grazia

Nega kože

"Ne" kozmetici: šta promoviše kozmetički trend skin fasting?

Nakon svih kozmetičkih postupaka, manipulacija kožom, upotrebe kozmetičkih naprava i nanošenja šminke, pojavio se novi način da koža postane blistava.

Sada se preporučuje da je ostavite na miru i ne raditi ništa s njom. Zavladao je novi trend u svetu lepote -  skin fasting.  O čemu se radi?

Dakle, koncept skin fasting se prevodi kao "gladovanje kože (ili detoks)" i podrazumeva odbacivanje svih kozmetičkih proizvoda u periodu od 1 do 4 dana, omogućavajući obnavljanju kože i sprovođenju određenog detoksa. Iznenađujuće, ova metoda čišćenja kože otkrivena je u Japanu, zemlji u kojoj je stvoren najveći broj inovativnih proizvoda za negu kože u poslednjih nekoliko godina.

Sam koncept uveo je u upotrebu brend Mirai Clinical, koji se pozicionira kao kompanija koja otkriva svetu jedinstvenu tajnu lepote za koje nikad niste znali ili čuli. Ovo je zaista nešto novo! Metoda se zasniva na principu "manje - bolje" i konceptu kratkotrajnog posta, kada isključenje viškova, kako u ishrani, iznutra tako i izvana, vodi ka procesu ozdravljenja. Naravno, takva rutina protiv nege zvuči privlačno: trošite manje novca, štedeći ne samo energiju, već i budžet.

Kako to funkcioniše?

Glavne funkcije kože - zaštita od spoljašnjeg okruženja, zadržavanje potrebne vlage, borba protiv UV zraka i regulisanje telesne temperature. Plus, koža mora da diše. Britanski dermatolog Mervin Paterson kaže: "Gornji sloj kože dobija kiseonik iz vazduha, a ne iz krvi." Zato je važno da  kreme ne zapuše pore. Navikli smo da jadikujemo zbog sebuma, što kožu čini masnom i daje joj sjaj, ali doktor Paterson je u intervjuu rekao da prisustvo kožnog sebuma služi kao barijera za sprečavanje gubitka vlage i zaštitu od mikroorganizama. A višak kozmetike može kočiti sposobnost kože da diše i proizvodi ova prirodna ulja za kožu. Drugi stručnjak, Koko Haiaši, kaže da su Japanci svakog meseca proučavali obnavljanje kože i pokazali da će skin fasting poboljšati njeno stanje i očistiti toksine. Sa ovim mišljenjem se slaže i Kejt Ker, stručnjak za kozmetiku, tvrdeći da strast prema kozmetičkim proizvodima može naštetiti koži, a ne obrnuto. „Pomoću hidratantnog sredstva, površina naše kože šalje signal dubokim slojevima, navodeći da je već dovoljno vlage i koža prestaje da proizvodi sebum - vlastitu vlagu. Kao rezultat, koža izgleda gipko i suvo. "Uz prekomerno čišćenje proizvodima (pilingom i četkicama) pomaže u uklanjanju zdravih lipida sa površine kože.

Kako napraviti prvi korak?

Ne zaboravite da industriju lepote, kao i sve ostale, pokreće marketing. A ako jedan dan provedete bez čišćenja kože u 4 koraka koristeći penu, sredstvo za čišćenje lica, tonik, kremu ili serum, svet se neće zaustaviti i vaša koža neće odmah izgledati loše. Možete da sprovedete eksperiment. Usput, mnogi blogeri koji su već rešili da isprobaju „skin fasting“ primećuju da koža u početku izgleda pomalo masno i mora da se nosi sa osećajem lepljivosti, ali više ne donosi neprijatnosti. A ako pokušate da izvodite ove „posne dane“ jednom ili dva puta nedeljno neko vreme, ravnoteža lipida se vraća u normalu i nema očigledne razlike između izgleda vaše kože sa ili bez kozmetike. Čak su i oni skeptici koji su mislili da je „skin fasting“ jednostavno lepa teorija, priznali da će, ako ne primetite značajna poboljšanja lica, post kože barem zaštititi vaš novčanik od nepotrebnih troškova, naterati da preispitate sadržaj kozmetičkih torbica.

23-59.com.ua

 

Pročitajte još

Povezane teme

Fitnes

7 načina da počnete sa fizičkom aktivnošću

Ponekad je teško sebe motivisati i početi sa vežbanjem...

Nega kože

Podignite skincare rutinu na viši nivo: Sjajni BLACK FRIDAY popusti za sve FOREO uređaje

Black Friday stiže, a sa njim i popusti na Foreo uređaje i to do 50 odsto!

Trendovi

5 trendi manikira koja nosimo ove zime

Uklapamo nokte sa novom sezonom.

Fitnes

Da li ste u pravu kada menjate obrok za smoothie?

Sve prednosti i zamke popularnog napitka.

Nega kože

Superfood kreme za telo: Ovo su 4 Garnier koje obožavamo!

Otkrijte vašu dnevnu dozu superhrane za kožu!

Nega kože

Kako ojačati barijeru kože

Zdrava kožna barijera može pomoći u odbrani od agresora iz okoline, poput sunca, zagađenja, hladnoće.

Nega kože

Cerave Retinol serum: Zaboravite na fleke od bubuljica i nepravilnosti na koži lica

Predstavljamo novu CeraVe Blemish Control liniju koja smanjuje nesavršenosti.

Make up

Zamke nanošenja šminke

Otkrivamo vam kako da vam make-up izgleda prirodno i kako da izbegnete zamke neadekvatne upotrebe proizvoda.

Nega kože

4 proizvoda protiv cističnih akni u koje se kune Kiki Palmer

Zvezda godinama vodi bitku protiv "ljutog" neprijatelja.