Easy Chic

Nežni dodir luksuza

Ipak, uvek se može naći mesta za jedan modni detalj pogodan za gotovo sve prilike: elegantnu svilenu maramu. Dizajnom ovog aksesoara bavi se umetnica Ljiljana Misha Milovanović koja će svoje metode rada predstaviti na radionici u okviru ovogodišnjeg BDW-a 4. juna. O specifičnosti njenih marama najbolje govori njihova cena. Za maramu u luksuznoj kutiji sa sertifikatom o autentičnosti treba izdvojiti 800 evra!

Misha Milovanović je stekla obrazovanje na prestižnoj akademiji Central St. Martins u Londonu, gde danas živi i radi. Bavi se slikarstvom, vajarstvom i video radom, a njen najnoviji projekat je kolekcija ručno pravljenih svilenih marama, proizvedenih u ograničenoj seriji, inspirisanih luksuzom i lepotom samog materijala. One su, umesto slikarskog platna, poslužile kao podloga za raznovrsne i raznobojne priče. U traganju za pravim dezenom, Misha kombinuje najrazličitije geometrijske i apstraktne oblike i oživljava ih svežinom intenzivnih boja, u kombinaciji sa crnom i belom, po kojima su ove marame prepoznatljive. “U dizajnu tekstila najčešće mora da postoji određeni tip paterna da bi se mogao očekivati komercijalni uspeh, jer se na kraju sve svodi na brojke. Mene to ne zanima, želela sam da se igram i u tome sam pronašla osnovnu inspiraciju. U igri i jednom malo manje ozbiljnom pristupu modi”, rekla je Misha o svojim kreacijama.

U njenom radu oseća se uticaj nadrealizma u slikarstvu i na filmu, posebno upotrebe svetla koje ju je očaralo u delima Felinija, Skorsezea, Karavađa, El Greka, Žan de Bufea i Martina Kipenbergera. Svoju fascinaciju ovim umetnicima ona oživljava prepuštajući se velikoj strasti prema boji. Osim pop-arta, kroz njene radove provejava i uticaj živopisnih printova iz 60-ih godina XX veka, poezije Alena Ginzberga, džez muzike i grada Njujorka, kao mesta nepresušne inspiracije.

Ovako vedre boje na svili oplemeniće svaku odevnu kombinaciju. Ove marame mogu se nositi kao detalj koji će osvežiti čisto belu letnju haljinu ili pak magično crnu večernju toaletu na nekom gala prijemu.  

Povezane teme

Easy Chic

Aksesoar dana: torbica Levi’s L-Bag

Tim brenda Levi’s lansirao je premium kolekciju L-Bag.

Vesti

Ralph Lauren lansira kapsula kolekciju u čast godišnjice serije "Prijatelji"

Ove godine, 22. septembra, čuvena serija o životu šest prijatelja obeležava dvadeset i pet godina.

Piste

Raskošne boje na reviji Versace u Milanu

Godišnjica tropskog printa, pojava Dženifer Lopez i saradnja sa kompanijom Google...

Vesti

Incanto predstavlja jesenju kolekciju donjeg veša

Nova kolekcija jesen/zima 2019/2020 uključuje čipkane bodije, gaćice ukrašene svilom, elegantne ogrtače...

Piste

Kombinezoni za ležanje u senu, haljine za ples pod zvezdama - sve za leto u kolekciji Alberta Ferretti

Podeliti kolekciju na dva dela, dnevnu i večernju, prilično je uobičajena praksa.

Piste

Slike Pabla Pikasa zaživele su u novoj Moschino kolekciji

Testirajte svoje znanje iz istorije umetnosti!

Stil dana

Nosite kožnu košulju umesto jakne ovog septembra

Otkrivamo kako da dodate moderan kaubojski dodir svom stajlingu.

Piste

Prolećna kolekcija Fendi na MFW

Tokom poslednjih pedeset godina Karl Lagerfeld je radio na Fendi kolekcijama.

Inspiracija

Karo – novo poglavlje

Kvadrati su definitivno postali modni evergrin.