Nega kože

Nega lica u više koraka

Pomisao na beauty rutinu može da demotiviše, posebno u hladnom periodu kada je koži potrebno više pažnje.

Uz pomoć malih trikova vratite kožu u život. Čim temperatura padne dovoljno nisko, kada nam je neophodna jakna, naša koža trpi. Zamislite samo kada bi kožu lica mogli da ušuškamo u jaknu kao što to radimo sa našim telom, koliko bi manje problema imali? Nažalost, ne možemo, ali zato možemo da unapredimo beauty rutinu, pronađemo ključne proizvode i okrenumo stvari u svoju korist.

Sigurno ste primetili da kod nižih temperatura vaša koža postaje manje hidrirana, osetljivija, blago se peruta i lakše crveni. To je uglavnom izazvano stresom koji se javlja tokom boravka na hladnom vazduhu i vetru. Kakav kog tip kože da imate, sada je vreme da pojačate negu. Okrenite se bogatijim teksturama i proizvodima za dubinsku hidrataciju koji sadrže hijaluronsku kiselinu. Ukoliko imate masniju kožu, nemojte bežati od proizvoda za suvlju kožu, već im dajte šansu. Ujutro i uveče koristite lagani vodenast proizvod poput esencije ili losiona koji ce poslužiti kao odlicna baza za serum ili kremu koju ćete naneti preko. Što se tiče kreme za predeo oko očiju, dovoljna vam je jedna za dan i za noc. Međutim, noćna nega zahteva malo više pažnje. Koža se tokom noći obnavlja i zato je bitno da je nahranite pre spavanja. Pojačajte korišcenje maski za lice pre odlaska u krevet. Ako ste ih do sada koristili jednom nedeljno, neka to sad bude bar dva puta u desetak dana. Takođe, zamenite formulaciju seruma tj. kreme za neku intenzivniju. Samim tim, koristićete manje proizvoda, a biće delotvorniji.

Dakle, ne treba vam hrpa proizvoda, već samo nekoliko onih pravih koji će obaviti stvar i spremiti kožu za naredni dan. Ključ je u odabiru adekvatne teksture koja će odgovoriti potrebama vaše kože, ali i vremenskim prilikama.  

Koje proizvode odabrati za hladne dane pogledajte u nastavku.

Povezane teme

Nega kože

4 beauty lekcije Žizel Bundšen

Pridržavajte se ravnoteže između posla i života, budite bliži prirodi i druge tajne supermodela.

Fitnes

5 namirnica koje izazivaju nadutost

Morate prilagoditi uobičajenu ishranu.

Parfemi

Pink winter: nova Dior aroma voća i bobica

Modna kuća Christian Dior predstavlja novi miris Dior Rouge Trafalgar koji je dopunio parfemsku kolekciju Maison Christian Dior.

Make up

Kolekcija šminke Givenchy posvećena kineskoj Novoj godini

Givenchy predstavlja limitiranu kolekciju Prisme Libre & Le Rouge povodom kineske Nove godine.

Fitnes

8 znakova nedostatka kalijuma u organizmu

Kako prepoznati manjak minerala u organizmu?

Make up

Kolekcija šminke Lunar Illusions brenda M.A.C za kinesku Novu godinu

Puder, karmin, rumenilo i senke ukrašeni su uzorcima iz Zabranjenog grada u Pekingu i obećavaju da će postati talismani dobre sreće za narednu godinu.

Make up

Pet najboljih mat ruževa koje ćemo kupiti u 2020.

Ovi novi proizvodi ne ostavljaju tragove na odeći, ne isušuju usne i mogu izdržati ceo radni dan, ostajući na svom mestu.

Kosa

Želite lepu i zdravu kosu?

Saznajte koji su to profesionalni tretmani namenjeni za kućnu upotrebu i praktični saveti koji će vašu kosu maksimalno revitalizovati.

Parfemi

Natali Portman u novoj kampanji Miss Dior Rose n'Roses

Natali Portman blista u haute Couture haljini u reklamnoj kampanji za novi miris Miss Dior Rose n'Roses.

Fitnes

Kako prevazići migrenu: 6 načina

Prirodne metode za uklanjanje glavobolje!

Fitnes

Šta se događa sa telom kada jedemo mandarine

Koliko je novogodišnje voće bogato? Otkrivamo devet neverovatnih detalja!