Inspiracija

Život i karijera Linde Evanđeliste na fotografijama

"Za manje od deset hiljada dolara, ne želim ustati iz kreveta" - ovaj poznati izraz pripada Lindi Evanđelisti, top modelu iz 1990-tih.

10. maja je Linda Evanđelista, jedan od najplaćenijih svetskih modela proslavila svoj 53. rođendan. Ona je jedan od najuspešnijih modela u istoriji modne industrije: bila je muza Stivena Mejzela, pozirala je za preko 700 naslovnih strana modnih časopisa i učestvovala u reklamnim kampanjama za brendove kao što su Chanel, Ives Saint Laurent, Calvin Klein.

Linda je započela svoju karijeru sa 15 godina, kada je pobedila na takmičenju lepote "Mis Niagara". Trebalo joj je dve godine da se ozbiljno odluči za modeling. Uspela je munjevitom brzinom – Linda Evanđelista je postala omiljeni model i muza Karla Lagerfelda i Đanija Versaćea. U kasnim osamdesetim fotograf Peter Lindberg je savetovao Lindi da se ošiša. Njena frizura nije odmah usvojena od strane modne industrije, čak je Linda bila uklonjena sa 16 modnih revija. Ali sledeće sezone, Lindina kosa postala je trend, a ona - još popularnija.

Oni koji su radili sa Lindom na revijama ili snimanju reklamnih kampanja kažu da je ona pravi „Kameleon“, jer niko nije znao da se na takav način transformiše. Potrošači modne industrije i mediji je i dalje zovu, ikonom stila. Sa njom je povezan duh kasnih 1980-ih. I njen stav i sposobnost da se oblači u skladu sa glumcem Kajlom Meklahlanom nikoga ni danas ne ostavlja ravnodušnim.

foto:Vogue

Povezane teme

Piste

Povratak osnovama: nova kolekcija Michael Kors govori o bežanju iz grada i povezivanju sa prirodom

Povratak osnovama: nova kolekcija Michael Kors govori o bežanju iz grada i povezivanju sa prirodom

Vesti

Christian Louboutin otvara izložbu u Parizu krajem februara

U Parizu će od 26. februara do 26. jula 2020. biti otvorena izložba o renomiranom proizvođaču luksuznih cipela - Christian Louboutinu.

Inspiracija

Inspiracija – Retro duh

Aura prošlosti i nostalgije ‘70-ih tu je da nas podseti da je tradicija osnova koju oplemenjujemo u duhu vremena u kome živimo.

Vesti

Alberta Ferretti lansira limitiranu kolekciju savršenu za svečane ceremonije

Elegancija i puno boja: ovo je limitirano izdanje formalnih haljina Alberta Ferretti.

Stil dana

Uvek je pravo vreme da pokažete par belih čizmica: ovde su najlepše

Bele čizme su model koji će se nositi tokom celog proleća!

Piste

Proenza Schouler podseća da je oversize seksi

Bez obzira na to kakve haljine dizajneri mogu smisliti, uvek će postojati ljudi koje privlače jednostavne stvari.

Vesti

Margaret Kali u reklamnoj kampanji Chanel Eyewear

Modna kuća Chanel predstavila je reklamnu kampanju za liniju optike i sunčanih naočara koje isprobavaju nekoliko poznatih žena odjednom.

Inspiracija

Inspiracija – Autentični izraz

Svet aksesoara ne bi bio kompletan bez tašni koje, pored cipela, spadaju u omiljeni modni detalj većine žena.

Stil dana

"Manija pruga" ponovo eksplodira na proleće

Prugasti otisak je potvrđen kao obavezan za sezonu proleće 2020.

Inspiracija

Hit prolećne sezone – dvobojne Chanel cipele

Viržini Viar, koja je zauzela mesto Chanel kreativnog direktora posle smrti Karla Lagerfelda, nakon nekoliko meseci rada dokazala je da ume da stvori udarne stvari poput svog mento...