine, ali posebno u periodu kada sunce postaje jače i temperatura raste. Potražnja dobre zaštitne kreme koja ima i teksturu koja vam godi nije baš

jednostavna. Nepisano pravilo je da su skuplje kreme za zaštitom i bolje, najviše zbog toga što imaju prijatnu teksturu, pa su lagane na koži.

POJAČAJTE HIDRATACIJU TELA

Voda, voda, voda! Nikada dosta priče o tome koliko je voda važna za organizam. Naravno, zimi imamo mnogo manju potrebu za hidratacijom tela jer se manje znojimo i voda se lakše zadržava u telu. Ali ulaskom u novo godišnje doba i već pomenute vremenske promene ta potreba se pojačava a često je nismo svesni. Obratite pažnju na to da pijete dovoljno vode - neka vam neka okvirna mera bude osam čaša dnevno.

MASKE KAO RAZONODA

U poslednjih godinu dana desila se neverovatna popularnost maski za lice u Srbiji. Pa sada imate čitave rafove u drogerijama prepunih raznoraznih maski za sve potrebe i namene. Korejske maske naravno prednjače, kako po sastavu i dejstvu, tako i po ambalaži kojima prosto ne možete odoleti. Preporuka je da ih uvrstite u svoju rutinu jednom nedeljno.

 

Povezane teme

Fitnes

Zašto su zimi tople kupke obavezne

Da li volite da pripremite toplu kupku sa svojim omiljenim mirisnim sastojcima i priuštite sebi trenutke opuštanja?

Make up

Ponovite šminku modela sa Chanel Haute Couture revije

Kako napraviti prirodnu šminku poput modela sa revije Chanel couture?

Nega kože

4 beauty lekcije Žizel Bundšen

Pridržavajte se ravnoteže između posla i života, budite bliži prirodi i druge tajne supermodela.

Fitnes

5 namirnica koje izazivaju nadutost

Morate prilagoditi uobičajenu ishranu.

Parfemi

Pink winter: nova Dior aroma voća i bobica

Modna kuća Christian Dior predstavlja novi miris Dior Rouge Trafalgar koji je dopunio parfemsku kolekciju Maison Christian Dior.

Make up

Kolekcija šminke Givenchy posvećena kineskoj Novoj godini

Givenchy predstavlja limitiranu kolekciju Prisme Libre & Le Rouge povodom kineske Nove godine.

Fitnes

8 znakova nedostatka kalijuma u organizmu

Kako prepoznati manjak minerala u organizmu?

Make up

Kolekcija šminke Lunar Illusions brenda M.A.C za kinesku Novu godinu

Puder, karmin, rumenilo i senke ukrašeni su uzorcima iz Zabranjenog grada u Pekingu i obećavaju da će postati talismani dobre sreće za narednu godinu.

Make up

Pet najboljih mat ruževa koje ćemo kupiti u 2020.

Ovi novi proizvodi ne ostavljaju tragove na odeći, ne isušuju usne i mogu izdržati ceo radni dan, ostajući na svom mestu.

Kosa

Želite lepu i zdravu kosu?

Saznajte koji su to profesionalni tretmani namenjeni za kućnu upotrebu i praktični saveti koji će vašu kosu maksimalno revitalizovati.

Parfemi

Natali Portman u novoj kampanji Miss Dior Rose n'Roses

Natali Portman blista u haute Couture haljini u reklamnoj kampanji za novi miris Miss Dior Rose n'Roses.